Alueparlamentti

Mikä tai mitä alueparlamentti oikein on?

Alueparlamentti on kerran vuodessa pidettävä kaikkien Etelä-Suomen alueen lentopalloseurojen kokous. Siinä päätetään alueen toimintasuunnitelmasta seuraavalle vuodelle, talousarviosta sekä valitaan jaosto hoitamaan toimeenpanoa.

Äänivaltaiset jäsenseurat voivat esittää henkilöä/henkilöitä aluejaostoon johtamaan ja kehittämään lentopallotoiminnan eri vastuualueita (esim. beach volley, kilpailutoiminta, erotuomaritoiminta, nuorisotoiminta (sis. aluejoukkuetoiminta), harraste- ja terveysliikunta, jne.). Jaosto voi yhteisellä päätöksellä rakentaa vastuualueillensa toiminta- ja alaryhmiä (asiantuntijaryhmä) edesauttaakseen toiminnan toteuttamista ja kehittämistä.

Millainen merkitys alueparlamentilla on seuramme toimintaan?

Alueparlamentti on tilaisuus, jossa jäsenseurat ja heidän edustajansa voivat (ja ehdottomasti tulisi) ilmaista mielipiteensä Etelän alueen lentopallotoiminnan kehittämiseksi. Jos ei pääse paikalle vaikuttaa voi laittamalla ajatuksia ESLA-jaoston jäsenille etukäteen.

Parlamenttikokous järjestetään la 2.11.2019 klo 12 -14 Helsingissä Pasilan ostoskeskusTriplassa, biitsi.fi:n tiloissa. Ostoskeskus on Pasilan rautatieaseman kupeessa.

Seurojen viralliset edustajat, jotka käyttävät äänivaltaa, tarvitsevat valtakirjat edustusoikeudesta. Kaikille osallistujille kuitenkin myönnetään läsnäolo ja puheoikeus.

Valtakirjojen tarkastus ja kahvitarjoilu alkavat kello 11.30. Tarjoilun ja ottelulippujen vuoksi toivomme ennekkoilmoittautumisia. Ilmoittautumislomake alla.

Jaostossa voi toimia myös maakuntien virallisia edustajia. Mikäli maakunnat esittävät edustajia jaostoon, tulisi asianomaiset maakuntakokoukset pitää lokakuun aikana ja toimittaa ehdokkaasta tieto ESLA-jaostolle ennen alueparlamentin kokousta.

V 2019 parlamentissa valitaan ja nimetään liittovaltuustoehdokkaat ja heille varaedustajat, varsinaisia ehdokkaita nimetään Päijät-Häme 1, Kymenlaakso 1, uusimaa 1, pääkaupunkiseutu 2.