Yläkoululeiritys

Lentopallon yläkoululeiritys on tarkoitettu 7.-9. -luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille (tytöt ja pojat). Leirien tavoitteena on kehittää nuorten harjoittelu- ja elämäntaitoja monipuolisesti sekä yhdistää urheilu ja koulunkäynti joustavasti toisiaan tukevaksi kokonaisuudeksi. Leiritys on valtakunnallinen eli Suomen Lentopalloliiton ja Pajulahden järjestämää. Kaudella 2019-2020 Pajulahdessa leireili lähes 70 lentopalloilijaa.

Yläkoululeiritys on linjattu kiinteäksi osaksi Lentopalloliiton nuorten valmennusjärjestelmää ja aluevalmennusjärjestelmää. Yläkoululeirityksen saamisessa paremmin osaksi aluevalmennusta on ajateltu eri urheiluopistoja hieman ”kotipesäajatuksella”- joku opisto on tietyn alueen pelaajille se ensisijainen yläkoululeiripaikka. Pajulahden urheiluopisto on keskeisen sijaintinsa, useiden vuosien hienosti sujuneen aluevalmennusyhteistyön ja yläkoululeiritysten ansiosta Etelän alueen ”kotipesä”, jonne toivotaan Etelän alueen tavoitteellisesti urheilussa ja lentopallossa mukana olevien tyttöjen ja poikien hakeutuvan. Tällä tavoin yläkoululeiritys on kiinteä osa aluevalmennusta, ja näin myös onnistutaan saamaan hyvän kokoiset leiriryhmät 7-luokkalaisille ja 8-9-luokkalaisille sekä tytöissä että pojissa. Alueen pelaajien katsastaminen ja kehityksen seuraaminen leirityksien edetessä on näin myös sujuvaa ja keskitettyä. Huomioitavaa on, että yläkoululeirityksen pääpaino on nuorten urheilijaksi kasvamisessa ja siihen liittyvissä monissa eri osa-alueissa, joita Olympiakomitean yläkoulumallissa on sisällytettynä. Lajiharjoittelu, ominaisuusharjoittelu ja muu urheilijaksi kasvaminen tukevat toisiaan leiritysmallissa.

Lajiharjoittelussa toteutetaan Suomen Lentopalloliiton linjauksia yläkouluikäisille liiton valmentajien vetäminä. Ominaisuusharjoittelussa ja elämäntaitojen opetuksessa noudatetaan Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman ohjeistuksia.

Linkki Pajulahden yläkoululeirityksen lentopallon lajiesittelysivulle, sieltä löytyy tarkempaa ohjetta ja myös linkki valatakunnalliseen lentopallon hakulomakkeeseen.

https://pajulahti.com/valmennuskeskus/ylakoululeiritys/lentopallo/

Youtubetallennus yläkoululeiri-infosta keväältä 2021


Lisätietoja:
Jouni Helenius
044 231 6107
jouni.helenius77@gmail.com