ESLAn syksyssä tapahtuu!

22.8.2022

Etelän lentopalloalueen Beach Volleyn aluemestaruusturnaus järjestettiin 30.7 Kouvolassa, Käyrälammella. Tänä vuonna osallistujia oli yli 30 paria ikäluokissa U12, U14 ja U16. 

Onnittelut kisoissa menestyneille! 

Etelän turnaus on myös merkittävä, sillä missään muualla ei pelata nuorempien kuin U14-sarjoja ja täältä on hyvä aloittaa beachin pelaaminen.


Kesän beachhiekat on pesty varpaista ja valmistautuminen sisäkauteen alkanut.

Sarjoihin ilmottautuminen on ollut hyvän aikaa auki. Ohessa linkki tiedotteeseen, missä kerrotaan Etelän alueen juniorisarjoista ja aluemestaruusturnausten pelaamisesta kaudella 2022-2023.  https://esla.sporttisaitti.com/uutiset/tiedote-etelan-alueen-juniorisarjoi-5/


III-lk:n tuomarikurssi järjestetään Helsingissä

Peruskurssi ke 7. - to 8.9.2022 klo 18.00-21.00. Kurssi järjestetään etäyhteydellä(Google meet) ja on osallistujille maksuton. Kannustamme mieluummin osallistumaan kuin ohittamaan, sillä kurssi ei velvoita mihinkään ja päätöksensä tuomariksi ryhtymisestä voi tehdä vasta sen jälkeen. Vaikkei itse olisi kiinnostunut, niin olisi hienoa jos asiasta vinkattaisiin muillekin, jotka saattavat innostua tuomaritehtävistä! Nuorille tuomaritehtävät tarjoavat hyvän mahdollisuuden hankkia myös pientä ”taskurahaa”. 

On tärkeää, että saamme nuoria innostumaan tuomaroinnista, sillä tuomaritilanne Etelän alueella ja valtakunnallisesti on hälyttävä. Tarvitsemme uutta sukupolvea jatkamaan tuomarointia, jotta myös pelit rullaavat. 

https://esla.sporttisaitti.com/tapahtumat/tuomarikurssi-etayhteys/


Syyskuussa pelataan alue SM-kisat C- ja B-ikäisissä

C-ikäisten kisat pelataan Mikkelissä 17.-18.9. Etelä järjestää tänä vuonna B-ikäisten kisat ja ne pelataan Helsingissä 27.-28.9. Ottelut striimataan Suomen Lentopallon virallisen YouTube- kanavan kautta. Mikäli et pääse paikalle seuraamaan, niin laittakaa kanava tilaukseen!


Pelikuvauskoulutus Pajulahdessa

Seurapalveluna ESLA haluaa olla tukemassa seurojen/joukkueiden toimintaa kouluttaen myös seuratoimijoita pelikuvaukseen liittyen. Koulutus pidetään Pajulahden alueleirin yhteydessä sunnuntaina 3.9.2022. 

Ilmottautumisohjeet julkaistaan erillisellä tiedotteella.


Lentopallolähettiläs

ESLAssa on pyörähtämässä käyntiin Lentopallolähettiläs- projekti. Projektin ajatuksena on, että Lentislähettiläs käy seuroissa, jotka haluavat lähettilään pitämään treeniä uusille lentispojille. Poikaharrastajien määrä on pieni verrattuna tyttöihin ja haluamme innostaa poikia pelaamaan lentopalloa. Lentislähettiläämme on kaikkien tuntema Ari Paloniemi!

Lentopallolähettiläs- projektista tulossa lisäinfoa seuroille lähiaikoina.


Seurainfo 3/2022

 Lentopalloliiton toimesta järjestettiin Seurainfo 3/2022 ja siellä oli kattavaa infoa mm. sarja-aikatauluista ja ohjeita pelipassin hankintaa. Mikäli et päässyt paikalle materiaalit löytyvät https://www.lentopallo.fi/palvelut/seuroille-ja-joukkueille/seurainfot/

Turvallinen toimintaympäristö lapsille oli myös Seurainfon aiheena. Kausi on käynnistynyt ja kaikkien, niin vanhojen kuin uusien, valmentajien/apuvalmentajien olisi hyvä tehdä Et ole yksin -verkkokoulutus. Myös pelaajien tulisi tehdä koulutus ja joukkue rakentaa sen pohjalta,  yhdessä valmentajan kanssa joukkueen pelisäännöt. Suosittelen verkkokoulutusta myös pelaajien vanhemmille tehtäväksi. 


Ollaan kuulolla!

Anna Vahe, ESLA pj

Kilpailuryhmä