Tiedote Etelän alueen juniorisarjoista ja aluemestaruusturnausten pelaamisesta kaudella 2022-2023

19.8.2022

Sarjoihin ilmoittautumisen takarajat ovat seuraavat

-          Aikuisten 2-sarjat 20.8.

-          A-C-juniorisarjat 1.9.

-          D-sarjat 15.9. ja D6vs6-sarja 15.11.

-          E-sarja 15.9., jos haluaa olla mukana 1.10. pelattavassa harjoitusluonteisessa turnauksessa muutoin 3.10.

-          Miesten ja naisten alue- ja paikallissarjat 15.9.

ESLAn sarjoihin ilmoittautuminen tehdään Tulospalvelussa osoitteessa: https://lentopallo.torneopal.fi/taso/ilmoitajoukkue.php?turnaus=vb2021esuomi

F-junioreille on oma ilmoittautumislomake valtakunnallisten aikataulujen mukaisesti: Supersarja 30.9. ja Tiikerisarja 31.10. mennessä: https://lentopallo.torneopal.fi/taso/ilmoitajoukkue.php?turnaus=vb2022f

Joukkuemaksut palautuvat korona-aikaa edeltäneelle tasolle. Lisätiedot:

Juniorisarjat: https://esla.sporttisaitti.com/juniorit/

Aikuissarjat: https://esla.sporttisaitti.com/aikuiset/sarjamaksut/

C-A-ikäisten aluemestaruusturnauksiin osallistumisesta tullaan tällä kaudella perimään 25 euron joukkuemaksu, koska alueelle tulee näistä turnauksista lisäkuluja mm. palkinnot ja sarjanhoitajan maksut. E-D-ikäisille ei tule turnausmaksua.

 

Sarjakohtaiset kuvaukset

D-ikäiset

Etelän lentopalloalue on päättänyt D-junioreiden turnauspäiviksi 8.10., 5.11., 26.11., 21.1., 11.2., 11.3. sekä finaali/sijoitusturnaukset 22.4. Huomatkaa, että jos järjestävä seura ei pysty järjestämään turnausta lauantaina myös seuraava päivä sunnuntai voi olla turnauspäivä.

D-ikäiset pelaavat kolmella kenttäpelaajalla ja kiertovaihdolla. Syöttötapa on vapaa, vastaanotto tapahtuu hihakosketuksella tai alakautta pallon puolustuksella.  AM-sarja pelataan parin tasoturnauksen jälkeen poolijärjestelmällä. Tiikeri-sarja yhdistetään AM-poolijärjestelmään vuoden vaihteessa alapooleiksi, mikä tarkoittaa että Tiikerisarjoista voi nousta vielä ylempiin pooleihin. Tyttöjen ja poikien sarjoja todennäköisesti yhdistetään mutta keväällä finaalit pelataan erikseen. Tiikeri-sarjaan ilmoittautuneille joukkueille järjestetään oma finaaliturnaus.

D-ikäisille järjestetään normaalisarjan lisäksi tyttö-poika-sekapeleinä 6 vs 6 -sarja opetuksellisella otteella 17.12., 4.2., 25.3. ja finaali/sijoitukset 6.5. Opetuksellinen ote tarkoittaa, että pelissä annetaan riittävästi aikaa valmentajalle paikkojen neuvomiseen ja aikalisien pitämiseen. Sarjassa noudatetaan D-pelisääntöjä: verkkokorkeus, D-syöttösääntö, keskiviivan ylitys. Teknisessä palaverissa voidaan sopia myös lyhyempi syöttöraja. Finaaliin pääseminen edellyttää aikaisempiin turnauksiin osallistumista, muutoin sarjaan voidaan ottaa uusia joukkueita myös kauden aikana. Osallistumista 6 vs 6 -turnauksiin suositellaan ison kentän peliä harjoittaville D-ikäisille harjoitusryhmille sekä, ei C-sarjaan osallistuville C-ikäisten aloittavien ryhmille. Joukkueita voidaan koota sekajoukkueina ja seurojen yhteistyönä, eikä pelaajille tarvitse tehdä kaksoisrekisteröintiä, kunhan pelipassin olemassaolo voidaan todeta. Joukkueessa saa olla myös tarvittaessa kaksi C-sarjaan osallistuvaa aloittavaa 2009/08-pelaajaa, mikäli joukkueen täydentämiseksi yli-ikäisiä tarvitaan. Yli-ikäisiä ei voi käyttää finaaliturnauksessa pelattaessa sijoista 1-6. Jos joukkue käyttää yli-ikäisiä, niin sen on pelattava alemmista sijoista.

 

E-ikäiset

Ensimmäinen E-turnaus pelataan harjoitusluontoisena la 1.10. Turnauksessa sallitaan valmentajille enemmän aikaa neuvoa pelaajia kentällä ja ottaa aikalisiä teknisessä palaverissa sovittavalla tavalla. Varsinainen sarja pelataan 29.10., 19.11., 10.12., 14.1., 4.2., 18.3. ja finaali/sijoitusturnaukset 15.4.

Tarvittaessa tyttöjen ja poikien sarja yhdistetään. E-AM-sarjassa pelataan mahdollisesti poolijärjestelmällä riippuen joukkuemääristä. E-Tiikerisarja pyritään järjestämään syksyllä alueellisina lohkoina ja lähtökohtaisestikin sekasarjana. Keväällä pelataan tyttö- ja poikajoukkueiden finaalit erillisinä, jos joukkuemäärät sen mahdollistavat. AM-sarjaan nousuhaluista kysytään joukkueilta erikseen loppuvuodesta.

E-AM-sarjoissa on vapaa syöttötapa, hihavastaanotto. Tiikerisarjassa pelataan syksy alakauttasyötöllä.

 

Aluemestaruuskilpailut ja niitä tarkentavat säännöt

Etelän alueen E-ikäisten aluemestaruus- sekä Tiikeri-sarjan turnaukset sekä sijoituspelit pelataan 15.4.2023. Finaaleihin osallistuu lähtökohtaisesti kuusi joukkuetta, ellei koko sarjan joukkuemäärä edellytä toisenlaista jakoa. Yli-ikäisiä käyttävät joukkueet eivät voi osallistua mitaliturnaukseen vaan ne siirretään pelaamaan sijoituksista. Vaihtoehtoisesti mikäli joukkueita on sarjassa vähän, niin ei-yli-ikäistä käyttävät joukkueet nostetaan loppusijoitusta määrittäessä yli-ikäistä käyttävien joukkueiden edelle. Turnausjärjestelyjä tarjotaan joukkueille, jotka ovat sarjamenestyksen perusteella varmistaneet aikaisessa vaiheessa finaaliin pääsyn.

Etelän alueen D-ikäisten aluemestaruusfinaali ja sijoitusturnaukset pelataan 22.4.2023. Finaaleihin osallistuu kuusi joukkuetta, ellei koko sarjan joukkuemäärä edellytä toisenlaista jakoa. Yli-ikäisiä käyttävät joukkueet eivät voi osallistua mitali- eivätkä sitä edeltävään turnaukseen, mikäli pyrkivät finaaliin. Yli-ikäisjoukkueet pelaavat alemmista sijoista. Turnausjärjestelyjä tarjotaan joukkueille, jotka ovat sarjamenestyksen perusteella varmistaneet aikaisessa vaiheessa finaaliin pääsyn.

Etelän alueen D-ikäisten 6vs6-aluemestaruusfinaali ja sijoitusturnaukset pelataan 6.5.2023. Finaaleihin osallistuu kuusi joukkuetta, ellei koko sarjan joukkuemäärä edellytä toisenlaista jakoa. Yli-ikäisiä pelaajia ei voi osallistua mitaliturnaukseen (1-6) vaan niitä käyttävien joukkueiden on osallistuttava sijoitusturnaukseen (7-). Turnausjärjestelyjä tarjotaan joukkueille, jotka ovat sarjamenestyksen perusteella varmistaneet aikaisessa vaiheessa finaaliin pääsyn.

Etelän alueen C-ikäisten aluemestaruusturnaus sekä sijoituspelit pelataan la 29.4.2023. ALUEMESTARUUS- TAI SIJOITUSTURNAUKSEEN OSALLISTUMINEN EDELLYTTÄÄ ILMOITTAUTUMISTA JA OSALLISTUMISMAKSUN, 25 e, MAKSAMISTA 6.4.2023 MENNESSÄ. Ilmoittautumislomake julkaistaan keväällä ESLA-sivustolla. Sijoista 1-6 pelaavat valtakunnallisen sarjan lopputulosten perusteella sijoittuneet ja ilmoittautuneet ensimmäiset kuusi joukkuetta. Sijoitusturnauksissa pelaavat seuraavaksi sijoittuneet. Sijoista 1-6 pelattaessa ei saa käyttää yli-ikäisiä pelaajia. Turnausjärjestelyä tarjotaan 18.3. poolivaiheen perusteella finaalipaikan jo varmistaneille joukkueille, jotta finaaliturnausta varten ehditään varata hyvät salit. Kaikista sijoista pelattaessa käytetään vapaata syöttöä ja vastaanottoa. Liberosäännössä noudatetaan valtakunnallisen sarjan säädöksiä. Yli-ikäisten pelaajien käyttö on sallittu sijoja 1-6 lukuunottamatta valtakunnallisen sarjan sääntöjen mukaisesti: Yli-ikäinen voi pelata vain, jos ei pelaa muuta sarjaa. Joukkuemäärästä riippuen poikien turnaukset voidaan järjestää myös sijoista 1-4 ja 5-.

Etelän alueen B-ikäisten aluemestaruusturnaus sekä sijoituspelit pelataan la 6.5.2023. ALUEMESTARUUS- TAI SIJOITUSTURNAUKSEEN OSALLISTUMINEN EDELLYTTÄÄ ILMOITTAUTUMISTA JA OSALLISTUMISMAKSUN, 25 e, MAKSAMISTA 19.4.2023 MENNESSÄ. Ilmoittautumislomake julkaistaan keväällä ESLA-sivustolla. Sijoista 1-6 pelaavat valtakunnallisen sarjan lopputulosten perusteella sijoittuneet ja ilmoittautuneet ensimmäiset kuusi joukkuetta. Sijoitusturnauksissa pelaavat seuraavaksi sijoittuneet. Sijoista 1-6 pelattaessa ei saa käyttää yli-ikäisiä pelaajia. Turnausjärjestelyä tarjotaan 25.3. poolivaiheen perusteella finaalipaikan jo varmistaneille joukkueille, jotta finaaliturnausta varten ehditään varata hyvät salit. Liberosäännössä noudatetaan valtakunnallisen sarjan säädöksiä. Yli-ikäisten pelaajien käyttö on sallittu sijoja 1-6 lukuunottamatta valtakunnallisen sarjan sääntöjen mukaisesti: Yli-ikäinen voi pelata vain, jos ei pelaa muuta sarjaa. Joukkuemäärästä riippuen poikien turnaukset voidaan järjestää myös sijoista 1-4 ja 5-.

Etelän alueen A-tyttöjen aluemestaruusturnaus järjestetään lähtökohtaisesti la 18.3.2022. Mikäli ajankohtaan osuus 1-2-sarjapelejä, joissa on mukana joukkueiden pelaajia, finaaliajankohta voidaan muuttaa. Sarjanhoitaja kysyy helmikuun aikana turnaukseen osallistumisesta. Joukkueiden tulee vahvistaa osallistuminen AM-turnaukseen helmikuun loppuun mennessä. Osallistumisesta peritään joukkueilta 25 e maksu.

Finaalien järjestäjiä valittaessa huomioidaan, että niitä järjestetään laajasti eri puolella aluetta kolmen vuoden aikajaksolla tarkasteltuna. Järjestäjävalintaa ohjaa C-B-ikäisissä aikaisemmassa sarjavaiheessa varmistettu menestys, ks. kuvaukset edellä. Lisäksi vaikuttaa järjestettyjen turnausten määrä sekä saliolosuhteet, erityisesti jos finaalissa on mukana kuusi joukkuetta.

Loukkaantumistapauksessa sallitaan kaikissa sarjoissa yhden vajaalla pelaaminen turnauksen loppuun.

Matkatasauksia käytetään C-A-AM- ja sijoitusturnauksissa. Matkatasausta ei käytettä E-D-turnauksissa. Pitkämatkalaisseuralla on mahdollisuus hakea matkustustukea ESLA:lta kauden päättyessä, jos matkustuskulut ESLA-turnauksissa ovat kasvaneet kohtuuttomiksi.

 

F-ikäiset

Lentopalloliitto organisoi F-junioreiden toiminnan. Lentopalloliitto järjestää sarja-Infon Teams-palaverina, jossa kerrotaan mm. säännöt, sarjajärjestelmä, toimintatavat mm. ilmoittautuminen, jne.

F-toiminnan koordinoinnissa ESLAssa apuna Sanna Weidenbacher weisann4@gmail.com p. 044 080 2347.

Lisätiedot: Kilpailuryhmä