Kiitos kulunesta vuodesta 2022!

21.12.2022

ESLA:n vuosi 2022 on tulossa päätökseen ja katseet siirretään kohti tulevaa.

Mennyt vuosi on pitänyt sisällään paljon toimintaa. Tehotreenit ovat pyörineet, alueleiritykset ja nuorisotoiminta on jatkanut hyvää työtänsä aluevalmentajien johdolla. Kevään aluemestaruudet nähtiin ESLATv:n kautta, tarjosimme pelikuvauskoulutusta sekä tuomarikoulutusta ja Lentopallolähettiläs vieraili seuroissa. Etelän alueella järjestettiin myös B-ikäisten alue SM-kisat. Tapahtumarikas vuosi siis takana ja tästä kiitos kuuluu kaikille toimijoille!

Syksyn 2022 joukkumäärä oli yhteensä noin 200 joukkuetta. Määrä on pysynyt lähes samana vuoteen 2021 verrattuna. Ehkä eniten huomio kiinnittyy A-ikäisten vähyyteen. Tytöissä joukkueita mukaan ilmoittautui syksyllä 5 ja pojissa 3 etelän alueelta. A-ikäisten vähyys on vastaava valtakunnallisesti.

Lentopallolähettiläs ja pelikuvauskoulutus

ESLA:n poikaprojektin osana Lentopallolähettiläs oli tarkoitettu avuksi seuroille, joissa oli vähän poikaharrastajia tai ajatuksena startata uutta toimintaa. Lentopallolähettiläänä toimi Ari Paloniemi. Viisi seuraa ilmoittautui mukaan: Perttulan Tähti, Lauritsalan Kisa, Blues Volley, Salpis Ry ja Karkkilan Pojat. Palautteet olivat hyviä ja alla muutama nosto:

”Vierailu oli erittäin tervetullut ja hyvä, kuten aina. Ari Paloniemi oli loistava. Mielestäni vieralut ovat aina erittäin tärkeitä pelaajille, vanhemmille sekä myös valmentajille. Sanon ensiksi, että tällaista poikalentopalloilun tehostamista ehdottomasti kannattaa jatkaa. ”

”Lentopallolähettilään vierailu oli mahtava homma! Kiitos!” 

” Toivottavasti jatkossakin tukea ja apua seuroille löytyy seuravisiittien muodossa.  Tuli se tuki sitten liitosta tai alueilta, niin se on aivan äärimmäisen tärkeä asia. Eikä siis pelkästään lapsille - vaan erityisesti kaikkien meidän vetäjien jaksamisen puolesta :)”

Tavoitteenamme on saada Lähettiläälle jatkoa tulevana vuonna.

Osana tätä projektia pidettiin myös pelikuvauskoulutus Pajulahdessa. Tänne osallistujia tuli neljästä eri seurasta. Palautteet koulutuksesta olivat positiiviset. 

D-tehotreenit

D-tehotreenit ovat jälleen marraskuun aikana keränneet ison määrän tyttöjä ja poikia aluevalmennuksen näköpiiriin. Kohderyhmänä oli 2010 syntyneet tytöt ja pojat. Tapahtumat järjestettiin Helsingissä, Ruokolahdella ja Hollolassa. Jokainen tapahtuma keräsi ns.salin täyteen. 

Power Cup - Imatra

Kesän odotetuimman tapahtuman, Power Cupin, ilmoittautuminen on avattu! Poweri pelataan Imatralla 8.-11.6.2023. Tänä vuonna passeihin tulee uudistusta kahden passin muodossa. Peruspassi (TO-SU) ja viikonloppupassi (PE-SU). Viikonloppupassi on suunnattu A- ja F-ikäisille. Linkki ilmoittautumiseen: https://www.powercup.fi/info/ilmoittaudu/

Seurainfo

Seurainfo nr 4 järjestettiin joulukuun alussa ja mikäli et päässyt paikalle, niin tässä linkki:  https://www.lentopallo.fi/palvelut/seuroille-ja-joukkueille/seurainfot/ . Seurainfo 1/2023 järjestetään 16.2.2023. 

U17 tyttöjen ja poikien maajoukkuevalinnat Etelän alueella

Tyttöjen EM-karsinnat pelataan 5.-7.1.2023 Slovakia/ Puchov ja poikien EM-karsinnat 18.-23.1.2023 Bulgaria/Sofia.

Tytöistä joukkueessa Milja Henriksson (L) Biitsi Vantaa/ PuMa-Volley ja varalla Marina Kerman (YP) PuMa-Volley/PuMa-Volley

Pojista Janne Kolehmainen (KT) PuMa-Volley/ Karkkilan Pojat ja Panu Salmijärvi (P/L) Karkkilan Pojat/Karkkilan Pojat)

Onnittelut valituille!

Alueparlamentti 2022

Tämän vuoden alueparlamentti järjestettiin Kausalan Ravilinnassa. Paikalla oli mukavasti kuulijoita ja kävimme läpi kulunutta vuotta. Toimintakertomus- ja suunnitelma 2023 on luettavissa aleuparlamentin sivuilta. Toimintakertomusta vielä päivitämme muutamilta osin. Lentopalloliitosta ajankohtaisia asioita oli kertomassa uusi toimitusjohtaja Karri Virtanen (etänä) ja seurapalvelukoordinaattori Hanna Kanasuo (paikalla). Kiitos Kausalalle järjestelyistä! Parlamentissa valittiin vuoden 2023 jaosto: Minna Saarinen, Nina Salmijärvi, Jori Ostrovkij, Petri Novitsky, Simo Saros ja Heikki Torkkeli. Uutena jäsenenä jaostoon valittiin Marja Leppänen. Puheenjohtajana jatkaa toistaiseksi Anna Vahe.

Kilpailuryhmältä terveisiä

ESLA-sarjoissa on syksy pelattu ahkeraan. Kiva, että niin monet seurat ja joukkueet ovat mukana! Joulukuun turnauksilla käynnistetään taas myös D6vs6-opettelu ja pelaaminen - siinäkin hyvä määrä joukkueita mukana. Mini-ikäisissä tytöt ja pojat ovat pelanneet samoissa sarjoissa. Kevääksi olisi toivonut lisää varsinkin poikajoukkueita. Yläkauttasyöttämisen salliminen ja lisääntyminen on kehittänyt ja nopeuttanut peliä, mutta syöttövirheitäkin siten tulee aiempaa enemmän.

Täältä kilpailuryhmän näkökulmasta haluamme nostaa muutaman asian esille syksyn päätteeksi ja evästykseksi keväälle, kun niin monenlaista viestiä meille osoitetaan. Nuorten peleissä on tullut jokunen tapaus esille, että aina ei ole kunnioitettu vastustajaa tai tuomaria. Muistakaamme, että epäasialliset käsimerkit, kuten kurkunleikkaaminen tai keskisormen näyttäminen eivät kuulu peliin. Niistä voi seurata erästä poistaminen ja toistuvana ottelusta poistaminen sekä pelikielto. Otetaan siis asia vakavasti. Pyritään yhdessä pelaamaan lentopalloa eettisten sääntöjä noudattaen, joita ovat ainakin kunnioitus, yhdenvertaisuus, rehellisyys ja vastuullisuus.

Turnauksissa on ollut myös joskus katsomossa häiriökäyttäytymistä. Tätä tulisi turnausvastaavien valvoa ja puuttua, jos sellaista ilmenee esim. nuoria tuomareita kohtaan tai joku alkaa ohjata peliä katsomon puolelta. Teknisessä palaverissa tulee käydä käytösasioita läpi ja joukkueenjohtajat sekä valmentajat valvovat, että opastavat nuoria ja taustahenkilöitä käyttäytymään kunnioittavasti vastustajaa kohtaan.

Jos turnauksessa havaitaan käytösrikkeitä, niin ne pitää jyryssä käydä läpi ja kirjata turnausraporttiin. Myöskään minkäänlainen kiusaaminen ei tule kyseeseen lajin parissa. Tulee muistaa, että säännöt koskevat ennen peliä, pelin aikana ja pelin jälkeen. 

Tämän syyskauden ajalta ei vastaavia viestejä ole tullut alueen aikuisten alasarjoista, mutta yllä olevat ohjeistukset koskevat myös heitä ja Viikkarin harrastepelaamista.

Näistä muistutussanoista huolimatta teille pelaajille, toimihenkilöille ja muille vastaanottajille iso kiitos syksyn hienosta toiminnasta. Nyt on aika rauhoittua Joulun odotukseen ja Uuden vuoden jälkeen pelit jatkuvat intoa täynnä!


Kilpailyryhmän sanoja lainaten, nyt on aika rauhoittua Joulun viettoon.

Omasta ja ESLA:n puolesta toivotan kaikille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2023!

Anna Vahe, ESLA pj