Tasaistakin tasaisempi D6vs6-finaali

14.5.2022

D-ikäisten kausi päätettiin 6vs6-turnauksiin. Finaali pelattiin Helsingissä kuuden joukkueen kesken. Kahdessa alkulohkossa oli tasaiset väännöt, toisessa niin tasaiset kuin ikinä vain voi olla: Isot pisteet tasan, erä pisteet tasan. Järjestys ratkaistiin pikkupisteillä.

Välieräpareiksi etenivät PuMa Smash vastaan EsLe Diggers ja PuMa Storm vastaan Kausalan Yritys. PuMan D-pojat ja ViLepa jäivät sijoituspeliin.

Välieristä PuMa Smash ja Kausalan Yritys etenivät finaaliin. Siinä PuMa Smash lopulta osoittautui kauden vahvimmaksi joukkueeksi ja aluemestariksi. Joukkueella olikin jo yhden passarin systeemi ja yhdeksällä pelaajalla voimienjako pitkään turnaukseen onnistui hyvin. Kausalan Yritys pelasi nyt ilman yli-ikäisiä ja hyvin pelasikin – hopealle.

Pronssipelissä EsLe Diggers oli PuMa Stormia vahvempi. Sijoitusottelussa Puman D-pojat päihittivät VilePa Superin.

Sijoitukset:

1. PuMa Smash
2. Kausala
3. EsLe - Diggers
4. PuMa Storm
5. PuMa Dp
6. Vilepa Super-D

Parhaina palkittiin PuMasta Joona Peippo, Kausalasta Emilia Leivo ja EsLestä Miisa Långström .

Iso kiitos striimaaja Antille. Pelit löytyvät ESLA Youtube-kanavalta.

Jonkinlaisena analyysinä kaudesta voi todeta, että syksyn harjoitusluonteiset turnaukset puolsivat paikkansa: Joukkueet saivat rauhassa harjoitella paikkoja ilman kiirettä. Keväällä kolme turnausta ja finaali oli hyvä määrä oppia isoa peliä. Suurin osa joukkueista pelasi kahdella etupassarilla 2-paikalta. Keskipelaaminen oli mukana 1,5-metrisellä passilla ja peli painottuukin aika paljon keskihyökkäämiseen. Nopeita hyökkäyksiä ei nähty kuin yhdeltä joukkueelta. Torjunnat jäivät vielä pitkälti keskitorjunnoiksi. Syöttöjen varmuudessa ja vastaanoton suuntaamisessa on D-ikäisillä vielä tekemistä. Peli on kuitenkin eläväistä ja sarjan olemassaolo puoltaa vahvasti paikkansa. Seurat ja joukkueet tuntuivat yhdessä haluavan kehittää nuoria. Joustoja annettiin niille, ketkä eivät vielä saaneet syöttöä päädystä ja hyvä henki oli kaikilla läpi kauden. Oli tosi hienoa, että finaali oli näin tasainen - kehitystä oli tapahtunut kaikilla. Lisäksi sijoista 7-9 pelattiin hieno turnaus.