Haku Pajulahden yläkoululeiritykseen lukuvuodelle 2022-2023 on päättymässä, hakemisen ”kiriviikko” menollaan!

25.7.2022

Lukuvuoden 2021-2022 Pajulahden yläkoululeirityksen 7lk-ryhmä


Lentopallon yläkoululeirityksien valtakunnallisen haun ”kiriviikko” menossa… hakulomake auki 31.7.2022 saakka. 

Etelän alueella on leireilty jo monta hienoa yläkoululeirilukuvuotta Pajulahdessa, joten eiköhän jatketa hienoa matkaa taas ensi syksynä! Ensimmäiset leirit, 8-9lk-ryhmä 26.-30.9.2022 ja 7lk-ryhmä 10.-14.10.2022.

Hei,

Lentopallon yläkoululeiritys on tarkoitettu 7.-9. -luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille (tytöt ja pojat). Leirien tavoitteena on kehittää nuorten harjoittelu- ja elämäntaitoja monipuolisesti sekä yhdistää urheilu ja koulunkäynti joustavasti toisiaan tukevaksi kokonaisuudeksi. Leiritys on valtakunnallinen eli Suomen Lentopalloliiton ja Pajulahden järjestämää. Kaudella 2021-2022 Pajulahdessa on leireillyt yli 70 lentopalloilijaa.

Yläkoululeiritys on linjattu kiinteäksi osaksi Lentopalloliiton nuorten valmennusjärjestelmää ja aluevalmennusjärjestelmää. Yläkoululeirityksen saamisessa paremmin osaksi aluevalmennusta on eri urheiluopistojen yläkoululeiritykset määritelty lentopallon osalta alueellisen jaon mukaisesti. Pajulahden urheiluopistosta on sijaintinsa, sekä vuosien aluevalmennusyhteistyön mukaisesti muodostunut Etelän alueen ”kotipesä”, jonne toivotaan yläkoululeiritykseen Etelän alueen tavoitteellisesti urheilussa ja lentopallossa mukana olevien tyttöjen ja poikien hakeutuvan. Tällä tavoin yläkoululeiritys on kiinteä osa aluevalmennusta, ja näin myös onnistutaan saamaan hyvän kokoiset leiriryhmät 7-luokkalaisille ja 8-9-luokkalaisille sekä tytöissä että pojissa. Alueen pelaajien katsastaminen ja kehityksen seuraaminen leirityksien edetessä on näin myös sujuvaa ja keskitettyä. Huomioitavaa on, että yläkoululeirityksen pääpaino on nuorten urheilijaksi kasvamisessa ja siihen liittyvissä monissa eri osa-alueissa, joita Olympiakomitean yläkoulumallissa on sisällytettynä. Lajiharjoittelu, ominaisuusharjoittelu ja muu urheilijaksi kasvaminen tukevat toisiaan leiritysmallissa.

Lajiharjoittelussa toteutetaan Suomen Lentopalloliiton linjauksia yläkouluikäisille liiton hyväksymien valmentajien vetäminä. Ominaisuusharjoittelussa ja elämäntaitojen opetuksessa noudatetaan Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman ohjeistuksia.

 

Ohessa linkki Pajulahden yläkoululeirityksen lentopallon lajiesittelysivulle, sieltä löytyy tarkempaa tietoa ja ohjetta, sekä myös linkki valtakunnalliseen lentopallon hakulomakkeeseen.
https://pajulahti.com/valmennuskeskus/ylakoululeiritys/lentopallo/

 
Hakulomakkeeseen pääset myös suoraan tästä.

 

Lisätietoja:
Jouni Helenius
044 231 6107
jouni.helenius77@gmail.com