Haku Pajulahden yläkoululeiritykseen lukuvuodelle 2021-2022 käynnistyy 12.4.2021.

12.4.2021

Lentopallon yläkoululeirityksien valtakunnallinen hakulomake avautuu 12.4.2021 ja haku kestää 31.7.2021 saakka. Etelän alueella on leireilty jo monta hienoa yläkoululeirilukuvuotta Pajulahdessa, joten eiköhän lähdetä jatkamaan hienoa matkaa taas ensi syksynä! Ensimmäiset leirit, 8-9lk-ryhmä 27.9.-1.10.2021 ja 7lk-ryhmä 11.-15.10.2021.


Hei,

Lentopallon yläkoululeiritys on tarkoitettu 7.-9. -luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille (tytöt ja pojat). Leirien tavoitteena on kehittää nuorten harjoittelu- ja elämäntaitoja monipuolisesti sekä yhdistää urheilu ja koulunkäynti joustavasti toisiaan tukevaksi kokonaisuudeksi. Leiritys on valtakunnallinen eli Suomen Lentopalloliiton ja Pajulahden järjestämää. Kaudella 2020-2021 Pajulahdessa leireili yli 70 lentopalloilijaa.

Yläkoululeiritys on linjattu kiinteäksi osaksi Lentopalloliiton nuorten valmennusjärjestelmää ja aluevalmennusjärjestelmää. Yläkoululeirityksen saamisessa paremmin osaksi aluevalmennusta on ajateltu eri urheiluopistoja hieman ”kotipesäajatuksella”- joku opisto on tietyn alueen pelaajille se ensisijainen yläkoululeiripaikka. Pajulahden urheiluopisto on keskeisen sijaintinsa, useiden vuosien hienosti sujuneen aluevalmennusyhteistyön ja yläkoululeiritysten ansiosta Etelän alueen ”kotipesä”, jonne toivotaan Etelän alueen tavoitteellisesti urheilussa ja lentopallossa mukana olevien tyttöjen ja poikien hakeutuvan. Tällä tavoin yläkoululeiritys on kiinteä osa aluevalmennusta, ja näin myös onnistutaan saamaan hyvän kokoiset leiriryhmät 7-luokkalaisille ja 8-9-luokkalaisille sekä tytöissä että pojissa. Alueen pelaajien katsastaminen ja kehityksen seuraaminen leirityksien edetessä on näin myös sujuvaa ja keskitettyä. Huomioitavaa on, että yläkoululeirityksen pääpaino on nuorten urheilijaksi kasvamisessa ja siihen liittyvissä monissa eri osa-alueissa, joita Olympiakomitean yläkoulumallissa on sisällytettynä. Lajiharjoittelu, ominaisuusharjoittelu ja muu urheilijaksi kasvaminen tukevat toisiaan leiritysmallissa.

Lajiharjoittelussa toteutetaan Suomen Lentopalloliiton linjauksia yläkouluikäisille liiton hyväksymien valmentajien vetäminä. Ominaisuusharjoittelussa ja elämäntaitojen opetuksessa noudatetaan Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman ohjeistuksia.


Ohessa linkki Pajulahden yläkoululeirityksen lentopallon lajiesittelysivulle, sieltä löytyy tarkempaa tietoa ja myös linkki hakulomakkeeseen.
https://pajulahti.com/valmennuskeskus/ylakoululeiritys/lentopallo/


Hakulomakkeeseen pääset myös suoraan tästä.



Lisätietoja:
Jouni Helenius
044 231 6107
jouni.helenius77@gmail.com