Beachin aluemestaruudet ratkaistu

30.7.2022

Etelän lentopalloalueen Beach Volleyn aluemestaruuksista pelattiin la 30.7. Mukana 39 paria. Kentät KoLen isännöimässä turnauksessa hyvässä kunnossa ja aamupäivää virkisti hienoinen auringon paiste. Sittemmin kyllä pikku ”suihkujakin” saatiin päivän aikana ja huoltoväki oli ihmeissään missä asussa pitäisi olla.

U12-sarjassa kisaili 7 paria. Mestariksi venyivät Tiitus Laurila ja Jaakko Mattila, hopealle Veera Leppänen ja Kerttu Silvennoinen ja pronssille Aatos Kojo ja Julius Ollila.

U14-tyttöjen sarjassa pareja oli kahdeksan. Mestaruuden voitti Elisa Arola ja Rosaliina Mattila. Hopealle sijoittuivat Mila Lundahl ja Nelli Walden ja pronssille Liisa Roponen ja Laura Kääriäinen.

U14-poikien sarjassa mestaruuden voittivat Venla Mikkonen ja Leo Nykänen, hopeaa Hugo Pöyhönen ja Artem Sergeyey ja pronssia Niko Punnonen ja Teemu Tikkinen.

U16-tyttöjen sarjassa mukana oli viime hetken peruutusten jälkeen 12 joukkuetta. Mestaruuden veivät Maria Lainet ja Sole Juuri-Oja. Hopealle sijoittuivat Marina Kerman ja Vienna Moliis ja pronssille Anna Laaksonen ja Ella Siikaluoma.

U16-poikien mestaruudet voittivat Joona Katajamäki ja Niklas Peippo, hopeaa Saku Lassila ja Onni Palonen, pronssia Eetu Iisakkala ja Kasperi Kuronen.

Turnauksen parhaana tyttöpelaajana palkittiin Elisa Arola ja poikapelaajana Joona Katajamäki.

Iso kiitos turnausvastaava Simo Sarokselle järjestelyistä! Jälleen pienellä talkooporukalla järjestettiin nuorille merkittävä tapahtuma.

- Peruuntumisten takia ohjelmiin jouduttiin tekemään viime hetkellä muutoksia. Toivon, että peruuntumisesta tulisi tieto niin aikaisten kuin mahdollista ja sitten toivon ymmärtämystä pelaajilta ja huoltajilta, jos sarjaohjelmaa joudutaan muokkaamaan paikan päällä. Siinä on jonkin verran pähkinää purtavana ja hiukan menee aikaakin, jos käsin päivitetään ohjelmat, toteaa Simo Saros.

 Järjestäjien puolesta vedotaan, että talkoolaisia tarvittaisiin lisää seuraavana vuonna. Etelän turnaus on siinäkin mielessä merkittävä, että missään muualla ei pelata nuorempien kuin U14-sarjoja. Täältä on hyvä aloittaa beach-pelaaminen.