Tekniikkakoulu

Tekniikkakoulua toteutetaan normaalisti lauantai-sunnuntai kokonaisuutena (klo 9:00~18:00). Tämän kokonaisuuden hinta on 160 € ja sisältää Tekniikkaoppaan.

Tekniikkakoulu arki-iltatoteutuksena

Pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla kokeillaan arki-iltaisin toteutettavaa Tekniikkakoulua, koska viikonloput kilpailukaudella ovat ahtaalla. Muuallakin ESLA:n alueella tätä voidaan toteuttaa, mutta nämä päätetään tapahtumakohtaisesti (minimiosallistujamäärät).

Tavoite

Tavoitteena on tarjota seuravalmentajille ja pelaajille arkena tapahtuvaa rajattua tekniikkakoulutusta. Rajattuun osa-alueeseen keskittyminen antaa paremmat mahdollisuudet sisäistää opetettavaa/harjoitettavaa osa-aluetta, verrattuna viikonvaihteessa toteutettavaan Tekniikkakoulun kokonaisuuteen (~20 h).

Kenelle?

Kaikille lentopallon lajitekniikoista kiinnostuneille - lapsista aikuisiin, valmentajista pelaajiin...eikä vain järjestävän seuran toimijoille, vaan myös ympäristöseurojen toimijoille, mikäli salikapasiteetti antaa myöten.

Toteutus

Yhtä osa-aluetta voidaan toteuttaa useamminkin kuin yhden kerran, koska tilat voivat rajoittaa osallistujamäärää. Tässäkin kohtaa tarve määrittelee toteutettavat osiot.

Minimiosallistujamäärä yhteen osa-alueeseen on 4 valmentajaa ja 4-12 demourheilijaa. Käytettävissä oleva salin kapasiteetti (lohkojen määrä) luonnollisesti ratkaisee sen, millainen osallistujamäärä voidaan kulloinkin ottaa mukaan. Maksimiosallistujamäärät ilmoitetaan kunkin tapahtuman ilmoittautumislomakkeessa.

Mikäli kiinnostusta löytyy pääkaupunkiseudun ulkopuolella, sovitaan järjestelyt ja toteutus tapauskohtaisesti.

Tekniikkaosiot

1. Syöttäminen
    1. ala-aloitus
    2. leija
    3. hyppyleija
    4. hyppysyöttö
  2. Hihalyönti, vastaanotto
  3. Sormilyönti, passaaminen
  4. Hyökkääminen laidoilta
  5. Hyökkääminen keskeltä: -/0/+, 100, kuviopelaaminen
  6. Hyökkääminen takakentältä
  7. Torjunta
  8. Kenttäpuolustus, kaatumistekniikat
  9. Yksilöllinen opettaminen turnauksissa
    1. Roolittaminen/vastaanottoryhmitykset
  10. Taktiikka

Samasta teemasta voidaan toteuttaa useampia koulutuksia.

Kouluttaja

Alue- ja koulutuspäällikkö Pertti Kulluvaara

Hinta ja ilmoittautuminen

Hinta 20 €/osallistuja/osa-alue (10). Ilmoittautuminen www.suomisport.fi -> kirjoita hakukenttään "Lentopallo, Tekniikkakoulu" -> klikkaa itsellesi sopivaa tapahtumaa ja ilmoittaudu.

Homma toimisi seuraavasti

• kerran viikossa (sovitaan seurakohtaisesti)
  • jossain päin...
  • seurojen salivuorolla (kustannuksista vastaa järjestävä seura)
  • yksi osa-alue kerrallaan (yht. 10 osiota)
  • min. 1,5 tuntia/osio (keskustelut salivuoron ulkopuolella)
  • avoin kaikille - ei vain järjestävän tahon pelaajille ja valmentajille.

Lisätietoja tästä

Sovitut Tekniikkaosiot