Seurakoulutus ja hallinnon avuksi

ESLU (Etelä-Suomen Liikunta- ja urheilu) on keskeisin seurakoulutuksen järjestäjä Etelä-Suomessa. ESLU järjestää säännöllisesti koulutusta talousasioista, verotuksesta, ryhmien ohjaamisesta sekä omia tilaisuuksia seurojen puheenjohtajille, toiminnanjohtajille sekä valmentajille. Tilaisuuksia on myös erityisistä teemoista, kuten teippaukset, psyykinen valmentaminen, fyysinen kehittyminen jne.

ESLUn koulutustarjonta löytyy sivuilta: www.eslu.fi

Toinen hyvä koulutuksen tarjoaja on Suomen valmentajat ry. Valmentajien kannattaa liittyä siihen jäseneksi, saada valmentaja lehti ja ajankohtaista tietoa valmentamisesta. Suomen valmentajien sivusto on http://www.suomenvalmentajat.fi/

Seuran kehittämiseksi, erityisesti kun pohditaan palkkauksia, on julkaistu hyvä opas.

ESLAn aluepäällikkkö Teemu Niemelä auttaa järjestämään muuta seurojen itsensä toivomaa koulutusta. Tyypillisesti seurat järjestävät tekniikkakouluja, alottaivan ohjaajan koulutuksia. Alla hiukan vanha opas seurakoulutuksen järjestämiseen.

PDF-tiedostohyvä_hallinto-opas.pdf (385 kB)
Tämä on hyvä opas seurojen käyttöön
PDF-tiedostoKoulutustapahtuman toteuttaminen (185 kB)
Kuinka seura järjestää koulutustapahtuman