Juniorit

Kevään mini-ikäisten sarjajärjestelmät on nyt julkaistu tulospalvelussa ja ESLAn sivuilla.

E-junioreiden AM-sarjassa pelataan tyttöjen ja poikien yhteinen sarja mutta finaaliturnaukset järjestetään erikseen. Poikajoukkueiden on ilmoitettava välittömästi 5.4. turnauksen jälkeen sarjanhoitajalle, mikäli se pelaa yli-ikäistä käyttäen. Tällöin se ei voi osallistua sijoista 1-6 pelaamiseen vaan pelaa sijoista 7-10. Tyttöjoukkueen käyttäessä yli-ikäistä, mitalit myönnetään kolmelle ensimmäiselle ei-yli-ikäisjoukkueelle.

E-junioreiden Tiikeri-sarjassa pelataan myös tyttöjen ja poikien yhteinen sarja ja finaaliturnaukset erikseen. Poikien finaalissa pelataan kolmen erän ottelut, jossa kustakin erästä tulee yksi piste. Yli-ikäissääntö ei vaikuta sijoituksiin. Tyttöjoukkueiden on ilmoitettava välittömästi 5.4. turnauksen jälkeen sarjanhoitajalle, mikäli se pelaa yli-ikäistä käyttäen. Tällöin se ei voi osallistua sijoista 1-6 pelaamiseen vaan pelaa sijoista 7-10.

D-poikien sarjassa joukkueen on ilmoitettava välittömästi 28.3. turnauksen jälkeen sarjanhoitajalle, mikäli se pelaa yli-ikäistä käyttäen. Tällöin se ei voi osallistua sijoista 1-6 pelaamiseen vaan pelaa sijoista 7-11.

D-tyttöjen (AM-)sarjassa joukkueen on ilmoitettava välittömästi 28.3. turnauksen jälkeen sarjanhoitajalle, mikäli se pelaa yli-ikäistä käyttäen. Tällöin se ei voi osallistua sijoista 1-6 pelaamiseen vaan pelaa sijoista 7-12.

D-tyttöjen tiikerisarjaan ilmoittautuneet joukkueet pelaavat oman finaaliturnauksen, missä kolme parasta palkitaan. Kuusi finaaliin pääsevää joukkuetta poimitaan yhteisestä D-pooleissa pelattavasta sarjasta sijoituksien mukaan. Tämä voi merkitä, että samoissa sijoituksissa olevat joukkueet jakautuvat finaalivaiheessa niin, että AM-sarjaan ilmoittautuneet joukkueet pelaavat sijoituksista ja Tiikeri-sarjaan ilmoittautuneet joukkueet poimitaan pelaamaan oma finaali. Tiikeri-sarjaan ilmoittautuneen joukkueen on ilmoitettava heti 28.3. turnauksen jälkeen sarjanhoitajalle, mikäli se pelaa yli-ikäistä käyttäen. Tällöin se pelaa sijoituksista, eikä sijoista 1-6.

Pelisysteemeistä tarkennusta: Neljän joukkueen lohkossa pelataan kahdesta voittoerästä. Viiden joukkueen lohkoissa, joissa pelataan 1x-sarjaa, pelataan kahden erän pelejä. Kolmen joukkueen lohkoissa pelataan aina kolme erää. Selvennystä vaativat sarjat, joissa pelataan ns. spiraalilla (2x -tai 3x-sarjat) eli lohkossa on enemmän joukkueita ja keskinäiset pelit on jaettu useampaan turnaukseen. Tällöin joukkueelle voi tulla turnauksessa 3 tai 4 peliä. Mm. E-Tiikerisarjaa pelataan tällä systeemillä. Näissä turnauksissa pelataan kahden erän pelit, myös lohkossa 3 vaikka turnauksissa pelejä on kaikilla vain kolme (5 joukkuetta lohkossa, muissa lohkoissa 6).

Turnauksien järjestämisvuoroista saa lisätietoja excel-taulukosta.

Lisätiedot ESLAn kilpailuryhmä sarjanhoitaja Kaisu Polso kaisu.polso@lentopalloliitto.fi p. 040 091 0327 tai kilpailupäällikkö Simo.Saros @destia.fi p. 040 041 1987

TIEDOTE ETELÄN ALUEEN JUNIORISARJOISTA JA ALUEMESTARUUSTURNAUSTEN PELAAMISESTA

D-ikäiset

Etelän lentopalloalue on päättänyt D-junioreiden turnauspäiviksi (viikonlopuiksi) syksyllä 2019 la 28.9., la 12.10., la 2.11. ja la 23.11. Huomatkaa, että aikataulutus poikkeaa valtakunnallisesta aikataulusta jonkin verran. Keväällä turnauspäivät ovat 18.1., 8.2., 28.3. ja finaalit 18.4.

D-ikäiset pelaavat kauden yhtenä sarjana poolijärjestelmällä. Sarjassa on käytössä vapaa syöttö.

Uutuutena D-ikäisille järjestetään normaalisarjan lisäksi tyttö-poika-sekapeleinä 6 vs 6 -turnauksia 14.12., 15.2. Kymi/Et-Karjalassa, 29.2. Pääkaupunkiseudulla, sekä finaaliturnaukset 2.5. Näihin turnauksiin ilmoittaudutaan turnauskohtaisesti. 6 vs 6 -finaaliturnaukseen pääsemisen kriteerit täsmennetään keväällä, kun nähdään montako joukkuetta on sarjoissa. Finaaliin pääseminen edellyttää aikaisempiin turnauksiin osallistumista. Sarjassa käytetään D-ikäisten palloa sekä ns. tennissyöttösääntöä. Sarjassa on käytössä vapaa syöttö, alakautta vastaanotto.

Osallistumista 6 vs 6 -turnauksiin suositellaan ison kentän peliä harjoittaville, ei jo C-sarjaan osallistuville joukkueille. Uudenlainen turnausten sarja mahdollistaa joukkueiden helpomman kokoamisen, tytöistä ja pojista yhdessä. Osallistumismaksu sarjaan on 30 euroa.

 

E-ikäiset

Ensimmäinen E-turnaus pelataan la 5.10., tämäkin valtakunnallisesta aikataulusta poiketen. Muut turnaukset ovat 26.10., 16.11. sekä 7.12. ja keväällä 11.1., 1.2., 14.3., 4.4. ja finaali 25.4. E-Tiikerisarja pyritään järjestämään syksyllä alueellisina lohkoina ja lähtökohtaisestikin sekasarjana. Keväällä pelataan tyttö- ja poikajoukkueiden finaalit erillisinä. AM-sarjaan nousuhaluista kysytään joukkueilta erikseen loppuvuodesta.

E-AM-sarjassa pelataan syksyllä alakautta ja keväällä vapaalla syötöllä alakautta vastaanotolla. Tiikeri-sarjassa pelataan alakauttasyötöllä. Kilpailuryhmä pitää oikeuden muutoksiin riippuen osallistuvien joukkueiden määristä ja tarpeesta yhdistää tyttö- ja poikasarjoja.

 

Aluemestaruuskilpailut ja niitä tarkentavat säännöt

Etelän alueen E-ikäisten aluemestaruus- sekä Tiikeri-sarjan turnaukset sekä sijoituspelit pelataan 24.4.2020. Finaaleihin osallistuu lähtökohtaisesti kuusi joukkuetta, ellei koko sarjan joukkuemäärä edellytä toisenlaista jakoa. Yli-ikäisiä käyttävät joukkueet eivät voi osallistua mitaliturnaukseen vaan pelaavat seuraavista sijoista. Turnausjärjestelyjä tarjotaan joukkueille, jotka ovat sarjamenestyksen perusteella varmistaneet aikaisessa vaiheessa finaaliin pääsyn.

Etelän alueen D-ikäisten aluemestaruusfinaali pelataan 17.4.2020. Tyttöjen finaaleihin osallistuu kahdeksan joukkuetta ja poikien kuusi joukkuetta, ellei koko sarjan joukkuemäärä edellytä toisenlaista jakoa. Yli-ikäiset eivät voi osallistua mitaliturnaukseen vaan pelaavat seuraavista sijoista. Turnausjärjestelyjä tarjotaan joukkueille, jotka ovat sarjamenestyksen perusteella varmistaneet aikaisessa vaiheessa finaaliin pääsyn.

Etelän alueen C-ikäisten aluemestaruusturnaus sekä sijoituspelit pelataan la 7.3.2020. Sijoista 1-6 pelaavat valtakunnallisen sarjan 6. pooliturnauksen lopputulosten perusteella parhaat joukkueet. Finaalissa ei saa käyttää yli-ikäisiä pelaajia. Myöskään finaalipaikat ratkaisevassa edellisessä turnauksessa ei saa käyttää yli-ikäisiä pelaajia, mikäli joukkue pyrkii finaaliin. Turnausjärjestelyä tarjotaan 4. poolivaiheen perusteella finaalipaikan jo varmistaneille joukkueille, jotta finaaliturnausta varten ehditään varata hyvät salit. Muiden sijojen turnausjärjestäjä päätetään heti 5. pooliturnauksen jälkeen. Kaikista sijoista pelattaessa käytetään vapaata syöttöä ja vastaanottoa. Liberosäännössä noudatetaan valtakunnallisen sarjan säädöksiä. Yli-ikäisten pelaajien käyttö on sallittu valtakunnallisen sarjan sääntöjen mukaisesti. Joukkuemäärästä riippuen poikien turnaukset voidaan järjestää sijoista 1-4 ja 5-.

Etelän alueen B-ikäisten aluemestaruusturnaus sekä sijoituspelit pelataan jo la 14.12.2019. Tähän on ilmoittauduttava sarjanhoitajalle lokakuun loppuun mennessä. Sijoista 1-6 pelaavat valtakunnallisen sarjan 3. pooliturnauksen lopputuloksen perusteella parhaat joukkueet. Finaalissa ei saa käyttää yli-ikäisiä pelaajia. Turnausjärjestelyä tarjotaan 2. poolivaiheen perusteella finaalipaikan jo varmistaneille joukkueille, jotta finaaliturnausta varten ehditään varata hyvät salit. Muiden sijojen turnausjärjestäjä päätetään heti 3. pooliturnauksen jälkeen. Sijoitusturnauksissa yli-ikäisten pelaajien käyttö on sallittu valtakunnallisen sarjan sääntöjen mukaisesti. Joukkuemääristä riippuen poikien turnaukset voidaan järjestää sijoista 1-4 ja 5-.

Etelän alueen A-junioreiden aluemestaruusturnaus järjestetään la 25.4.2020. Ajankohta muuttui 1-2-sarjapelien muutoksien sekä valtakunnallisien A-tyttöjen pelipäivä muutoksien myötä.

Finaalien järjestäjiä valittaessa huomioidaan, että niitä järjestetään laajasti eri puolella aluetta. Lisäksi vaikuttaa järjestettyjen turnausten määrä sekä saliolosuhteet. Jos joukkue on kieltäytynyt aiemmin turnausjärjestelyistä saliongelmien vuoksi, se heikentää mahdollisuuksia saada aluemestaruusfinaalia. Joukkueille lähetetään tarvittaessa finaaleihin osallistumisesta kysely tammikuussa (B-sarjat lokakuussa), jossa kysytään yli-ikäisten käytöstä sekä valmiudesta järjestää turnaus ko. ajankohtana.

Loukkaantumistapauksessa sallitaan yhden vajaalla pelaaminen turnauksen loppuun. Jos loukkaantunut pelaaja tervehtyy, hän voi jatkaa seuraavassa ottelussa.

Matkatasaukset ovat käytössä kaikissa C-A-ikäisten AM-finaali- ja sijoitusturnauksissa valtakunnallisen säännön mukaisesti. Järjestävän seuran mahdolliset samaan turnaukseen osallistuvat toiset joukkueet eivät osallistu matkakorvauksiin. Matkatasauksia ei käytetä mini-ikäisten turnauksissa. Pitkämatkalaisseuralla on mahdollisuus hakea matkustustukea ESLA:lta mini-ikäisjoukkueiden osalta kauden päättyessä.

Ilmoittautuminen kaudelle 2019-2020

Ilmoittautuminen avautuu 14.7.2019 klo 8:00

Sarjat

maksu

A-C-nuoret lentopalloliiton sarjoihin viimeistään 1.9. 275 €
  

D-E-nuorten syksyn sarjat (D- ja E-ikäisten aluemestaruussarjan runkosarjat ja D- ja E-ikäisten syksyn Tiikerisarjat) viimeistään 15.9.

Syksyn sarjoihin ilmoittautuneet joukkueet jatkavat automaattisesti sarjamääräysten mukaisesti kevään AM- tai Tiikerisarjoissa ilman uutta ilmoittautumista.

D-ikäisten 6 vs 6 -turnausten sarja. Ilmoittautuminen 17.11. mennessä.

D-nuoret 90 €

E-nuoret 70 €

30 €

Uudet joukkueet kevään Tiikerisarjoihin viimeistään 15.12. (D- ja E-ikäisten Tiikerisarjat)

D-nuoret 90 €

E-nuoret 70 €

F-juniorit, ilmoittautuminen aluepäällikölleei maksua

 

Lasku sarjamaksusta tulee ilmoittautumisen yhteydessä yhteyshenkilön sähköpostiin.

A-C-ikäisten lentopalloliiton sarjoihin ilmoittautuneet ovat automaattisesti mukana aluemestaruusturnauksissa ilman eri ilmoittautumista. Sarjasta voi jäädä pois, tai uusia joukkueita voi ilmoittautua mukaan - uudet joukkueet pelaavat alimmista sijoista. Poisjäännistä tai uusista joukkueista tulee ilmoittaa sarjanhoitajalle viimeistään 4. poolivaiheeseen mennessä.

Uudet joukkueet ilmoittautuvat tulospalvelun ilmoittautumislomakkeella.

Junnulentiksellä omat sivut

 

Junioritoimintaan liittyvät asiat on koottu omalle nettisivuilleen. Sivuilta löytyvät kaikki sarjatoimintaan liittyvät asiat: säännöt, kausiaikataulut, sarjamääräykset, tulosten lähettäminen, uudet pöytäkirjat ja niiden lähettäminen, jne.

Sivut löytyvät osoitteesta junnulentis.fi.

Valmentajia ja seurojen junnutoiminnasta vastaavia velvoitetaan tutustumaan sarjamääräyksiin ja sääntöihin.