F-junioreiden toimintapäivät

Kausi 2020-21

F-junioreiden toiminta keskittyy Toimintapäivät -tapahtumiin ja tavoitteena, mm. koulutuksen avulla, on perustaa F-junioreiden toimintaa yhä useampaan seuraan. Turnauksessa pelataan kahden erän otteluita. Syöttö lähtee vuorotellen joukkueilta, jota edeltää kiertovaihto. Pisteet lasketaan, mutta sarjataulukkoa ei pidetä.

Toimintapäivät toteutetaan maakunnallisesti, jolloin matkustaminen, siihen käytettävä aika ja kustannukset jäävät mahdollisimman alhaisiksi. Halutessanne on toki mahdollista osallistua myös muun maakunnan Toimintapäiville. Toimintapäivä on loistava tilaisuus järjestää lapsille elämyksiä, sillä päivän aikana pelien lisäksi (3 peliä) suoritetaan Taito-/temppurata.

Toimintapäivät ovat yksittäisiä tapahtumia, joihin ilmoittaudutaan jokaiseen erikseen suoraan järjestäjälle sen jälkeen, kun seura on ilmoittautunut sarjaan (ohje alla). Tämä mahdollistaa sen, että seura voi kauden aikana lisätä tai vähentää joukkuemääriä tilanteen mukaan (esim. flunssa-aallon sattuessa, pelaajien lopettaessa tai uusien pelaajien aalto, jne.). Joukkueiden koostumuksia voidaan myös vaihdella turnauksittain, joka valmennuksellisesti avaa uusia mahdollisuuksia. Yhdessä joukkueessa voi pelata 3-5 pelaajaa, joista kaksi on yhtä aikaa kentällä. Uutuutena on kolmella pelaajalla pelattava yksikoppinen sarja.

Uutena asiana 2020-21 kaudella on, että seuran tulee tehdä ilmoittautuminen F-toimintaan osallistumisesta tulospalvelussa ja rekisteröidä osallistuvat pelaajat seuran yhteen samaan "F-joukkueeseen". Ilmoittautumisen yhteydessä tulee kirjautumiskoodi yhdyshenkilölle pelaajien rekisteröimistä varten. Tällä tarkistetaan, että pelaajat ovat hankkineet kisapassin ja kerätään tietoja osallistujamääristä sekä saadaan tieto kulkemaan. F-toimintaan osallistumisesta peritään 30 e maksu, millä osaltaan rahoitetaan toiminnan koordinointia, toimihenkilöiden osallistuminen ja koulutus toiminan kehittämiseksi.

Kuluvan kauden aikana (loka-toukokuu) on tavoitteena järjestää useita toimintapäiviä eri maakuntien seurojen järjestäminä (Pääkaupunkiseutu, Uusimaa, Päijät-Häme, Kymenlaakso ja Etelä-Karjala). Joukkueet voivat osallistua myös toisen maakunnan järjestämälle toimintapäivälle.

Ilmoita aluepäällikölle oman seurasi toivomus (2-3 vaihtoehtoista ajankohtaa), että milloin voisitte järjestää toimintapäivän. Toimintapäivien järjestäjät, paikkakunnat ja ajankohdat ilmoitetaan heti sitä mukaa, kun ajankohdat varmistuvat.

Toimintapäivien pituus (aikataulu) vaihtelee joukkuemäärien mukaisesti, joten siihen ei ole antaa yksiselitteistä aikataulua (aikataulu muodostuu kun osallistuvien joukkueiden määrät täsmentyvät). Voidaan kuitenkin lähteä siitä, että salivuoro kannattaa varata 5-6 tunnin mittaiseksi, jolloin on aikaa rakentaa ja purkaa toimintaradat sekä pelata turnaus ilman erityistä kiirettä. Toimintapäivillä voidaan toteuttaa myös uuden mallin mukaiset kaksi sarjatasoa. ESLAn toivomuksena olisi, että aikanakin loppukevään 2021 toimintapäivillä pelattaisiin myös 3v3-pelejä.

Jokainen turnausjärjestäjä laatii Turnausraportin välittömästi turnuksen päätyttyä.

Järjestäjillä on oikeus rajoittaa osallistuvien joukkueiden määrää ilmoittautumisjärjestyksessä, jos salitila/saliaika loppuu kesken.

Sovitut Toimintapäivät:

AikaPaikkaJärjestäjäYhteyshenkilöHuomioita
14.11.2020Salpahalli, Koulurinteentie 9, 15870 Hollola SalpisErika Sahlman, sportionihollola@gmail.comOvat halukkaita järjestämään F:n 3vs3 pelit
29.11.2020Puistolan urheilutaloPuma VolleyJannika Jalkanen, jannika.jalkanen@gmail.com
29.11.2020Kausalan liikuntahalliKausalaKati Backman
kati.backman@pp.inet.fi

Toimintapäivät ovat Lentopalloliiton (ESLA:n) kilpailutoimintaa, joten pelaajien tulee olla vakuutettuja ja heillä tulee olla pelipassi maksettuna. Touhupassi maksaa 10 euroa ja vakuutus 2 euroa.

Lisätietoa antaa aluepäällikkö Pertti Kulluvaara, pertti.kulluvaara(at)lentopalloliitto.fi, puh. 044 080 6605. HUOM! Pertti on poissa työtehtävistä vuoden 2020 loppuun, siihen saakka turnausjärjestäjätoiveita voi laittaa sarjanhoitajalle, Kaisu Polso, kaisu.polso@lentopalloliitto.fi, p. 0400 910 327.