F-junioreiden toimintapäivät

Kausi 2018-19

F-junioreiden toiminta keskittyy Toimintapäivät -tapahtumiin ja pyrkimyksiin mm. koulutuksen avulla perustaa F-junioreiden toimintaa yhä useampaan seuraan. Turnauksessa pelataan kahden erän otteluita. Syöttö lähteen vuorotellen joukkueilta, jota edeltää kiertovaihto. Pisteet lasketaan mutta sarjataulukkoa ei pidetä.

Toimintapäivät toteutetaan maakunnallisesti, jolloin matkustaminen, siihen käytettävä aika ja kustannukset jäävät mahdollisimman alhaisiksi. Toimintapäivä on loistava tilaisuus järjestää lapsille elämyksiä, sillä päivän aikana pelien lisäksi (3 peliä) suoritetaan Taito-/temppurata.

Toimintapäivät ovat yksittäisiä tapahtumia, joihin ilmoittaudutaan jokaiseen erikseen suoraan järjestäjälle. Tämä mahdollistaa sen, että seura voi kauden aikana lisätä tai vähentää joukkuemääriä tilanteen mukaan (esim. flunssa-aallon sattuessa, pelaajien lopettaessa tai uusien pelaajien aalto, jne.). Joukkueiden koostumuksia voidaan myös vaihdella turnauksittain, joka valmennuksellisesti avaa uusia mahdollisuuksia. Yhdessä joukkueessa voi pelata 3-5 pelaajaa, joista kaksi on yhtä aikaa kentällä. Uutuutena on kolmella pelaajalla pelattava yksikoppinen sarja.

Kuluvan kauden aikana (loka-toukokuu) on tavoitteena järjestää useita toimintapäiviä eri maakunta eri seurojen järjestäminä (Pääkaupunkiseutu, Uusimaa, Päijät-Häme, Kymenlaakso ja Etelä-Karjala). Joukkueet voivat osallistua myös toisen maakunnan järjestämälle toimintapäivälle. Valtakunnallisen kausiaikataulun mukaan ohjeellisia päivämääriä ovat 27.10., 17.11., 8.12., 12.1., 16.2. ja 6.4. Myös muut päivämäärät ja sunnuntaipäivät ovat mahdollisia.

Ilmoita oman seurasi toivomus, että milloin voisitte järjestää toimintapäivän. Toimintapäivien järjestäjät, paikkakunnat ja ajankohdat ilmoitetaan heti sitä mukaa, kun ajankohdat varmistuvat.

Toimintapäivien pituus (aikataulu) vaihtelee joukkuemäärien mukaisesti, joten siihen ei ole antaa yksiselitteistä aikataulua (aikataulu muodostuu kun osallistuvien joukkueiden määrät täsmentyvät). Voidaan kuitenkin lähteä siitä, että salivuoro kannattaa varata 5-6 tunnin mittaiseksi, jolloin on aikaa rakentaa ja purkaa toimintaradat sekä pelata turnaus ilman erityistä kiirettä.Toimintapäivillä voidaan toteuttaa myös Power CUP 2017 -mallin mukaiset kaksi sarjatasoa.

Järjestäjillä on oikeus rajoittaa osallistuvien joukkueiden määrää ilmoittautumisjärjestyksessä, jos salitila loppuu kesken.

Jo sovitut toimintapäivät ilmoitetaan tässä:

La 27.10.2018 klo 10.30-15.30 Helsinki, Puistolan urheilutalo, Koudantie 2. Ilmoittautumiset jouni.lind@saunalahti.fi p. 050 521 3305

Hinnat ja ilmoittautuminen

Toimintapäivät ovat Lentopalloliiton (ESLA:n) toimintaa, joten pelaajien tulee olla vakuutettuja ja heillä tulee olla pelipassi maksettuna. Osallistumismaksua ei enää ole, ESLA haluaa tällä rohkaista joukkueita ja seuroja toimintaan mukaan. Riittää kun ilmoitat joukkueesi suoraan toimintapäivien järjestäjälle.

Lisätietoa antaa aluepäällikkö Teemu Niemelä, teemu.niemela(at)lentopalloliitto.fi, puh. 040 823 6550.

Tästä se alkaa -koulutus

ESLAssa haluamme rohkaista seuroja aloittamaan toimintaa G- ja F-ikäisille lapsille. Aluepäällikön kanssa voi sopia, että seura tai seurat yhteistyössä järjestävät koulutus- tai aloittamistilaisuuden. Koulutuskonseptina toimii F-ikäisten valmentajille tarkoitettu Tästä se alkaa -koulutus. Koulutus on 4 tunnin mittainen tiivis ja maksuton koulutustapahtuma, jossa perehdytään Toimintapäivän rakenteeseen, sisältöön, tarkoitukseen sekä toteutukseen teoriassa ja käytännössä, kuten esim.:

• F-junioreiden pelin sääntöihin
  • Kuinka peli kehittyy
  • Taitomerkkiradan suunnittelu- ja toteutus
  • Pelisäännöt

Koulutus on ilmainen. Olkaa vain rohkeasti yhteydessä järjestämisasioissa aluepäällikköön.

Tiedossa olevat koulutustilaisuudet:

Pvm.Klo.MaakuntaJärjestäjä