D 6 vs. 6 -kilpailutoiminta

Ohjeistusta D-nuorten 6vs6-turnausten järjestelyihin

D-ikäisille järjestetään syksyllä 2021 kaksi opetuksellista ison kentän turnausta ja keväällä kilpailusarja. Opetukselliset turnaukset kutsutaan muissakin sarjoissa käytössä olevilla turnauskutsuilla tulospalvelun kautta. Näin turnauksiin saadaan käyttöön mobiilit pöytäkirjat.

Tarkoitus kahdessa syksyn turnauksessa on harjoitella ison kentän peliä eikä niinkään tavoitella kilpailullisuutta tai voittamista. Turnauksissa on hyvä asettaa tavoite joukkueena, esim. vastaanoton nosto verkolle, selkeät passaukset keskeltä laitoihin, paritorjunnan opettaminen tai joillakin joukkueilla jo 2p-passaukset. Yksilöillekin voi asettaa tavoitteita, esimerkiksi riittävät passikorkeudet, puolustuspaikkojen löytäminen, hyökkäysvauhti tai varmistusten tuominen peliin. Olennaista tässä sarjassa ei ole pahan syötön opettaminen ja oppiminen vaan mahdollisimman hyvien pallorallien syntyminen ja niistä tilanteiden oppiminen. Syötön merkitys lentopallossa on toki kiistaton ja sitä pitää tietenkin harjoitella, mutta sitä on syytä harjoitella joukkueen omalla harjoitusvuorolla.

Turnausmuotoisissa tapahtumissa on opetuksellinen ote ja halutaan asettaa kehittymistavoitteita. Valmentaja saa syksyn kahdessa turnauksessa ottaa neljäkin aikalisää erää kohden ja opettaa niiden aikana asioita pelaajille. Valmentaja saa pallorallin tauolla käydä kentällä opastamassa pelaajan sijoittumista ja muuta toimintaa. Tarvittaessa yksi valmentaja ohjaa etukenttää ja toinen takakenttää.

Vaatimuksena pelaajien osallistumiselle on, että jokaisella pelaajalla on voimassa oleva vakuutusturva syksyn turnauksissa ja keväällä edellytetään, että on pelipassi . Sekajoukkueet ovat mahdollisia. Seurojen yhteistyöjoukkueet ovat mahdollisia (jos omasta seurasta ei löydy riittävästi pelaajia). D-juniori, joka on mukana C:n kilpailutoiminnassa, voi olla osa D6vs6 -joukkuetta. Mukana voi olla siis aloittavia C-ikäisiä pelaajia.

Sarjassa käytetään virallista pelipalloa (MVA400) sekä ns. tennissyöttösääntöä. Sarjassa on käytössä vapaa syöttö, alakautta vastaanotto. Liberoja ei käytetä.

Järjestävä seura vastaa lähtökohtaisesti tuomareista - mielellään C-B-nuoria . Mikäli järjestävällä seuralla ei ole edellytyksiä järjestää tuomareita, vapaavuorossa oleva joukkue vastaa tuomari- ja toimitsijatehtävistä. Osallistuvat joukkueet voivat halutessaan tuoda mukanaan potentiaalisia tuomareita (ilmoita turnauksen järjestäjälle).

Syksyllä turnauksista kirjautuvilla tuloksilla ei ole merkitystä kilpailullisesti. Keskitymme opettamiseen ja oppimiseen. Tulospalvelun käytöllä saadaan kirjattua pelaajamäärät. Jos osallistujissa on pelipassittomia osallistuja, turnausjärjestäjä kirjaa nämä erikseen ylös. Keväällä pyritään pelaamaan sarjamuotoisesti

Hyviä turnauksia!

Terveisin,