C-nuorten Alue-SM 18.-20.9.2015 Somero

Tästä Monitoimitalon kuviin eli Etelän poikajoukkueiden pelikuviin.  

Tästä Joensuun koulun salin kuviin eli Etelän tyttöjoukkueiden pelikuviin. Näitä otan mielellään lisää sivuille muidenkin katsottavaksi.

Tästä Someron Pallon nettisivuille

Sivuilta löytyvät sijoitukset sekä kuvia turnauksesta että finaalien videot.

- - - -

 

C-pojat Somerolla

Someron pallo isännöi tänä vuonna C-nuorten alue SM turnausta. Paikalle oli saapunut yli 200 suomen lahjakkainta lentopallonuorta edustamaan omaa aluettaan ja kilpailemaan muiden alueiden joukkueita vastaan.

 

1-joukkue

1-joukkueen osalta pelisysteemiä hiottiin syksyn leireillä uomiinsa ja Somerolla ulosmitattiin mihin asti se tänä syksynä riittäisi. Lähtökohtainen tilanne oli se, että joukkueen piti pelata kärsivällistä, hyvin puolustavaa ja ratkaisupaikoissa rohkeaa hyökkäyspeliä. Tavoite oli haastava. Perjantaina aloitimme Lännen joukkuetta vastaan hyvällä ilmeellä. Pyrimme ottelussa saamaan kaikille peliaika, että kaikki saisivat pelissä suorituksia alleen. Lauantaina aamu alkoi tiukalla voitolla Itää vastaan, josta oli hyvä lähteä pitkään lauantaipäivään. Lounaan ja Pohjoisen joukkueet seuraavissa peleissä voittivat meidät ja lauantai-illan ratkaisevassa pelissä vastaan asettui jälleen Itä. Väsymys alkoi kuitenkin painaa jo liikaa kintuissa, jonka seurauksena Itä marssi jatkopeleihin ja lopulta mestaruuteen asti. Pettymys ja väsymys paistoivat joukkueesta. Mutta ei auttanut kuin kerätä itsensä ja olla taas seuraavana aamuna klo 8.00 valmiina pelaamaan. Kaiken lauantain pettymyksen jälkeen joukkue päätti kuitenkin kerätä itsensä ja osoittaa, että pelit pelataan loppuun asti kunnialla. Tämä toteutuikin hienosti ja sunnuntaista otettiin kaikki mitä oli otettavissa. Turnauksen saavutuksena tyydyttävä 5.sija.

 

Tänä vuonna turnaus oli todella tasainen ja alueiden kakkosjoukkueet kiusasivat lauantai-illan kamppailuissa tosissaan ykkösjoukkueita. Idän joukkue taas hävisi kaikki neljä ensimmäistä peliä ja marssi mestaruuteen. Pienellä puristuksella omakin sijoituksemme olisi voinut olla toisenlainen. Pojat sisäistivät kuitenkin hienosti pelitapamme lyhyessä ajassa, mutta bensa ei aivan riittänyt loppuun asti. Lauantain pettymyksen jälkeen ajatusten kokoaminen sunnuntaille ja keskittyminen pelaamiseen oli myös pojilta hieno osoitus henkisestä jaksamisesta. Pelaajia en ala sen ihmeellisemmin tässä erittelemään. Kaikkien kanssa käytiin henkilökohtaisesti hieman turnausta läpi ja toivon, että turnaus antoi kipinää pojille kehittyä lentopalloilijoina. Toivon hienoa lentopallotalvea kaikille mukana olleille!       

 

2-joukkue

2-joukkueelle ei asetettu tuloksellisia tavoitteita vaan tavoitteet liittyivät pelillisiin asioihin ja siihen, että miten me kentällä käyttäydymme. Tavoitteena oli olla keskittyvä, huolellinen ja kommunikoiva joukkue. Onnistuimme tässä todella hienosti ja pelimme kehittyi turnauksen aikana. Jos mietitään lähtötilannetta leirityksen alussa, niin meidän peli on mennyt eteenpäin isoin askelin.

 

Perjantain aloitus Lännen 2-joukkuetta vastaan oli juuri niin vaikea, kuin odottaa saattoi. 1. erä kaatui omiin virheisiin. Toisessa erässä liiasta jännityksestä päästiin, mutta Länsi vei erän jatkopalloilla. Lauantaina kentällä marssi todella sisuuntunut joukkue ja pelissä noudatettiin todella hienosti sovittuja pääkohtia ja Itä kaatui puhtaasti 2-0. Lauantain kaksi muuta peliä muistuttivat hyvin paljon toisiaan, niin Lounas kuin Pohjoinen olivat ratkaisupalloissa hiukan parempia ja voittivat ottelut.

 

Lauantainillalla pojat sopivat keskenään parannettavia asioita ja muun muassa pelirohkeus nousi listalla korkealle. Sunnuntaina Someroa järisyttävän kannustuksen siivittämä haastoimme todenteolla Lounaan, joka oli kuitenkin parempi 3. erässä. Viimeisessä pelissä vastaan asettui Idän 2-joukkue, joka oli kahden väsyneen joukkueen mittelö. Väsymyksestä huolimatta molemmat erät venyivät jatkopalloille, joissa Itä oli lopulta vahvempi.

 

Näin valmentajan silmissä erityisesti joukkuehenki, peli-ilo ja keskittymisen taso olivat todella hienoa seurattavaa. Ahkeralla treenaamisella ja ripauksella pelirohkeutta ratkaisevissa palloissa ottelut kääntyvät jatkossa meidän eduksi. Pelasimme jokaista joukkuetta vastaan todella tiukat väännöt, joissa suurimassa osassa eristä mentiin jatkopalloille. Tästä on todella hyvä jatkaa kohti marraskuun 02-04-leiriä ja valmistautumista ensi vuoden kisoihin.

 

Todella iso kiitos kaikille mukana olleille!

 

Kisoissa nimettiin 16 tytön ja 16 pojan Talentti-ryhmät, joilla on tämän vuoden puolella kaksi maajoukkueleiriä. Talentti-ryhmillä korvataan aikaisemmin pidetyt maajoukkuerippileirit ja syy tähän on päätös järjestää U17 EM-lopputurnaukset vuonna 2017. Ryhmään valittiin ainoastaan 01-syntyneitä ja Etelän pojista leireillä tullaan näkemään Tommi Mäkelä. Valittu ryhmä ei ole lopullinen ensi vuoden EM-karsintoihin osallistuva joukkue, vaan ensi vuonna järjestetään haastajaleirejä, joista voi nousta maajoukkuerinkiin. Tämä tarkoittaa sitä, että tekemällä koko kauden töitä niin lajitaitojen, kuin fysiikan parissa, ryhmässä voidaan nähdä vielä lisääkin etelän poikia.

 

Terveisin,

 

Jupe ja Juha 

- - - -

 

 Etelän C-tyttöjen 2015 alue SM-retki Somerolle

C-nuorten alue SM-turnauksessa Somerolla ratkottiin aluejoukkueiden paremmuudet Someron Pallon hyvien järjestelyjen puitteissa, erityisesti ruoka meinasi Joensuun koululla viedä kielen mukanaan!

Onnittelut Lounaan tytöille ja Idän pojille mestaruuksista!

 Etelän tyttöjen osalta turnaus sujui vähintäänkin tyydyttävällä tavalla, 1-joukkueen turnauksen alku oli hiukan nihkeää, mutta loppua kohden peli parani hyvällä tavalla. 2-joukkue pelasi laajalla rintamalla iloista ja yritteliästä peliä koko turnauksen. 1-joukkue sijoittui turnauksessa neljänneksi, ja 2-joukkue yhdeksänneksi, ja pikkuisen enemmän tarkkuutta ja kärsivällisyyttä ratkaisupalloihin, niin mitali olisi ollut ihan otettavissa ja kakkosellakin jokunen sija ylemmäs olisi ollut mahdollisuus harpata. 1-joukkueella alkulohkon pelit eivät sujuneet ihan odotusten mukaisesti, vaan niistä kaikista poistuttiin kentältä tappio niskassa, Lännen ja Lounaan joukkueilta ei saatu erääkään, mutta Idän ja Pohjoisen joukkueita vastaan pelit olivat tiukkoja taistoja, joista molemmista kuitenkin kärsittiin 1-2 tappiot. Tästä eteenpäin joukkue pystyi kuitenkin parantamaan peliään, ja ei antanut alkulohkopelien vaikuttaa uskoon omasta osaamisesta, ja näin tiukan puolivälieräpelin Idän tyttöjä vastaan tytöt käänsivät 2-1 voitoksi, ja tällä yhdellä voitolla varmistui välieräpaikka ja mitalipelit. Sunnuntaiaamun välierässä Lounaan 1-joukkueen tytöt olivat selvästi parempia, etenkin erien lopuissa he pystyivät kontrolloimaan peliään paremmin, kun taas Etelän tytöt sortuivat loppuerissä hätäilyyn ja sitä kautta liian helppoihin virheisiin. Pronssiottelussa vastaan asettui Lännen 1-joukkue, joka vei pronssiset mitalit suoraan kahdessa erässä. Tämä ottelu oli kuitenkin välierää selvästi tasaisempi, ja myös Etelän tytöillä oli omat hetkensä kääntää ottelu edukseen, mutta edelleenkään ihan loppuun asti ei eriä pystytty pelaamaan riittävän hyvällä tasolla. Neljäs sija oli kuitenkin Etelän 1-joukkueen tytöiltä tyydyttävä tulos, vaikka tavoitteeksi asetettua mitalia ei saatukaan. Ilon aiheita saatiin myös, kun joukkueen tytöistä Netta Hyttinen ja Tuuli Tuominen valittiin 2001 syntyneiden tyttöjen joukosta valittuun 16 tytön ”talentti-ryhmään”. 2-joukkueella turnauksen ensimmäinen peli perjantai-iltana meni vielä tuntumaa hakiessa ja jännityksiä karistellessa, niinpä Lännen tytöt nappasivat pelistä 0-2 voiton. Mutta lauantaiaamusta alkaen peli oli heti hyvässä kuosissa ja Idän tytöistä napattiin 2-1 voitto, sen jälkeen Lounaan joukkuetta vastaan tytöille tuli niukka 1-2 tappio, ja viimeisessä lohkopelissä taas voitto numeroin 2-1 Pohjoisen tytöistä. Joukkueen sijoitukseksi kakkosjoukkueiden lohkossa tuli näin ollen kolmas sija, ja sen myötä vastaan puolivälierässä tuli ykkösjoukkueiden lohkon voittaja Lounas 1. Puolivälierässä Lounaan tytöt olivat odotetusti kovempia ja etenivät välieriin, mutta ensimmäisessä erässä Etelän tytöt laittoivat alkuun ihan mallikkaasti kampoihin ennakkosuosikille. Sunnuntain sijoituspeleissä tytöt hävisivät ensin Idän 1-joukkueelle 0-2, sen jälkeen Idän kakkosjoukkueelle 1-2 trillerissä ja näin viimeisessä pelissä oli panoksena sija 9, ja tämän tytöt sitten ottivatkin selkeällä voitolla Pohjoisen 2-joukkueesta. 
2-joukkue ansaitsee lisäksi erityismaininnan siitä, miten joukkue osoitti alue SM-turnaukselle kunnioitusta tämän raportin kuvan osoittamalla peliasujen asettelulla ottelulämmittelyyn lähdettäessä! Tämän vuoden C-tyttöjen leiritysrupeama oli hyvin onnistunut, tytöt olivat leireillä ihan alusta asti tosi positiivisia ja hyvällä asenteella harjoittelevia nuoria urheilijoita. Hieman kahdella viimeisellä leirillä flunssa haittasi osan tyttöjen tekemistä, mutta kohtalaisen hyvin saatiin kuitenkin vietyä harjoittelu ja turnaukseen valmistautuminen suunnitelmien mukaan läpi. Leirejä oli tämän vuoden C-tyttöjen alueleiriprojektin aikana yhteensä viisi, maakuntaleirit ja neljä alueleiriä. Tyttöjä alussa, eli maakuntaleireillä oli noin 90, josta leiri kerrallaan määrä supistui pienemmäksi kohti aluejoukkuevalintoja. Leirit onnistuivat kutakuinkin suunnitelmien mukaisesti, ja tyttöjen harjoittelu leireillä oli esimerkillisen hyvää ja innostunutta. Monen tytön lentopallotaidot menivät leiritysten edetessä hyvin eteenpäin, ja tämä on aikaansaannosta hyvästä seuraharjoittelusta, myös kesäaikana on osa seuroista ja tytöistä harjoitellut tosi hyvin. Leireillä harjoiteltiin enemmän pelillisiä harjoituksia kuin aikaisempina vuosina, mikä kertoo siitä, että pelaajien taso leireille tullessa on parantunut vuosi vuodelta, ja mahdollistaa alueleireillä keskittymisen harjoittelussa pelillisiin asioihin enemmän. Toki leireillä harjoiteltiin paljon myös henkilökohtaisia lentopallotaitoja. Kiitokset kaikille aluejoukkueprojektissa mukana olleille tytöille, sekä myös valmennuksen apuna olleille seuravalmentajille, joista Tuomisen Jussi tulee jatkossa olemaan aluevalmentajana mukana aluejoukkuetoiminnassa. -01 syntyneille tytöille tämä kerta oli viimeinen C-tyttöjen aluejoukkueissa, ja edessä on siirtyminen B-ikäluokkaan.-02 tytöt toivottavasti tapaamme jälleen ensi keväänä, kun seuraava C-tyttöjen leiritysprojekti alkaa keväällä 2016. Suuret kiitokset Martalle tuomaritehtävien mallikkaasta hoitamisesta, oli hienoa nähdä Etelän tuomarin mallikasta ja osaavaa työskentelyä tyttöjen finaalissa. Kiitokset myös Riinalle tyttöjen majoitusvalvojana toimimisesta ja kaikesta muusta arvokkaasta avusta turnauksen aikana.  Kiitos aluevalmentajakollegoille, poikien staffille, sekä Iirikselle hyvästä yhteistyöstä.    Hyvää ja Urheilullista lentopallosyksyä ja menestystä peleihin eri sarjoissa!  Jouni