C-nuorten Alue-SM 15.-17.9.2017 Joensuu

Kuvia ja videokin kisoista

Tästä Tiina Hurttalan kuviin ja videoon Etelän 1-tyttöjen peleistä

Jesse Partasen kuvia kisoista

Muutama kuva lisää

Etelän 2-joukkueen pojat

Perjantaina Etelän täyteen pakattu bussi suuntasi kohti Joensuuta jossa pelattiin tämän vuoden C-ikäisten alue-SM kisat. Poikien kakkosjuokkueelle muutamaa
konkaria lukuunottamatta nämä olivatkin ensimmäinen kosketus vastaavanlaisiin
peleihin, monella myös ensimmäisiä turnauksia isolla kentällä ja kuudella tai tässä tapauksessa seitsemällä pelaajalla. Ensimmäistä kertaa tässä ikäluokassa myös liberon käyttö oli sallittua.

Jo heti ensimmäisessä pelissä joukkueella oli mahdollisuus avata pistetili mutta rohkeus ja kokemus ei aivan riittänyt. Lopulta sitä avausvoittoa saatiin odottaan sunnuntain otteluun jossa sitten otettiinkiin komea revanssi pohjoisesta. Siihen väliin osuikin paljon vaihtelevia peliesityksiä, välillä pelattiin loistavia palloja ja sitten taas annettiin tukku helppoja pisteitä vastustajalle. Näin se vain menee tässä vaiheessa.
Lopputuloksena saatiin roppakaupalla kokemusta, nähtiin ettei nyt mahdottoman
kaukana olla muista ja opeteltiin pelaamaan vähän kirkkaammissa parrasvaloissa.
Suurin osa kakkosjoukkueesta saa vielä ensi vuonnakin pelata vastaavissa kisoissa ja silloin ollaan jo paljon isompia, vahvempia ja viisaampia.
Koitetaan jatkaa orastavaa Etelän poikien mitaliputkea sitten Pohjoisen turneessa 2018.

Markku Väänänen
Poikien aluevalmentaja 2-joukkue

Etelän 1-pojat pronssia

Nyt muutaman päivän jälkeen on hyvä vetää kisat yhteen poikien 1-joukkueen osalta. Alkusarjan startti oli meille todella vaikea ja kone ei millään tahtonut käynnistyä. Pohjoinen vei ottelun nimiinsä 2-1. Kaikki alkusarjan ottelut noudattelivat samaa kaavaa, ajoittain peli oli kuosissa mutta liian isoja notkahduksia, jotta voittoja olisi tullut. Alkusarjan saldo kolme 2-1 ja yksi 2-0 tappio. Mutta mikä tärkeintä, meidän peli kehittyi hitaasti mutta varmasti ja poikien usko omaan peliin säilyi vaikeista hetkistä huolimatta.

Puolivälierässä vastaan asettui pohjoisen 1-joukkue. Tiukassa paikassa peli löytyi ja napsimme pisteitä hyvillä suorituksilla ja laajalla rintamalla. Pohjoinen kaatui puhtaasti 2-0.

Hyvin nukutun yön jälkeen välierässä pelasimme hyvän pelin mutta lounas oli vain kovempi. Pelin jälkeen tappio pyyhkiytyi nopeasti pois mielistä. Mitalit ratkottiin taraflexillä kaikilla herkuilla. Pronssia tuli kaulaan lopulta puhtaalla 2-0 voitolla.

Monen leiriviikonlopun matka päättyi mitalit kaulassa. Kiitos Esalle, Irikselle, Simolle. Pojille tsemppiä kauteen ja B-leirillä nähdään?

Juha / Etelä1

Etelän tytöt

Etelän tyttöjen 1-joukkue taisteli Lännen kanssa tiukasti alue SM-pronssista, peli oli hienoa katseltavaa, kun molemmat joukkueet puolustivat periksiantamattomasti ja hyökkäsivät rohkeasti... Etelän tyttöjen hyökkäyspeli oli turnauksessa monipuolista, ja ainoana joukkueena myös 'satanen' kuului hyökkäysvalikoimaan, onnistuen peli peliltä aina vaan paremmin ja paremmin... aika monta pistettä saatiin satasella aikaan! Kolmieräisen väännön jälkeen Länsi sai kuitenkin mitalit itselleen hoidettua... kiitos Etelän tytöille, sekä valmentajille (Vesa ja Marika) hienosta suorituksesta!

Etelä 2 tytöt pelasi myös sunnuntaina ylivoimaisesti parhaan pelinsä, vaikka Idän kakkonen niukan voiton veikin... Kiitos tytöt ja Riikka hienosta viikonlopusta!