Aluevalmennus

Aluejoukkuetoiminta ja aluevalmennus

Aluejoukkuetoiminta on ESLA:n huipputoiminnan perusta. Aluejoukkueisiin valitaan avointen katsastusleirien perusteella kyvykkäimmät, lahjakkaimmat ja motivoituneimmat pelaajat edustamaan eteläistä aluetta valtakunnallisiin aluejoukkueiden SM-turnauksiin C- ja B-junioreissa.

Katsastusleirit

Aluetoimintaan osallistuminen alkaa avoimilla katsastusleireillä. Katsastuspäiville voi osallistua ko. ikäryhmän pelaajat. Leirillä käydään läpi perustekniikoita ja pelaajat pystyvät antamaan näyttöjä taidoistaan. Osallistuneista pelaajista valitaan myöhemmille alueleireille osallistuvat sekä lopulta edustusjoukkueet (kaksi tyttöjen ja kaksi poikien). Joukkueet osallistuvat vuosittain järjestettäviin valtakunnallisiin aluejoukkueiden SM-kisoihin, ks. lisätietoja

ESLA:n alueleiritoiminta

Maakuntaleirit, katsastusleiri sekä avoimet alueleirit ovat tarkoitettu kaikille B-, C- ja D-nuorille tytöille ja pojille, jotka ovat motivoituneet ja haluavat tulla näyttämään osaamistaan. Kutsuleireille kutsutaan valitut osallistujat.

Toivomme seuravalmentajien osallistuvan leirityksiin. Myös vanhemmat ovat tervetulleita osallistumaan tai katsomaan leirityksiä.

Tapahtuu aluevalmennuksessa

Aluevalmennuksen tilannekatsaus, loppukesän toiminnalle jo "askelmerkkejä" (29.3.2020)

Tyttöjen ja poikien aluevalmennuksen suunnitelmia leiritystoiminnan käynnistymisestä ”normaaliajan” taas koittaessa.

ESLAn alueleiritystoiminnassa peruuntumisia, B-ikäisten teholeirit 22.3.2020 peruttu (13.3.2020)

Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi lentopallon sarjatoiminta on pysäytetty toistaiseksi, ja myös ESLAn alueleiritystoiminnassa joudutaan perumaan leirejä.

B-poikien avoin teholeiri 22.3.2020 Pajulahti (15.2.2020)

Etelän B-poikien (2004 ja 2005) alueleiritykset käynnistyvät kohti Kauhajoen alue SM-kisoja

Etelän B-tyttöjen (2004 ja 2005) alueleiritykset käynnistyvät kohti Kauhajoen alue SM-kisoja (12.2.2020)

Tervehdys kaikki Etelä-Suomen alueen ja Etelä-Karjalan maakunnan lentopalloilevat B-tytöt (2004), C-tytöt (2005) ja valmentajat, sekä tyttöjen vanhemmat. B-ikäisten nuorten alue SM-turnaus pelataan Kauhajoella 22.-24.5.2020. Ikäluokat B-ikäisten aluejoukkueisiin kisoihin ovat 2004 syntyneet ja sitä nuoremmat. Etelän tyttöjen aluejoukkueet muodostetaan 2004 ja 2005 syntyneistä tytöistä.

D-ikäisten tehotreenit ovat hyvä toimintamalli osana aluevalmennusta (9.1.2020)

Nuorten valmennusjärjestelmän ja valmennuslinjauksien päivityksen yhteydessä 2017 otettiin laajemmin kaikilla alueilla osana aluevalmennusta käyttöön D-ikäisten tehotreenitapahtumat, joiden tavoitteena oli tavoittaa D-ikäiset nuoret ja heidän valmentajat sekä vanhemmat matalalla kynnyksellä lähellä kotipaikkakuntaa… Tapahtuman rakenne on ollut noin 1h mittainen info aluevalmennuksen olemassaolon tarkoituksesta, lajilinjauksista ja kyseisten ikäluokkien leiritystoiminnan aikatauluista, sekä 2h lajiharjoitus lajitaitojen parissa. Etelän alueella on tänä syksynä menty toista vuotta tehotreenejä, ja kaikin puolin hyvin on homma lähtenyt liikkeelle, eli toimiva käytäntö on tapahtumista saatu yhdeksi aluevalmennuksen toimintamalleista.