Aluevalmennus

Aluejoukkuetoiminta ja aluevalmennus

Aluejoukkuetoiminta on ESLA:n huipputoiminnan perusta. Aluejoukkueisiin valitaan avointen katsastusleirien perusteella kyvykkäimmät, lahjakkaimmat ja motivoituneimmat pelaajat edustamaan eteläistä aluetta valtakunnallisiin aluejoukkueiden SM-turnauksiin C- ja B-junioreissa.

Katsastusleirit

Aluetoimintaan osallistuminen alkaa avoimilla katsastusleireillä. Katsastuspäiville voi osallistua ko. ikäryhmän pelaajat. Leirillä käydään läpi perustekniikoita ja pelaajat pystyvät antamaan näyttöjä taidoistaan. Osallistuneista pelaajista valitaan myöhemmille alueleireille osallistuvat sekä lopulta edustusjoukkueet (kaksi tyttöjen ja kaksi poikien). Joukkueet osallistuvat vuosittain järjestettäviin valtakunnallisiin aluejoukkueiden SM-kisoihin, ks. lisätietoja

ESLA:n alueleiritoiminta

Maakuntaleirit, katsastusleiri sekä avoimet alueleirit ovat tarkoitettu kaikille B-, C- ja D-nuorille tytöille ja pojille, jotka ovat motivoituneet ja haluavat tulla näyttämään osaamistaan. Kutsuleireille kutsutaan valitut osallistujat.

Toivomme seuravalmentajien osallistuvan leirityksiin. Myös vanhemmat ovat tervetulleita osallistumaan tai katsomaan leirityksiä.

PDF-tiedostoAluevalmennuksen linjaus C- TYTÖT 13.12.2017.pdf (556 kB)
Aluevalmennuksen linjaus C-tytöt
PDF-tiedostoAluevalmennuksen linjaus C- POJAT 13.12.2017.pdf (563 kB)
Aluevalmennuksen linjaus C-pojat

Tapahtuu aluevalmennuksessa

C-tyttöjen (2005 ja 2006) teholeiri (kutsuleiri) Kausalassa. (18.7.2019)

Lauantai 17.8.2019 Ravilinnan liikuntahalli (Veteraanitie 1, Kausala).

Pajulahden yläkoululeiritykseen lukuvuodelle 2019-2020 hakuaikaa 7lk-ryhmään jatkettu 4.8 saakka. (18.7.2019)

Lentopallon yläkoululeirityksien valtakunnallista hakuaikaa on jatkettu 4.8.2019 saakka, myös Pajulahteen voi vielä hakea mukaan... Pajulahdessa 8-9lk-ryhmä on jo täynnä, mutta 7lk-ryhmään mahtuu vielä muutama urheilija lisää, jos joku on alkanut vielä tuntea, että haluaisi lähteä kasvamaan kokonaisvaltaiseksi urheilijaksi yläkoululeirityksen myötä.

Etelän B-tytöt ja B-pojat Kuusamon alue SM-turnauksessa! Tytöille pronssia... (31.5.2019)

B-nuorten alue SM-turnaus pelattiin 24.-26.5.2019 Pohjoisen alueen järjestämänä Kuusamon Liikuntakeskuksen hienoissa peliolosuhteissa.

HUOM! päivitys 27.5.2019 (Tyttöjen lisäkutsut). Etelän alueen C-ikäisten tyttöjen ja poikien kesäteholeiri. (27.5.2019)

Kesäteholeiri Pärnussa 1.-5.7.2019. Leiri on tarkoitettu pääasiassa vuonna 2005 ja 2006 syntyneille, eli ensi kauden C-ikäisille tytöille ja pojille. C-tyttöjen avoimien teholeirien perusteella on Pärnu-leirille kutsuttu lisää pelaajia (kutsutut uutisen lopussa). Kaikkien leirille kutsuttujen tyttöjen ja poikien osalta ilmoittautuminen viimeistään 2.6.2019 mennessä. (Suomisportissa voi leirimaksun ottaa myös laskuna, joko yhdessä tai useammassa erässä) 3.6.2019 alkaen ilman ilmoittautumista olevien tilalle kutsutaan "varalistalta" uusia pelaajia! HUOM! Jos joku kutsuttu pelaaja tiedät varmasti, että et pääse lähtemään mukaan, niin ilmoittamalla siitä heti Jounille, saa tilalle kutsuttava pelaaja perheineen myös hiukan miettimis- ja järjestelyaikaa lisää!

B-tyttöjen aluejoukkueet Kuusamon alue SM-turnaukseen (24.5.2019)

Hei, B-tyttöjen valintaleiri pidettiin Pajulahdessa 10.-12.5. Leirin jälkeen tehtiin aluejoukkuepelaajien valinnat. Alue SM-kisoihin on valittu joukkueet Etelä 1 ja Etelä 2, sekä 4 varapelaajaa, joita kutsutaan mukaan, mikäli pelaajia estyy osallistumasta turnaukseen. Valintaleiri onnistui…

Etelän poikien 2-joukkue

Perjantaina Etelän täyteen pakattu bussi suuntasi kohti Joensuuta jossa pelattiin tämän vuoden C-ikäisten alue-SM kisat. Poikien kakkosjuokkueelle muutamaa
konkaria lukuunottamatta nämä olivatkin ensimmäinen kosketus vastaavanlaisiin
peleihin, monella myös ensimmäisiä turnauksia isolla kentällä ja kuudella tai tässä tapauksessa seitsemällä pelaajalla. Ensimmäistä kertaa tässä ikäluokassa myös liberon käyttö oli sallittua.

Jo heti ensimmäisessä pelissä joukkueella oli mahdollisuus avata pistetili mutta rohkeus ja kokemus ei aivan riittänyt. Lopulta sitä avausvoittoa saatiin odottaan sunnuntain otteluun jossa sitten otettiinkiin komea revanssi pohjoisesta. Siihen väliin osuikin paljon vaihtelevia peliesityksiä, välillä pelattiin loistavia palloja ja sitten taas annettiin tukku helppoja pisteitä vastustajalle. Näin se vain menee tässä vaiheessa.
Lopputuloksena saatiin roppakaupalla kokemusta, nähtiin ettei nyt mahdottoman
kaukana olla muista ja opeteltiin pelaamaan vähän kirkkaammissa parrasvaloissa.
Suurin osa kakkosjoukkueesta saa vielä ensi vuonnakin pelata vastaavissa kisoissa ja silloin ollaan jo paljon isompia, vahvempia ja viisaampia.
Koitetaan jatkaa orastavaa Etelän poikien mitaliputkea sitten Pohjoisen turneessa 2018.

Markku Väänänen
Poikien aluevalmentaja 2-joukkue