Aluevalmennus

Aluejoukkuetoiminta ja aluevalmennus

Aluejoukkuetoiminta on ESLA:n huipputoiminnan perusta. Aluejoukkueisiin valitaan avointen katsastusleirien perusteella kyvykkäimmät, lahjakkaimmat ja motivoituneimmat pelaajat edustamaan eteläistä aluetta valtakunnallisiin aluejoukkueiden SM-turnauksiin C- ja B-junioreissa.

Katsastusleirit

Aluetoimintaan osallistuminen alkaa avoimilla katsastusleireillä. Katsastuspäiville voi osallistua ko. ikäryhmän pelaajat. Leirillä käydään läpi perustekniikoita ja pelaajat pystyvät antamaan näyttöjä taidoistaan. Osallistuneista pelaajista valitaan myöhemmille alueleireille osallistuvat sekä lopulta edustusjoukkueet (kaksi tyttöjen ja kaksi poikien). Joukkueet osallistuvat vuosittain järjestettäviin valtakunnallisiin aluejoukkueiden SM-kisoihin, ks. lisätietoja

ESLA:n alueleiritoiminta

Maakuntaleirit, katsastusleiri sekä avoimet alueleirit ovat tarkoitettu kaikille B-, C- ja D-nuorille tytöille ja pojille, jotka ovat motivoituneet ja haluavat tulla näyttämään osaamistaan. Kutsuleireille kutsutaan valitut osallistujat.

Toivomme seuravalmentajien osallistuvan leirityksiin. Myös vanhemmat ovat tervetulleita osallistumaan tai katsomaan leirityksiä.

PDF-tiedostoAluevalmennuksen linjaus C- TYTÖT 13.12.2017.pdf (556 kB)
Aluevalmennuksen linjaus C-tytöt
PDF-tiedostoAluevalmennuksen linjaus C- POJAT 13.12.2017.pdf (563 kB)
Aluevalmennuksen linjaus C-pojat

Tapahtuu aluevalmennuksessa

2007 (2006 ja 2008) syntyneiden poikien avoin teholeiri (22.10.2019)

Liikuntakeskus Pajulahti 29.11.-1.12.2019

F-junioreiden Toimintapäivät (16.10.2019)

F-Junioreille suunnattu kilpailutoiminta on Toimintapäivät. Toimintapäivät rakentuvat Temppuradasta sekä turnauksesta. F-junioreiden kilpailutoiminnassa ei pidetä sarjataulukko

C-nuorten aluejoukkueiden SM-kisat (11.9.2019)

Laihialla 20.-22.9.2019

C-tyttöjen aluejoukkueet Laihian alue SM-turnaukseen (9.9.2019)

Alue SM-turnaus 20.-22.9.2019.

Etelän poikien 2-joukkue

Perjantaina Etelän täyteen pakattu bussi suuntasi kohti Joensuuta jossa pelattiin tämän vuoden C-ikäisten alue-SM kisat. Poikien kakkosjuokkueelle muutamaa
konkaria lukuunottamatta nämä olivatkin ensimmäinen kosketus vastaavanlaisiin
peleihin, monella myös ensimmäisiä turnauksia isolla kentällä ja kuudella tai tässä tapauksessa seitsemällä pelaajalla. Ensimmäistä kertaa tässä ikäluokassa myös liberon käyttö oli sallittua.

Jo heti ensimmäisessä pelissä joukkueella oli mahdollisuus avata pistetili mutta rohkeus ja kokemus ei aivan riittänyt. Lopulta sitä avausvoittoa saatiin odottaan sunnuntain otteluun jossa sitten otettiinkiin komea revanssi pohjoisesta. Siihen väliin osuikin paljon vaihtelevia peliesityksiä, välillä pelattiin loistavia palloja ja sitten taas annettiin tukku helppoja pisteitä vastustajalle. Näin se vain menee tässä vaiheessa.
Lopputuloksena saatiin roppakaupalla kokemusta, nähtiin ettei nyt mahdottoman
kaukana olla muista ja opeteltiin pelaamaan vähän kirkkaammissa parrasvaloissa.
Suurin osa kakkosjoukkueesta saa vielä ensi vuonnakin pelata vastaavissa kisoissa ja silloin ollaan jo paljon isompia, vahvempia ja viisaampia.
Koitetaan jatkaa orastavaa Etelän poikien mitaliputkea sitten Pohjoisen turneessa 2018.

Markku Väänänen
Poikien aluevalmentaja 2-joukkue