Sarjakaaviot 2021-2022

Sarjoissa on tilanteita, joissa lohkoista jatkoon meneviä määritellään siten, että eri lohkojen samoilla sijoilla olevista parempi menee ylemmäs. Tämä määritellään kilpailusääntöjen 8§ mukaisesti: 

"Kahden samalla sarjatasolla, mutta eri lohkoissa, pelaavan joukkueen keskinäisen järjestyksen määrittää ensisijaisesti sijoitus omassa lohkossa. Mikäli sijoitus on sama, järjestyksen määrittää voittosuhde. Voittosuhde lasketaan jakamalla voitetut pisteet pelattujen otteluiden määrällä. Mikäli tämä voittosuhde on tasan, ratkaisee erien suhde. Mikäli tämäkin on tasan, ratkaisee eräpisteiden suhde. Senkin ollessa tasan ratkaistaan paremmuus arvalla. "

Otteluohjelmat ja -ajat, joukkueiden yhteystiedot, pelaajaluettelot

  • löytyvät tulospalvelusta
    • valitse Alueet-kohdasta haluttu alue, jonka jälkeen vasemmassa reunassa ovat sarjat
    • valittuasi sarjan valitse haluttu lohko
    • kukin joukkueen omat pelit ja yhteyshenkilötiedot saa auki valitsemalla lohkon sarjataulukosta tai otteluohjelmasta joukkueen nimen
    • lohkon kaikkien joukkueiden yhteystiedot löytyvät kunkin lohkon Yhteystiedot-painikkeesta

otteluohjelmiin on peleille merkitty viikottainen ajankohta, kukin peli tulisi olla pelattuna viimeistään kyseisen viikon loppuun mennessä.

Mobiilipöytäkirja, pelaajaluettelo ja otteluaikojen asettaminen


Sähköinen pöytäkirja toimii sarjoissa, joissa on koko ajan vähintään kuusi pelaaja kentällä. Tulokset päivittyvät sähköisestä pöytäkirjasta reaaliajassa.

Otteluihin tulee laittaa ottelun alkamisaika, jotta sähköinen pöytäkirja toimii. ESLA:n sarjoissa oletus on, että saliin pääsee n. puoli tuntia ennen ottelun alkamisaikaa. Jos aika poikkeaa siitä, tulee kotijoukkueen ilmoittaa asiasta vastustajalle.

Joukkuekoodi tulee ilmoittautumisen yhteydessä yhteyshenkilön sähköpostiin. Koodin voi tilata myös myöhemmin tulospalvelusta kohdasta Kirjaudu > Tilaa unohtunut joukkuekoodi.

Jos sähköistä pöytäkirjaa ei pysty käyttämään, tulee tulokset ilmoittaa erikseen.

Säännöt

Pelipassit 

hankitaan SuomiSport-palvelusta.

Pelipassien olemassaolon voi todistaa tulospalveluun tehtävällä listalla. Erillisiä tulostettavia listoja ei siis tarvita.

Tulospalveluun tehtävään joukkuekohtaiseen pelaajalistaan voi tuoda pelaajia myös toisesta seurasta, jolloin kaikki pelaajat saa yhdelle listalle. Listassa näkyvät myös pelaajien syntymävuodet, kaksoisedustus ja voimassa oleva pelipassi.

Lisätietoa pelipasseista
Ohje pelipassin ostoon