Hannu Vuola johtamaan Etelän lentopalloaluetta

6.11.2017

Alueparlamentissa oli kolmisen kymmentä seurojen edustajaa
Alueparlamentissa oli kolmisen kymmentä seurojen edustajaa
Urheilutoimenjohtaja Sami Heikkiniemi alusti liiton ajankohtaisista asioista
Urheilutoimenjohtaja Sami Heikkiniemi alusti liiton ajankohtaisista asioista

PuMa-Volley palkittiin vuoden kehittäjäseurana
PuMa-Volley palkittiin vuoden kehittäjäseurana

Hannu Vuola valittiin Etelän lentopalloalueen (ESLA) puheenjohtajaksi 2018. Vuolalla on pitkä kokemus lentopallo- ja beach-toiminnasta. Hän on toiminut vuosia Lentopalloliiton hallituksessa.

Alueparlamentti kokoontui Porvoossa ja valitsi uuden jaoston. Jaoston jäseniksi valittiin uusina Minna Saarinen, Petri Novitsky ja Sari Mannersuo. Vanhoina jatkoivat uudelle kaudelle Simo Saros ja Sanna Weidenbacher. Ei-erovuoroisina jatkavat myös Iris Riihiluoma, Jori Ostrovskij ja Heikki Torkkeli. Jaostosta jäävät pois nykyinen puheenjohtaja Jouni Lind, Tuulia Havia, Kimmo Siltanen ja Markku Sosunoff. Kiitos näille arvokkaan jaostotyön tehneille jäsenille!

Alueparlamentti hyväksyi vuodelle 2018 toimintasuunnitelman. Siinä painotetaan harrastuksen aloittamista oikeassa iässä, lentopalloliikareiden ja F-toiminnan tärkeyttä, halutaan panostaa resursseja leiritoiminnan kehittämiseen erityisesti D- ja E-ikäsisille sekä uusien junioriryhmien perustamiseen uusiin seuroihin. Tärkeinä nähtiin valmentajien osaamisen kasvattaminen koulutuksella ja valmentajien yhteistilaisuuksilla.

Nuorten pelaajien lisenssien määrä on kasvanut Etelässä. Sen sijaan aikuistoiminta 2016-17 pienen kasvun jälkeen taas supistui alkaneella kaudella. Kuntosarja tekee tässä poikkeuksen ja se laajeni. Niin ikään Viking Line CUP -toiminta porskuttaa hyvin. Erityishuomiona alueella haluaisimme, että seurata panostaa E- ja D-ikäisten poikien toimintaan, joka alkavalla kaudella hiukan hiipui. ESLA-alueen toimintaa on kuvattu laajasti 17 sivuisessa toimintakertomuksessa.

Alueparlamentti valitsi ehdokkaat Lentopalloliiton liittovaltuustoon Jaana Ylitalon ja Pekka Törmän Pääkaupunkiseudulta, Simo Saroksen Kymenlaaksosta ja Merja Isomäen Uudeltamaalta. Päijät-Hämeen ehdokas nimetään myöhemmin. Lentopalloliiton liittokokous valitsee valtuuston 26.11.

Alueparlamentti palkitsi vuoden kehittäjäseurana PuMa-Volleyn. Seura pelasi viime kaudella 31 joukkueella sarjoja. Sen pelaajamäärä on noussut lähes 300:een. Seura kehittää määrätietoisesti nuorten lentopallopolkua huippulentopalloon asti, toimii sinettiseurana ja tarjoaa matalan kynnyksen toimintaa sekä harrastuspolun nuorille. Puheenjohtaja Jouni Lind piti alustuksen PuMan kehityspolusta, jossa hän korosti että lentopalloharrastus tulisi aloittaa riittävän aikaisten liikkareissa ja G- ja F-ryhmissä. Seurojen tulisi panostaa tähän sekä positiiviseen viestintään seuran toiminnasta niin ulkoisesti, seuran sisällä kuin some-maailmassa.

Lentopalloliiton alustuksen piti Urheilutoimenjohtaja Sami Heikkiniemi. Liitto on uudistamassa alueen päävalmentajajärjestelmää. Aluevalmennuksessa painottuvat yläkoululeirit ja teholeirit. Liitto tähtää olympialaisiin. Istumalentopallo on tullut osaksi liiton toimintaa. Sarjajärjestelmiä mietintään uudistettavan ja sarjoja tuodaan ehkä enemmän alueiden hoidettavaksi.

 

Alueparlamentti otti kantaa tuomareiden kunnioittamisen puolesta:

Nuoren tuomarin arkea ovat valmentajien huutamiset tuomioista, aikuisten hälläväliä- käytös tuomareita kohtaan, kun tuomarit huolehtivat pelaajien peliolosuhteista. Voi kuvitella nuoren ihmisen näkökulmasta, ovatko kokemukset aikuisten ihmisten käytöksestä rohkaisevia jatkamaan tuomaritehtävissä ja etenemään tuomariuralla eteenpäin.

Haluamme alueparlamenttina kiinnittää huomiota kaikkien aikuisten ja myös pelaajien toimintaan tuomareita kohtaan. Kukaan ei ole seppä syntyessään – virheitä varmasti sattuu mutta tärkeämpää on se, että alueellamme kannustamme kaikkia toimijoita eteenpäin ovat he sitten tuomareita, valmentajia tai pelaajia, kunnioitamme heidän rooliaan pelitapahtumissa. Samalla olemme malleja nuorille pelaajille toimintatavoissa.

Tärkeää on muistaa, että vain kapteenilla on oikeus pallorallin jälkeen puhutella tuomaria, ei valmentajalla.

ESLA-alueparlamentti kävi keskustelun asiasta ja täten muistuttaa alueemme toimijoita tuomareiden kunnioittamisesta!