III-lk tuomarikurssi Kotkassa

18.9.2017

Aika: 18.-19.9.2017 ( ma-ti) Paikka: Kotka, Sunilan Pirtti Kuitukatu 4 48900 Kotka

Kotkassa järjestetään III-lk:n kurssi eli peruskurssi 18.-19.9.2017 Sunilan pirtillä klo 17.00-21.00. Kurssi on kaksipäiväinen ja osallistujille maksuton, eikä velvoita mihinkään. Ikäraja: osallistujien on täytettävä vähintään 15 vuotta vuonna 2017.

Kurssin suorittaneilla on oikeus hankkia tuomarilisenssi. Mestaruusliiga on jo pitkään tarjonnut aktiivituomareille ilmaisen sisäänpääsyn liigapeleihin, ja toki sama koskee myös 1-sarjoja ja alempiakin tasoja.

Aktiivituomariksi ryhtymistäkään ei kannata turhaan pelätä, sillä pelejä ei nimetä kenellekään väkisin tai sellaisia otteluita, joita ei syystä tai toisesta halua viheltää. On mahdollista esim. tuomita vain oman seuran alasarjapelejä.

Kurssille voi hyvin osallistua myös silloin, vaikka ei olisikaan aikeissa viheltää sarjapelejä.

Ilmoittautuminen kurssille viimeistään 15.9 mennessä

Ilmoittautuminen/ lisätietoa:

Aluekouluttaja Sari Mannersuo  puh. 044 5450 434 sari.mannersuo(at)kymp.net

 

KURSSIMATERIAALI:

 https://esla.sporttisaitti.com/@Bin/372054/Peruskurssivihko+2016-05-07.pdf

Peruskurssivihkossa on paljon tietoa tuomariudesta, tuomarien tehtävistä ym. Se soveltuu myös itseopiskeluun ja on hyvää luettavaa myös kurssin jo suorittaneille tuomareille. Vihkon lopusta löytyy Uuden tuomarin avuksi -niminen osio, johon on koottu käytännönläheisiä asioita, joita tuomarin täytyy ottaa huomioon toiminnassaan. Se alkaa lisenssin ja varusteiden hankkimisesta ja kertoo, mitä tapahtuu ennen ottelupäivää, mitä ottelupäivänä, ottelupaikalla, ottelun aikana jne. 

Säännöt ja muu materiaali

Kurssivihon lisäksi tuomari tarvitsee tietysti sääntökirjan, joka löytyy joko tulostettavana täältä tai selaimessa luettavana täältä tai ilmoituksen lopusta liitteenä:

Sääntöjen lisäksi on hyvä tutustua pienen pöytäkirjan täyttöohjeisiin:

http://www.lentopalloliitto.fi/urheilua/kilpailu/kilpailusaannot-sarjamaaraykset-ja-poytakirjat/poytakirjat-ja-tayttoohjeet.html

Myös sarjamääräyksistä löytyy tärkeitä tietoja tuomareille:

http://www.lentopalloliitto.fi/urheilua/kilpailu/kilpailusaannot-sarjamaaraykset-ja-poytakirjat/liiton-sarjamaaraykset.html