TIEDOTE ETELÄN ALUEEN JUNIORISARJOISTA JA ALUEMESTARUUSTURNAUSTEN PELAAMISESTA

8.8.2017

Etelän lentopalloalue on päättänyt D-junioreiden turnauspäiviksi (viikonlopuiksi) syksyllä 2017 la 30.9., la 14.10., la 11.11. ja la 2.12. Aikataulutukseen liittyy valtakunnallisesta aikataulusta poikkeuksena se, että 2. kierroksen D-turnaus pelataan jo la 14.10. Tämä johtuu siitä, että koulujen syyslomat jakaantuvat alueella kahdelle viikolle ja turnausta ei voida järjestää silloin. Keväällä turnauspäivät ovat 13.1., 3.2., 17.3. ja 14.4.

D-turnauksen aikaistaminen vaikuttaa E-sarjaan siten, että ensimmäinen E-turnaus pelataan jo la 7.10., tämäkin valtakunnallisesta aikataulusta poiketen. Turnaukset ovat siis 7.10., 4.11., 25.11. sekä 16.12. ja keväällä 20.1., 10.2., 24.3. ja 7.4.

D-Tiikerisarjoissa pelataan syksyllä alakauttasyötöllä ja -vastaanotolla. Keväällä lähtökohtaisesti on vapaa aloitus mutta aluepäällikkö kyselee tilanteesta joulukuussa ja kevään linjaus vahvistetaan erikseen.

Aluemestaruuskilpailut ja niitä tarkentavat säännöt

Etelän alueen E-ikäisten aluemestaruus- sekä Tiikeri-sarjan turnaukset sekä sijoituspelit pelataan valtakunnallisen kausiaikataulun mukaisesti 7.4.2018. Finaaleihin osallistuu lähtökohtaisesti kuusi joukkuetta, ellei koko sarjan joukkuemäärä edellytä toisenlaista jakoa. Yli-ikäisiä käyttävät joukkueet eivät voi osallistua mitaliturnaukseen vaan pelaavat seuraavista sijoista. Turnausjärjestelyjä tarjotaan joukkueille, jotka ovat sarjamenestyksen perusteella varmistaneet aikaisessa vaiheessa finaaliin pääsyn.

Etelän alueen D-ikäisten aluemestaruus- sekä Tiikeri-sarjan turnaukset sekä sijoituspelit pelataan valtakunnallisen kausiaikataulun mukaisesti 14.4.2018. Tyttöjen finaaleihin osallistuu kahdeksan joukkuetta ja poikien kuusi joukkuetta, ellei koko sarjan joukkuemäärä edellytä toisenlaista jakoa. Yli-ikäiset eivät voi osallistua mitaliturnaukseen vaan pelaavat seuraavista sijoista. Turnausjärjestelyjä tarjotaan joukkueille, jotka ovat sarjamenestyksen perusteella varmistaneet aikaisessa vaiheessa finaaliin pääsyn.

Etelän alueen C-ikäisten aluemestaruusturnaus sekä sijoituspelit pelataan su 11.3.2018. Sijoista 1-6 pelaavat valtakunnallisen sarjan 6. pooliturnauksen lopputulosten perusteella parhaat joukkueet. Finaalissa ei saa käyttää yli-ikäisiä pelaajia. Myöskään finaalipaikat ratkaisevassa edellisessä turnauksessa ei saa käyttää yli-ikäisiä pelaajia, mikäli joukkue pyrkii finaaliin. Turnausjärjestelyä tarjotaan 4. poolivaiheen perusteella finaalipaikan jo varmistaneille joukkueille, jotta finaaliturnausta varten ehditään varata hyvät salit. Muiden sijojen turnausjärjestäjä päätetään heti 5. pooliturnauksen jälkeen. Kaikista sijoista pelattaessa käytetään vapaata syöttöä ja vastaanottoa. Liberosäännössä noudatetaan valtakunnallisen sarjan säädöksiä. Yli-ikäisten pelaajien käyttö on sallittu valtakunnallisen sarjan sääntöjen mukaisesti. Joukkuemäärästä riippuen poikien turnaukset voidaan järjestää sijoista 1-4 ja 5-.

Etelän alueen B-ikäisten aluemestaruusturnaus sekä sijoituspelit pelataan la 10.3.2018. Sijoista 1-6 pelaavat valtakunnallisen sarjan 5. pooliturnauksen lopputuloksen perusteella parhaat joukkueet. Finaalissa ei saa käyttää yli-ikäisiä pelaajia. Myöskään finaalipaikat ratkaisevassa edellisessä turnauksessa ei saa käyttää yli-ikäisiä pelaajia, mikäli joukkue pyrkii finaaliin. Turnausjärjestelyä tarjotaan 4. poolivaiheen perusteella finaalipaikan jo varmistaneille joukkueille, jotta finaaliturnausta varten ehditään varata hyvät salit. Muiden sijojen turnausjärjestäjä päätetään heti 5. pooliturnauksen jälkeen. Yli-ikäisten pelaajien käyttö on sallittu valtakunnallisen sarjan sääntöjen mukaisesti. Joukkuemäärästä riippuen poikien turnaukset voidaan järjestää sijoista 1-4 ja 5-.

Etelän alueen A-junioreiden aluemestaruusturnauksien ajankohdasta lähetetään kysely heti kauden alussa sarjaan osallistuville joukkueille. AM-turnaus voidaan järjestää joulukuussa tai keväällä, kun valtakunnallisten finaalien ajankohdat selviävät. Samalla kysytään joukkueiden osallistumishalukkuus.

Finaalien järjestäjiä valittaessa huomioidaan, että niitä järjestetään laajasti eri puolella aluetta. Samalle seuralle ei lähtökohtaisesti myönnetä useita lopputurnauksia. Lisäksi vaikuttaa järjestettyjen turnausten määrä sekä saliolosuhteet. Jos joukkue on kieltäytynyt aiemmin turnausjärjestelyistä saliongelmien vuoksi, se heikentää mahdollisuuksia saada aluemestaruusfinaalia. Joukkueille lähetetään tarvittaessa finaaleihin osallistumisesta kysely tammikuussa, jossa kysytään yli-ikäisten käytöstä sekä valmiudesta järjestää turnaus ko. ajankohtana.

Loukkaantumistapauksessa sallitaan yhden vajaalla pelaaminen turnauksen loppuun.

Matkatasaukset ovat käytössä kaikissa C-A-ikäisten AM-finaali- ja sijoitusturnauksissa. Järjestävän seuran mahdolliset samaan turnaukseen osallistuvat toiset joukkueet eivät osallistu matkakorvauksiin. Matkatasauksia ei käytetä mini-ikäisten turnauksissa. Pitkämatkalaisseuralla on mahdollisuus hakea matkustustukea ESLA:lta kauden päättyessä.