TIEDOTE PAIKALLISSARJAN (KUNTOSARJAN) PELAAMISESTA

29.5.2017

Etelä-Suomen lentopallojaosto (ESLA) on päättänyt paikallissarjan (vanha kuntosarja) järjestämisestä kaudella 2017-18

Etelä-Suomen lentopallojaosto (ESLA) on päättänyt paikallissarjan (vanha kuntosarja) järjestämisestä kaudella 2017-18 seuraavaa:

Pelioikeussarjaan on pelaajilla, jotka ovat hankkineet lentopalloliiton harrastepassin (16 e). Harrastajapassin yhteydessä voi hankkia lisäksi vakuutuksen (30 e) ja mukana tulee Kiila-lehti. Lisenssi ja harrastepassien myynti aloitetaan loppukesästä uudessa Suomi Sport –palvelussa. Harrastepassi on edullisempi kuin aikaisemmin vaadittu lisenssi.

ESLA vastaa paikallissarjan sarjaohjelman järjestämisestä ja tulospalvelun ylläpitämisestä. Sarjamaksu sarjassa on 100 euroa.

Sarjaan ilmoittaudutaan ESLAn sivuilla: https://esla.sporttisaitti.com/kilpailu/

Pelien järjestäjän tulee hankkia peliin tuomari. Tämän ei tarvitse olla tuomarikortin omaava vaan tarvittavan osaamisen hallitseva ja puolueettomasti toimiva henkilö riittää.

Peleihin voi halutessaan osallistua viidellä pelaajalla ja sekajoukkuein. Kuntosarjassa saa joukkueessa pelata eräkohtaisesti korkeintaan yksi kaudelle 2017-18 miesten 4-5- sarjaan luetteloitu pelaaja kerrallaan. Suosittelemme sarjaa paitsi seurojen harrastusjoukkueille myös työyhteisöille, mistä vaan peliporukan saa kasaan.

Lentopalloliitto selvittää edelleen, miten muut kuin ESLA-alueen pyörittämäharrastussarja, ns. vapaat harrastussarjat ja pelaajat voitaisiin saada yhteisen tiedotustoiminnan ja pelaajarekisterien piiriin. Tähän avautuu mahdollisuus, kun uusi Suomi Sport –palvelu otetaan käyttöön ja myös lentopallon harrastepelaajat voivat rekisteröityä siihen ilman että ostavat lisenssiä. Tässä yhteydessä selvitetään myös voitaisiinko Torneopal-sarjanhoitojärjestelmää käyttää harrastustoiminnassa nykyistä laajemmin. Tiedotamme asiasta myöhemmin.