Tästä se alkaa –koulutuskiertue päättyi Savitaipaleelle

17.12.2011

Sipoonlahden temppurata
Sipoonlahden temppurata
Vuoksenniskan ryhmäkuva
Vuoksenniskan ryhmäkuva
Savitaipaleen Temppuratasuunnitelma
Savitaipaleen Temppuratasuunnitelma
Temppuradalla...
Temppuradalla...
Savitaipaleen ryhmäkuva
Savitaipaleen ryhmäkuva

F-junioreiden kilpailutoimintaan liittyvä Tästä se alkaa –koulutuskiertue piti sisällään koulutustapahtumat Sipoossa, Imatralla ja Savitaipaleella.

Koulutusten tavoitteena oli tehdä F-junioreiden uutta kilpailujärjestelmää tutuksi, keskustella yksilöiden ja pelin kehittämisestä, sekä käydä läpi F-junioreiden Toimintapäivän sisältö kokonaisuudessaan.

 

Sunnuntaina Sipoossa

11.12. Sipoonlahdessa toteutettuun Tästä se alkaa –koulutukseen osallistui yli 23 F-junioreiden toiminnasta innostunutta isää ja äitiä sekä nuorempia junioreita, jotka ovat aloittelemassa ohjaajan uraa. Koulutuksiin osallistui valmentajia seuraavista seuroista: If Sibbo Vargarna (16), Blues Volley (2), Salpis (1), Nale (3) ja LP Kangasala (1).

 

Koulutus toteutettiin demoryhmää hyödyntäen, sillä se antaa konkreettisen kuvan F-junioreiden innostuksesta, taidoista, oppimishalusta ja -kyvystä oppia uutta. Demoryhmänä koulutuksessa oli 12 erittäin innokasta tyttölentopalloilijan alkua (synt. 2003-2005) yhdellä mieslentopalloilijan alulla – Konstalla maustettuna. Kouluttajana toiminut aluepäällikkö Pertti Kulluvaara antoikin ryhmälle nimeksi ”Konsta ja tytöt”.

 

Demoryhmä

Sanni Sauso, Helmi Melleri, Fanni Martinoja, Sara Ruohonen, Siiri Nurminen, Roosa Kesonen, Ada Tuulari, Milla Viljakainen, Anna Myllyniemi, Fanni Hypen, Ronja Tamminen, Minja Hentilä, Konsta Kesonen.

 

Tiistaina Imatralla

13.12. Imatralla toteutettuun koulutukseen osallistui 12 henkilöä seuraavista seuroista: Artami (6), Isku-81 (1), Ruokolahden Raju (3), Tainiokosken Tähti (2) sekä erittäin innokas ja osaava demoryhmä, joka valtaosin koostui E-junioreista. Tässäkin ryhmässä oli mukana yksi poika – Konsta nimeltään.

 

Demoryhmä

Tinja Savolainen, Julia Piepponen, Oona Peltoniemi, Cessika Piepponen ja Konsta Hulkko.

 

Torstaina Savitaipaleella

15.12. koulutettiin sitten Savitaipaleella ja siellä koulutukseen osallistui kaiken kaikkiaan 6 henkilöä seuraavista seuroista: Savitaipaleen Urheilijat (4) ja Mikkelin Passarit (2). Savitaipaleellakin mukana demoryhmässä oli seitsemän F-tyttöjunioria.

 

Demoryhmä

Salla Hellström, Maiju Suutari, Oona Toura, Milla Jokinen, Sohvi Mäkelä, Suvi Kimmo ja Inka Nurkka.

 

Yhteenveto

Se minkä jokainen koulutuksessa mukana ollut pystyi varmuudella toteamaan, oli se, että lapsilla oli aivan varmasti hauskaa – posket hehkuivat punaisina ja hymy oli herkässä. He jaksoivat todella hyvin keskittyä lajiharjoitteluun (tekniikka) ja pelaamaan (pelin opettaminen). Lapset olivat itse rakentamassa temppuratoja, suorittivat ne, kuten koulutukseen osallistuneet valmentajatkin. Lapset myös purkivat rakentamansa temppuradat suurella innolla (fyysinen harjoitus).

 

Suuri kiitos kaikille koulutukseen osallistuneille ja erityisesti koulutustapahtumien järjestelyihin osallistuneille seuroille. Erityiskiitos kuitenkin kaikille demoryhmäläisille, sillä heidän esimerkillinen toiminta ja innostus toivottavasti aukaisivat meidän kaikkien silmät.

 

Tästä se alkaa –koulutus ja F-junioreiden Toimintapäivät ovat varmasti oikea lähestymistapa mini-ikäisten lentopalloilija-alkujen tavoittamiseksi.

 

Hyvää Joulun odotusta!

 

Pertti Kulluvaara

aluepäällikkö, Etelä-Suomi

 

Esa Piipari

oto-aluepäällikkö, Etelä-Karjala