Jaksoraportti 2/2006-07

5.2.2007

Krista Kekkosen kirjoittama valmennusoppilaan raportti tyttöjen ryhmän toiminnasta 2-jaksolla 2006-07.

Jaksoraportti: 2. jakso 2006-07 

 

Samaan tahtiin kuin kakkosjakso alkoi, alkoivat myös sarjapelit. Toisen jakson ensimmäisen viikon jälkeen olivat myös syksyn ylioppilaskirjoitukset paketissa. Tämä tarkoitti muutamille, allekirjoittanut mukaan lukien, hieman parempaa mahdollisuutta keskittyä palloilemiseen koulujuttujen hetkeksi hellitettyä otettaan. Lisäksi ”ylppäreitten” takia ykkösjaksosta seuraavaan lykätty leiri toteutettiin jo heti ensimmäisen mahdollisen tilaisuuden tullen. 

Jo miltei perinteeksi muodostunut kaudenavausleiri pidettiin tällä kertaa Pajulahdessa torstai-illasta lauantaipäivään. Ohjelmassa oli niin laji- kuin fysiikkaharjoittelua, syömistä, nukkumista ja tietenkin keilailua. Leirin päätti harjoituspeli Korian Ponnen, ilmeisesti, ykkössarjajoukkuetta vastaan. Lataus matsiin oli kaikilta osin hyvä. Porvoon klaani oli edustettuna verkon molemmin puolin, ja kaikki varmasti muistivat Korian edelliskauden hyvän menestyksen A:ssa, joten tahtoa riitti meidän puolellamme. Se näkyi hyvinä suorituksina edellispäivien kovasta rasituksesta huolimatta. Ja niinhän se Koria kaatuikin… hyvällä – omalla! – pelillä. Kaiken kaikkiaan leiri ajoi asemansa: tiivis harjoittelu näkyi peliotteissa ja jotain uuttakin taidettiin oppia.

 

Toiseen jaksoon muutettiin tutuksi käynyttä ”kaksi lajia, yksi puntti” –viikkokaavaa. Nyt kaikki kolme kertaa saivat osansa lajiharjoittelusta, kuitenkaan fysiikkaa unohtamatta. Maanantain ja torstain hieman lyhyempien lajiharjoitusten jälkeen alettiin tehdä toisena päivänä, milloin loikkia, milloin aitahyppyjä sekä kuntopalloilua, kun taas toisena lyhyt voimaharjoitus. Tämä oli ihan mukava muutos, sillä punttia on huomattavasti helpompi tehdä omalla ajalla kuin lajiharjoittelua… Ja ilmeisesti kaikki osapuolet olivat ihan tyytyväisiä tähän uudistukseen.

 

Tapahtumarikkaaseen jaksoon mahtui vielä Koululiikuntaliiton sarjan matseja. Muistaakseni Märsky selvitti tiensä jatkoon kotohallissa pelatusta alkusarjaturnauksesta puhtaalla pelillä. Yleisöstä saattoivat tarkkasilmäisimmät bongata Pekka ”Jogen bestis” Hannulan, jonka kaikkien yllätykseksi kuitenkin Heli ”Pulunjalka Virtsa B.” Virtanen oli kutsunut. Seuraava turnaus pelattiinkin sitten Loimaalla. Muistelen, että peli jatkui voitokkaana ja finaalipaikka varmistui ilman spekulointeja.

 

Tässä jaksossa valmennustreenien osallistumisprosentti taisi olla oikein mukava ja vammatilanne ihan kohtuullinen. Sen suurempia sairasteluja ei tainnut olla ja ”Boris, Boris, sä veit mun sydämen” taisi olla pikku hiljaa palailemassa kehiin. Kaikin puolin jakso oli hyvä. Henkilökohtaisesti ainakin jonkinlaista kehitystä tuntui tapahtuneen, joten ihan tyytyväinen voi olla.

 

 

Tervehdykset,

Kisu/Katti ala Krista Kekkonen