KLL-sarjan turnaus pojille Märskyssä

5.11.2009

KLL-lentopallosarjassa Pojat/lukio pelattiin 4.11.2009 Helsingissä Mäkelänrinteen Palloiluhallissa alueen 1 karsintaturnaus, jossa pelasivat Forssan Yhteislyseo, Mäntyharjun Lukio ja Mäkelänrinteen Lukio. Vaikka Märskyn pojat voittivat molemmat vastustajansa, ei heillä ole lähettää sääntöjenmukaista joukkuetta sarjan finaaliturnaukseen, niinpä valtakunnalliseen lopputurnaukseen selvisi turnauspeleissä Forssan voittanut Mäntyharjun Lukio.

Ottelutulokset 4.11.2009:

Mäkelänrinne – Forssa             2 – 0 (25-20, 25-17)

Mäntyharju – Forssa                2 – 0 (25-14, 25-15)

Mäkelänrinne – Mäntyharju      2 – 1 (19-25, 25-23, 15-12)

 

Märskyn pojat pystyivät pitämään vastustajansa "kurissa" hallitulla koko kentän puolustus- ja hyökkäyspelillä vaikka kentällä olikin yhden pelaajan vajaus, pallot pelattiin usein onnistuneesti vastaanotoista ja kenttäpuolustuksesta passareille Joel Juuriselle tai Jonne Huhtalalle ja tehokkaista hyökkäysten päättämisistä vastasivat Lauri Haapasalo ja Niklas Seppänen laidoilta ja kolmen metrin viivan takaa. Viisikon täydensi ainoa keskipelaaja Kalle Heikkilä, joka teki joitakin pisteitä harvemmin käytetyltä keskihyökkäyspaikalta ja nosteli takakentällä muutamia vastustajan pommi-iskuja peliin.

 

Turnausvoittaja olisi tulosten perusteella Mäkelänrinteen Lukio, mutta koska sillä oli turnauksessa vajaa ja epävirallinen miehistö, menee lopputurnauspaikka turnauksessa toiseksi sijoittuneelle Mäntyharjun Lukiolle.

Turnaus pelattiin alkuperäisen kaavion mukaan, koska kuitenkin haluttiin sarjaan ilmoittautuneille joukkueille pelejä.

 

Valtakunnallinen finaaliturnaus pelataan kolmen joukkueen kesken. Muilta alueilta ovat karsinnoista lopputurnaukseen selvinneet Pieksämäen ja Virtojen lukiot.

 

Heikki Torkkeli