Junioreiden kausiaikataulu julkaistu – tarkennuksia sarjojen pelaamiseen

10.7.2020

Kausiaikataulu junioriturnauksille on julkaistu. Ilmoittautuminen sarjoihin avautuu 14.7.2020. Muutokset sarjoissa, mm. verkon korkeudet, löytyy ESLAn aikaisemmasta tiedotteesta.

F-ikäisten toiminta uudistuu niin, että toimintaan osallistuminen ilmoitetaan Tulospalvelun ilmoittautumislomakkeella yhdellä joukkueosallistumisella riippumatta joukkueiden ja pelaajien määristä. Pelaajien pelipassit rekisteröidään tähän ”yhteisjoukkueeseen” Tulospalvelussa. Kausiaikataulussa on merkattu päivämääriä toimintapäiville. Seurojen toivotaan ilmoittavan valmiudesta järjestää toimintapäiviä noina päivinä, haluamme laittaa järjestäjätiedot esille hyvissä ajoin ja katsoa vuorottelun seurojen välillä. Toimintapäiville ilmoitetaan joukkue suoraa järjestäjälle. Järjestäjä laatii turnausohjelman ja lähettää sen osallistuville joukkueille toimintapäiväviikon alussa. Ilmoittautuminen F-sarjaan on auki koko kauden ja pelaajia voi lisätä Tulospalveluun ilmoitettuun ”Yhdistelmä-joukkueeseen”. Järjestäjä laatii toimintapäivistä raportin ja kirjaa siihen osallistuneiden pelaajien lukumäärät. Kevään kahdessa viimeisessä toimintapäivässä toivotaan, että olisi 3vs3-sarjat mukana.

E-sarjojen lohkot muodostetaan riippuen ilmoittautuvista joukkuemääristä. Uutuutena on, että pojat voivat pelata myös tyttöjen sarjassa, mikä merkitsee että joukkueita voi muodostaa vapaasti tytöistä ja pojista. Todennäköisesti ESLA-alueella tyttöjen ja poikien sarjat pelataan yhdistettyinä. Finaalit kuitenkin pyritään järjestämään tyttö -ja poikajoukkueille erikseen (joukkueen pelaajien sukupuolen enemmistö ratkaisee). Syksyllä pelataan lohkoissa, mahdollisesti viimeinen turnaus tasojen mukaan. Keväällä AM-sarja pelataan pooleissa. E-sarjoissa on vapaa syöttösääntö jo kauden alusta, myös Tiikeri-sarjassa.

D-AM-sarjassa pelataan pari ensimmäistä turnausta lohkoissa ja tämän jälkeen jatketaan pooleissa. 3vs3-turnauksia tulee syksylle 4 ja myös keväälle 4, finaalin ollessa 10.4. Tyttöjen D-Tiikerisarjaan ilmoittautuneille joukkueille järjestetään keväällä oma finaaliturnaus vaikka joukkueet todennäköisesti vuoden vaihteen jälkeen kytketään D-poolijärjestelmään mukaan.

ESLA haluaa rohkaista D-ikäisiä osallistumaan D-ikäisten 6vs6-sarjaan. Syksyllä pelataan kaksi opetuksellista harjoitusturnausta 7.-8.11. ja 12.-13.12. viikonloppuina. Keväällä 6vs6 pelataan sarjamuotoisesti eri viikonloppuina kuin 3vs3-sarja. Finaali pelataan 24.4. Turnauksia tulee kaikkinensa keväällä kolme.

6vs6-sarjaan ilmoittautuminen Tulospalvelussa pidetään auki 31.12. asti. Toivomme kuitenkin ”varmasti” osallistuvien joukkueiden ilmoittautumisia jo alkusyksystä. Muistutamme, että joukkueen voi muodostaa tytöistä ja pojista, myös eri seurojen pelaajista. Syksyn opetuksellisiin tapahtumiin voi osallistua myös aloittavia yli-ikäisiä ja ilman pelipassia pelaavia - vakuutusturva pitää kuitenkin olla kunnossa. Nämä joukkueet tai lisäpelaajat ilmoitetaan suoraa turnauksen järjestäjälle ja todetaan teknisessä palaverissa.

C-ikäisten AM-finaali ja sijoitusturnaukset pelataan jo 30.1. sen takia, että loppukevään kausiaikataulu on aika ”tukkoinen”. Finaalin järjestäjä valitaan niiden joukkueiden keskuudesta, jotka varmistavat paikkansa kuuden joukkoon 5.12. pelattavassa valtakunnallisen sarjan turnauksessa. Finaaliin pääsevät joukkueet valitaan sijoitusten perusteella 16.1. turnauksen jälkeen. AM-finaaliin voi osallistua vain ei-yli-ikäisillä 16.1. pelanneet joukkueet. Yli-ikäiset joukkueet pelaavat alemmista sijoista. Joukkueiden tulee ilmoittaa viimeistään 18.1., mikäli eivät ole osallistumassa 30.1. finaaliin.

B-ikäisten AM-finaali ja sijoitusturnaukset pelataan 13.2. samasta syystä ”loppukevään kausiaikataulu on tukkoinen. Finaalin järjestäjä valitaan niiden joukkueiden keskuudesta, jotka varmistavat paikkansa kuuden joukkoon 12.12. pelattavassa valtakunnallisen sarjan turnauksessa. Finaaliin pääsevät joukkueet valitaan sijoitusten perusteella 23.1. turnauksen jälkeen. AM-finaaliin voi osallistua vain ei-yli-ikäisillä 23.1. pelanneet joukkueet. Yli-ikäiset joukkueet pelaavat alemmista sijoista. Joukkueiden tulee ilmoittaa viimeistään 25.1., mikäli eivät ole osallistumassa 13.2. finaaliin.

A-ikäisten finaali pelataan 17.-18.4. mikäli tähän ajankohtaan ei tule alueen A-tyttöjoukkueiden pelaajien aikuissarjojen karsintoja.

Tutustukaa päivitettyisin nuorten sarjamääräyksiin ja mini-ikäisten sarjamääräyksiin.

Lisätietoja: Sarjanhoitaja Kaisu.Polso@lentopalloliitto ja ESLAn kilpailuryhmä Simo.Saros@destia.fi