ESLA:n kausi 2020-2021

13.5.2020

Ilmoittautuminen avautuu 14.7.2020 (Päivitetty 13.5.)

Kaudella 2020-2021 pelataan D- ja E-ikäisten alue- ja tiikerisarjat, A-C-ikäisten aluesarjat, miesten alue- ja paikallissarjat sekä naisten paikallissarja. Uusina asioina D-ikäisten ”perussarja pelataan Lentopalloliiton uudistettujen sarjasäännösten mukaisesti 3vs3-peleinä. E-sarjoissa on vapaa syöttösääntö heti kauden alusta. Toivomus on, että valmentajat ohjaavat pelaajiaan niin, että pelipalloja tulee mahdollisimman paljon. Myös pojat voivat pelata tarvittaessa F- ja E-ikäisissä tyttöjoukkueissa tyttöjen sarjoissa. Verkkokorkeuksia lasketaan alemmaksi uudistettujen sarjasäännösten mukaisesti: D-ikäisten verkon korkeus on 200 cm, E-ikäisten 185 cm ja F-ikäisten verkko 165 cm. Mini-ikäisissä pelataan hihavastaanotolla jatkossakin.

Sarjasäännökset linjaavat D-ikäisten toiseksi pelisarjaksi 6vs6 -sarjan. ESLA-alueella tämä toteutetaan tyttö- ja poikajoukkueiden yhteissarjana niin, että syksyllä järjestetään pari-kolme opetusluonteista 6vs6-turnaustapahtumaa, jossa ei lasketa sarjapisteitä. Keväällä 6vs6-pelit pelataan sarjamuotoisesti ja lasketaan sarjapisteet. D-ikäisten 6vs6-peleissä noudatetaan mini-ikäisille tuttua syöttösääntöä, hihavastaanottoa ja libero ei ole käytössä. Pelipallo on D-ikäisten pallo. Syksyn opetuksellisiin tapahtumiin voi osallistua myös aloittavia yli-ikäisiä ja ilman pelipassia - vakuutusturva pitää kuitenkin olla kunnossa. C-juniorit, jotka eivät ole mukana C:n kilpailutoiminnassa, voivat siis osallistua. 6vs6 -tapahtumiin otetaan jo syksyllä ilmoittautumisen Torneopalin kautta. Sarjaan voi ilmoittautua myös eri seurojen yhdistelmäjoukkueilla. Turnaukset pelataan eri viikonloppuina kuin perus D-sarja. Ilmoittautuminen pidetään auki pidempään kuin muissa sarjoissa.

F-juniorien toimintapäivätoimintaan ilmoittautuminen tapahtuu jatkossa muiden sarjojen tapaan Torneopalissa. Toimintaan voi ilmoittautua koko kauden ajan, ja kuhunkin toimintapäivään ilmoittaudutaan tapahtuman järjestäjälle.

Etelä-Karjalan Saimaa-sarjat yhdistetään Etelä-Suomen paikallissarjoihin, mutta niille tehdään sarjoihin omat lohkot ja omat otteluohjelmat.

Ilmoittautuminen avautuu 14.7. klo 8:00, viimeiset ilmoittautumispäivät tarkentuvat sitten, kun kausiaikataulu on selvillä ja koronaepidemian vaikutukset aikatauluihin ovat varmistuneet.