ESLA: Sarjatoiminta ja lentopallopelaaminen keskeytetty - Harjoitteluun harkintaa

13.3.2020

ESLAn järjestämä sarjatoiminta ja muut lentopalloturnaukset on keskeytetty toistaiseksi. Noudatamme Lentopalloliiton linjauksia kaikessa lentopallopelaamisessa, ml. junioritoiminta ja Viking Line CUP -pelaaminen. Turnausvastaavien ja sarjayhteyshenkilöiden on hyvä varmistaa, että viikonlopun turnauksiin ja peleihin kutsutut tietävät peruutuksista.

Lentopalloliiton hallitus kokoontuu ensi viikon keskiviikkona 18.3., jolloin päätetään jatkotoimenpiteistä, ml. Power CUP-turnauksesta.

B-ikäisten avoimet teholeirit su 22.3.2020 Pajulahdessa on peruttu, ja hyvin todennäköisesti valintaleiri 1.-3.5.2020 ja B-alue SM-turnaus peruuntuvat myös. Turnauksen siirtäminen pelattavaksi myöhemmin on mahdollista, ja jos kisat pelataan esim. syksyllä, niin siitä sekä leirityksistä tulee tietoa ESLAn sivuille aikanaan.

C-ikäisten osalta on myös ohjelmassa avoimet teholeirit huhtikuun lopussa. Niiden ilmoittautumisten piti alkaa tulevana viikonloppuna, mutta ilmoittautumisten aloittamista on siirretty parilla viikolla eteenpäin, jotta nähdään korona-tilanteen eteneminen. On kuitenkin syytä olettaa että myös kevään C-leirit peruuntuvat.

Peruuntuneiden leirien maksetut leirimaksut tullaan palauttamaan. Palautuksien toteuttamistapa ei ole kuitenkaan vielä selvillä, mutta niiden osalta informoidaan ja ohjeistetaan heti kun asia selviää.

Pajulahden yläkoululeiritykset ovat myös tämän kevään osalta peruttu, eli viimeinen leiri 23.-27.3.2020 (7lk ja 8-9lk) jää toteutumatta, perumisesta on Pajulahdesta käsin mennyt jo tiedote kaikille osallisille.

THL ohjeistaa, että ei välttämätöntä ryhmätoimintaa, mm. harrastustoimintaa, on syytä välttää: ”Muun yhteiskunnan tehtävä on hidastaa epidemian etenemistä”. Olympiakomitea on tänään päivittänyt tiedotteeseen myös, että "tartuntojen vähentämiseksi tulee rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Liikuntaa ja urheilua voi harrastaa myös ilman lähikontakteja. Lajit, seurat ja perheet päättävät harrastustoiminnan toteutustavasta. Vallitsevassa tilanteessa on kiinnitettävä myös erityistä huomiota ennaltaehkäiseviin toimiin  ja ryhmäkokoihin. Jos urheilijalla, valmentajalla tai huoltajalla on lieviäkin sairauden oireita, on hänen pysyteltävä kotona."

https://www.olympiakomitea.fi/2020/03/13/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

Terveysviranomaisten ohjeistusta on noudatettava paikkakunnittain.Riskit virusten leviämisestä lisääntyvät mm. kun käytetään julkista liikennettä harrastuksiin kulkemisiin.

Monet urheiluseurat, missä lajeissa kontakteja syntyy pelaajien välillä, ovat keskeyttäneet harjoitustoiminnan väliaikaisesti. Joissakin seuroissa järjestetään mm. ulkofysiikkaharjoituksia erityistä varovaisuutta noudattaen.

Jos harjoitustoimintaa jatketaan, on korostettava, että harjoituksiin saa osallistua vain terveenä. Pelaajien on pestävä kädet ennen harkkoihin tulemista ohjeistuksen mukaisesti. Harjoituksiin tulee järjestää käsidesi. Kädet on pestävä myös harjoitusten jälkeen, niin kuin THL:n ohjeissa on: aina ulkoa tultaessa ja ennen ruokailua. Harjoituksissa ohjeistetaan, että jos alkaa yskittää tai aivastuttaa, niin on välittömästi irtaannuttava muusta harjoitusryhmästä ja suunnattava omaan hihaan/pyyhkeeseen.

Jos ja kun seuran harjoittelua ei järjestetä, niin suosittelemme jokaiselle pelaajalle omatoimista harjoittelua, kuten kuntopiirejä.

ESLAn kilpailuryhmä