Ohjeita virustartuntojen ja Korona-viruksen varalle

2.3.2020

Haluamme ESLAssa ohjeistaa pelaajia ja toimijoita virustautien leviämisen ehkäisyssä:

Jokainen pelaaja on velvoitettu pesemään kädet lämpimällä vedellä ja saippualla ENNEN ja JÄLKEEN harjoituksen ja pelien. Kädet on myös kuivattava paperiin. Vesihana nostetaan ylös ranteella (missä on nostohana) ja suljetaan lopuksi käsipaperilla tai kyynärpäällä. Näin jätämme jälkeemme itse vähemmän tartuntapinnoille jälkiä ja kontaktit minimoidaan. Joukkueet voivat ottaa myös käsidesit käyttöön.

Flunssaiset pelaajat eivät saa käydä harjoituksissa ja peleissä!

Pelitapahtumissa suosittelemme jättämään kättelyt ja myös joukkueen sisäiset läpyt erien alussa ja pallorallien välillä pois. Loppukättelyjen sijasta voidaan verkolla kiitellä vastustaja ilman kättelyä. Muutoinkin normaalit alkukättelyt on ihan sopivaa jättää pois. Kaikki ymmärtävät tilanteen. Näin tehtiin myös 10-vuotta lintuinfluenssan aikoihin.

Voi olla, että kouluilla tulee käyttöön kotikaranteeneja. Noudatetaan näissä terveysviranomaisen ohjeistuksia.

Mikäli pelaajalle epäillään Korona-riskiä tai on karanteenissa, tästä on ilmoitettava joukkueen vastuuhenkilölle, valmentajalle tai joukkueenjohtajalle.

Lisäksi huomatkaa, että joissakin kaupungeissa mm. Helsingissä on avattu neuvontaan tarkoitettu palvelun p. 09-3101 0024, jossa päivystetään klo 7-20. Oireilevan potilaan tulee ottaa ensin yhteyttä puhelimitse, eikä mennä suoraa terveysasemalle.