Tarkennuksia sarjojen pelaamiseen keväällä

23.12.2019

Kevään mini-ikäisten sarjajärjestelmät on nyt julkaistu tulospalvelussa ja ESLAn sivuilla.

E-junioreiden AM-sarjassa pelataan tyttöjen ja poikien yhteinen sarja mutta finaaliturnaukset järjestetään erikseen. Poikajoukkueiden on ilmoitettava välittömästi 5.4. turnauksen jälkeen sarjanhoitajalle, mikäli se pelaa yli-ikäistä käyttäen. Tällöin se ei voi osallistua sijoista 1-6 pelaamiseen vaan pelaa sijoista 7-10. Tyttöjoukkueen käyttäessä yli-ikäistä, mitalit myönnetään kolmelle ensimmäiselle ei-yli-ikäisjoukkueelle.

E-junioreiden Tiikeri-sarjassa pelataan myös tyttöjen ja poikien yhteinen sarja ja finaaliturnaukset erikseen. Poikien finaalissa pelataan kolmen erän ottelut, jossa kustakin erästä tulee yksi piste. Yli-ikäissääntö ei vaikuta sijoituksiin. Tyttöjoukkueiden on ilmoitettava välittömästi 5.4. turnauksen jälkeen sarjanhoitajalle, mikäli se pelaa yli-ikäistä käyttäen. Tällöin se ei voi osallistua sijoista 1-6 pelaamiseen vaan pelaa sijoista 7-10.

D-poikien sarjassa joukkueen on ilmoitettava välittömästi 28.3. turnauksen jälkeen sarjanhoitajalle, mikäli se pelaa yli-ikäistä käyttäen. Tällöin se ei voi osallistua sijoista 1-6 pelaamiseen vaan pelaa sijoista 7-11.

D-tyttöjen (AM-)sarjassa joukkueen on ilmoitettava välittömästi 28.3. turnauksen jälkeen sarjanhoitajalle, mikäli se pelaa yli-ikäistä käyttäen. Tällöin se ei voi osallistua sijoista 1-6 pelaamiseen vaan pelaa sijoista 7-12.

D-tyttöjen tiikerisarjaan ilmoittautuneet joukkueet pelaavat oman finaaliturnauksen, missä kolme parasta palkitaan. Kuusi finaaliin pääsevää joukkuetta poimitaan yhteisestä D-pooleissa pelattavasta sarjasta sijoituksien mukaan. Tämä voi merkitä, että samoissa sijoituksissa olevat joukkueet jakautuvat finaalivaiheessa niin, että AM-sarjaan ilmoittautuneet joukkueet pelaavat sijoituksista ja Tiikeri-sarjaan ilmoittautuneet joukkueet poimitaan pelaamaan oma finaali. Tiikeri-sarjaan ilmoittautuneen joukkueen on ilmoitettava heti 28.3. turnauksen jälkeen sarjanhoitajalle, mikäli se pelaa yli-ikäistä käyttäen. Tällöin se pelaa sijoituksista, eikä sijoista 1-6.

Pelisysteemeistä tarkennusta: Neljän joukkueen lohkossa pelataan kahdesta voittoerästä. Viiden joukkueen lohkoissa, joissa pelataan 1x-sarjaa, pelataan kahden erän pelejä. Kolmen joukkueen lohkoissa pelataan aina kolme erää. Selvennystä vaativat sarjat, joissa pelataan ns. spiraalilla (2x -tai 3x-sarjat) eli lohkossa on enemmän joukkueita ja keskinäiset pelit on jaettu useampaan turnaukseen. Tällöin joukkueelle voi tulla turnauksessa 3 tai 4 peliä. Mm. E-Tiikerisarjaa pelataan tällä systeemillä. Näissä turnauksissa pelataan kahden erän pelit, myös lohkossa 3 vaikka turnauksissa pelejä on kaikilla vain kolme (5 joukkuetta lohkossa, muissa lohkoissa 6).

Turnauksien järjestämisvuoroista saa lisätietoja excel-taulukosta.

Lisätiedot ESLAn kilpailuryhmä sarjanhoitaja Kaisu Polso kaisu.polso@lentopalloliitto.fi p. 040 091 0327 tai kilpailupäällikkö Simo.Saros@destia.fi p. 040 041 1987