D-tehotreenaukset polkaistiin käyntiin

24.10.2019
ESLA-alueen D-ikäisille on rakennettu hyvä ohjelma ns. tehotreeneinä. Aluevalmennus kiertää eri seuroissa järjestettävissä tehotreeneissä ja tuo maajoukkueen ja alueen linjauksia ikäluokan pelaajien ja valmentajien tietoon. Painopisteinä esimerkiksi pojilla on ykkös- ja kakkoskosketuksen laatu, mikä sitten poikii hyvin toimiessaan parempaa hyökkäysmahdollisuutta.

Tehotreenit käynnistettiin tiistaina Helsingissä,Puistolassa, pidetyillä poikien harkoilla. Mukana 15 poikaa. Alueen päävalmentaja Jouni Helenius alusti tavoitteista ja sitten treenit käyntiin yhdessä aluevalmentaja Juha Laurilan ohjaamina. Poikien sormilyönti korjaantui eka setissä aika paljon (oikean jalan yli ja kunnon saatto) ja pallo alkoi lentää jo korkeammalle. Lisättiin liikkeellelähtö suorituksen jälkeen ja varmistaminen/varmistusnosto.

Toisessa setissä keskityttiin hyvää hihaan. Haettiin suuntaamista hyvällä kukkopillillä, suorilla käsillä, jälkipidolla ja jalkojen saattoliikkeellä oikeaan saattavaan suuntaan. Hiha-sormi -peli kruunasi opittua.

Kolmannessa setissä sitten kehiteltiin jo iskulyöntiä, haettiin kyynärpään toimintaa ja vastaanotto-lyönnin yhdistelmää. Kaikkinensa hyvä yhdistelmä back to basic-sisältöihin, mikä on kaikenikäisille – jopa maajoukkueelle – perusta hyvälle pelaamiselle. Pojatkin taisivat hiukan ottaa tätä ajatusta vastaan - mikä ei aina onnistu.

Loppuun pidettiin info huoltajille aluetoiminnasta.

D-ikäisten toiminta jatkuu tänään Järvenpäässä Blues Volleyssä järjestettävällä ja muilla tehotreeneillä.

Seuraavaksi D-ikäisille järjestetään 29.11.-1.12. Pajulahdessa teholeiri, ilmoittautuminen. Ensisijainen ikäluokka osallistua ovat 2007 syntyneet, jotka sitten vuoden 2020 syyskuussa osallistuvat nuorempana ikäluokkana alue SM-kisoihin ja alueleireilevät sitä ennen. Tuossa opittavana on mm. ison kentän pelaaminen.

Keväällä ikäluokalla on mahdollisuus hakeutua yläkoululeirityksiin.

Kun ikäluokka on pieni, niin leirille voi osallistua myös 2006 (ei alueleirityksessä olleita) ja 2008 syntyneitä poikia.