TIEDOTE ETELÄN ALUEEN JUNIORISARJOISTA JA ALUEMESTARUUSTURNAUSTEN PELAAMISESTA

6.8.2019

D-ikäiset

Etelän lentopalloalue on päättänyt D-junioreiden turnauspäiviksi (viikonlopuiksi) syksyllä 2019 la 28.9., la 12.10., la 2.11. ja la 23.11. Huomatkaa, että aikataulutus poikkeaa valtakunnallisesta aikataulusta jonkin verran. Keväällä turnauspäivät ovat 18.1., 8.2., 28.3. ja finaalit 18.4.

D-ikäiset pelaavat kauden yhtenä sarjana poolijärjestelmällä. Sarjassa on käytössä vapaa syöttö.

Uutuutena D-ikäisille järjestetään normaalisarjan lisäksi tyttö-poika-sekapeleinä 6 vs 6 -turnauksia 14.12., 15.2. Kymi/Et-Karjalassa, 29.2. Pääkaupunkiseudulla, sekä finaaliturnaukset 2.5. Näihin turnauksiin ilmoittaudutaan turnauskohtaisesti. 6 vs 6 -finaaliturnaukseen pääsemisen kriteerit täsmennetään keväällä, kun nähdään montako joukkuetta on sarjoissa. Finaaliin pääseminen edellyttää aikaisempiin turnauksiin osallistumista. Sarjassa käytetään D-ikäisten palloa sekä ns. tennissyöttösääntöä. Sarjassa on käytössä vapaa syöttö, alakautta vastaanotto.

Osallistumista 6 vs 6 -turnauksiin suositellaan ison kentän peliä harjoittaville, ei jo C-sarjaan osallistuville joukkueille. Uudenlainen turnausten sarja mahdollistaa joukkueiden helpomman kokoamisen, tytöistä ja pojista yhdessä. Osallistumismaksu sarjaan on 30 euroa.

 

E-ikäiset

Ensimmäinen E-turnaus pelataan la 5.10., tämäkin valtakunnallisesta aikataulusta poiketen. Muut turnaukset ovat 26.10., 16.11. sekä 7.12. ja keväällä 11.1., 1.2., 14.3., 4.4. ja finaali 25.4. E-Tiikerisarja pyritään järjestämään syksyllä alueellisina lohkoina ja lähtökohtaisestikin sekasarjana. Keväällä pelataan tyttö- ja poikajoukkueiden finaalit erillisinä. AM-sarjaan nousuhaluista kysytään joukkueilta erikseen loppuvuodesta.

E-AM-sarjassa pelataan syksyllä alakautta ja keväällä vapaalla syötöllä alakautta vastaanotolla. Tiikeri-sarjassa pelataan alakauttasyötöllä. Kilpailuryhmä pitää oikeuden muutoksiin riippuen osallistuvien joukkueiden määristä ja tarpeesta yhdistää tyttö- ja poikasarjoja.

 

Aluemestaruuskilpailut ja niitä tarkentavat säännöt

Etelän alueen E-ikäisten aluemestaruus- sekä Tiikeri-sarjan turnaukset sekä sijoituspelit pelataan 24.4.2020. Finaaleihin osallistuu lähtökohtaisesti kuusi joukkuetta, ellei koko sarjan joukkuemäärä edellytä toisenlaista jakoa. Yli-ikäisiä käyttävät joukkueet eivät voi osallistua mitaliturnaukseen vaan pelaavat seuraavista sijoista. Turnausjärjestelyjä tarjotaan joukkueille, jotka ovat sarjamenestyksen perusteella varmistaneet aikaisessa vaiheessa finaaliin pääsyn.

Etelän alueen D-ikäisten aluemestaruusfinaali pelataan 17.4.2020. Tyttöjen finaaleihin osallistuu kahdeksan joukkuetta ja poikien kuusi joukkuetta, ellei koko sarjan joukkuemäärä edellytä toisenlaista jakoa. Yli-ikäiset eivät voi osallistua mitaliturnaukseen vaan pelaavat seuraavista sijoista. Turnausjärjestelyjä tarjotaan joukkueille, jotka ovat sarjamenestyksen perusteella varmistaneet aikaisessa vaiheessa finaaliin pääsyn.

Etelän alueen C-ikäisten aluemestaruusturnaus sekä sijoituspelit pelataan la 7.3.2020. Sijoista 1-6 pelaavat valtakunnallisen sarjan 6. pooliturnauksen lopputulosten perusteella parhaat joukkueet. Finaalissa ei saa käyttää yli-ikäisiä pelaajia. Myöskään finaalipaikat ratkaisevassa edellisessä turnauksessa ei saa käyttää yli-ikäisiä pelaajia, mikäli joukkue pyrkii finaaliin. Turnausjärjestelyä tarjotaan 4. poolivaiheen perusteella finaalipaikan jo varmistaneille joukkueille, jotta finaaliturnausta varten ehditään varata hyvät salit. Muiden sijojen turnausjärjestäjä päätetään heti 5. pooliturnauksen jälkeen. Kaikista sijoista pelattaessa käytetään vapaata syöttöä ja vastaanottoa. Liberosäännössä noudatetaan valtakunnallisen sarjan säädöksiä. Yli-ikäisten pelaajien käyttö on sallittu valtakunnallisen sarjan sääntöjen mukaisesti. Joukkuemäärästä riippuen poikien turnaukset voidaan järjestää sijoista 1-4 ja 5-.

Etelän alueen B-ikäisten aluemestaruusturnaus sekä sijoituspelit pelataan jo la 14.12.2019. Tähän on ilmoittauduttava sarjanhoitajalle lokakuun loppuun mennessä. Sijoista 1-6 pelaavat valtakunnallisen sarjan 3. pooliturnauksen lopputuloksen perusteella parhaat joukkueet. Finaalissa ei saa käyttää yli-ikäisiä pelaajia. Turnausjärjestelyä tarjotaan 2. poolivaiheen perusteella finaalipaikan jo varmistaneille joukkueille, jotta finaaliturnausta varten ehditään varata hyvät salit. Muiden sijojen turnausjärjestäjä päätetään heti 3. pooliturnauksen jälkeen. Sijoitusturnauksissa yli-ikäisten pelaajien käyttö on sallittu valtakunnallisen sarjan sääntöjen mukaisesti. Joukkuemääristä riippuen poikien turnaukset voidaan järjestää sijoista 1-4 ja 5-.

Etelän alueen A-junioreiden aluemestaruusturnaus järjestetään lähtökohtaisesti la 4.4.2020. Mikäli ajankohtaan osuus 1-2-sarjapelejä, joissa on mukana joukkueiden pelaajia, finaaliajankohta voidaan muuttaa kilpailuryhmän päätöksellä.

Finaalien järjestäjiä valittaessa huomioidaan, että niitä järjestetään laajasti eri puolella aluetta. Lisäksi vaikuttaa järjestettyjen turnausten määrä sekä saliolosuhteet. Jos joukkue on kieltäytynyt aiemmin turnausjärjestelyistä saliongelmien vuoksi, se heikentää mahdollisuuksia saada aluemestaruusfinaalia. Joukkueille lähetetään tarvittaessa finaaleihin osallistumisesta kysely tammikuussa (B-sarjat lokakuussa), jossa kysytään yli-ikäisten käytöstä sekä valmiudesta järjestää turnaus ko. ajankohtana.

Loukkaantumistapauksessa sallitaan yhden vajaalla pelaaminen turnauksen loppuun. Jos loukkaantunut pelaaja tervehtyy, hän voi jatkaa seuraavassa ottelussa.

Matkatasaukset ovat käytössä kaikissa C-A-ikäisten AM-finaali- ja sijoitusturnauksissa valtakunnallisen säännön mukaisesti. Järjestävän seuran mahdolliset samaan turnaukseen osallistuvat toiset joukkueet eivät osallistu matkakorvauksiin. Matkatasauksia ei käytetä mini-ikäisten turnauksissa. Pitkämatkalaisseuralla on mahdollisuus hakea matkustustukea ESLA:lta mini-ikäisjoukkueiden osalta kauden päättyessä.

 

Ilmoittautuminen

Sarjoihin ilmoittaudutaan tulospalvelun sivuilla

https://lentopallo.torneopal.fi/taso/ilmoitajoukkue.php?turnaus=vb2019esuomi

Nuorten sarjamaksut ovat D-sarjassa 90 € ja E-sarjassa 70 €. C-A-AM-turnauksiin osallistumisesta ei peritä erillistä maksua, jos joukkue osallistuu valtakunnalliseen sarjaan.

Lisätiedot: