Etelän B-tytöillä nousujohteista peliä Mikkelin alue SM-turnauksessa!

28.5.2018

B-nuorten alue SM-turnaus pelattiin 18.-20.5.2018 Idän alueen järjestämänä Mikkelissä, jossa päätapahtuma-areenana oli upouusi Saimaa-Stadiumi. Kisojen järjestelyt oli tehty huolella, ja kaikki oleelliset asiat toimivat hienosti. Kiitos kisajärjestäjille mainioista kisoista! Tyttöjen sekä poikien mestareiksi pelasivat Lounaan 1-joukkueet, Etelän poikien 1-joukkue taisteli hienosti hopeamitalit poikien turnauksessa. Onnittelut voittajille ja Etelän pojille!

Etelän tyttöjen osalta turnaus päättyi myös iloisissa merkeissä, kun molemmille joukkueille kirjattiin voitot turnauksen päätösotteluissa. 1-joukkueen sijoitukseksi tuli 5 sija ja 2-joukkueelle 9 sija. Molempien joukkueiden peli kehittyi turnauksen vanhetessa, ja parasta peliä joukkueilta nähtiin sunnuntain otteluissa.

1-joukkueen alkusarja alkoi kahdella tiukalla ottelulla, joista tuloksena 1-2 tappio Idän 1-joukkueelle ja 2-1 voitto Pohjoisen 1-joukkueesta. Tämän jälkeen kahdessa viimeisessä alkulohkon pelissä Lännen ja Lounaan 1-joukkueet olivat kohtalaisen selkeästi parempia, ottaen 0-2 voitot Etelän tytöistä. Puolivälierässä vastaan asettuivat Idän tytöt uudelleen, kuten aika monesti aiemminkin tässä kohtaa turnausta. Tälläkin kertaa puolivälierä oli tiukkaa ja tasokasta taistelua siitä, kumpi joukkue jatkaa mitalipeleihin, ja niin vain kotiyleisön tukemana Idän tytöt onnistuivat vääntämään tiukat erät itselleen voittaen pelin 0-2 (22-25, 23-25), jatkaen välieriin. Pettymyksen nieltyään ja yhden nukutun yön jälkeen Etelän tytöt näyttivät urheilijan asenteensa, voittaen turnauksen parhailla peleillään sunnuntain molemmat ottelut, ensin Lännen 2-joukkueen 2-1 (14-25, 25-17, 15-11) ja perään Pohjoisen 1-joukkueen 2-0 (25-23, 25-11). Joukkueen peli ja yhtenäisyys kasvoivat turnauksen edetessä hienosti, ja puolivälierästä eteenpäin peli alkoi näyttämään siltä, mitä valintaleiri antoi olettaakin, eli joukkueen selkeinä vahvuuksina olleet vastaanotto-, puolustus- ja aloitussyöttöpeli toimivat mainiosti, ja näiden ansiosta myös hyökkäyspelissä alettiin löytää vahvoja ja tuloksellisia ratkaisuja. Hienosti tytöt puolivälieräpettymyksen jälkeen päättivät ”näyttää kyntensä” ja ottivat sen mitä otettavissa oli, eli viidennen sijan turnauksessa.

Etelän 1-joukkueessa pelasivat: Emma Tiala, Seke Batzorig, Aino Ostrovskij, Peppi Parviainen, Siiri Suomi, Ava Leiniö, Annika Arola, Mona Puolakka, Sofia Lehto, Tara Saikkonen, Veera Laurila ja Larisa Lehtoranta. Valmentajina Vesa Kauppi ja Jouni Helenius. Kiitos hienolle ryhmälle, tytöille jotka ovat omaksuneet ja valinneet tavoitteellisen urheilemisen polun, ja sitä pitkin kulkemalla heillä kaikilla on mahdollisuus ilahduttaa meitä lentopalloihmisiä vielä monen monta kertaa suorituksillaan lentopallokentillä!

 

2-joukkueen turnaus eteni myös askel kerrallaan nousujohteisesti, kolme ensimmäistä peliä meni kokoonpanoja etsiessä, kun joukkueeseen oli tullut viime metreillä vielä muutamia sairastumisten aiheuttamia pelaajavaihtoja, eli 0-2 tappiot Idän, Lounaan ja Pohjoisen 2-joukkueille. Viimeisessä lohkopelissä joukkuepeli alkoi löytyä, ja tytöt pelasivat Lännen 2-joukkueen kanssa tasaisen ja viihdyttävän ottelun, jossa vielä kuitenkin Lännen tytöt olivat piirun verran parempia lukemin 1-2 (25-23, 10-25, 14-16). Sijoitukseksi alkulohkossa tuli näin 5 sija, ja sunnuntaille sijoitusotteluksi taistelu sijasta 9 Pohjoisen 2-joukkuetta vastaan.
Sunnuntain sijoituspelissä Etelän tytöt pelasivat selkeästi parhaan pelinsä, ja kuittasivat alkulohkotappionsa Pohjoisen tytöille 2-0 (25-21, 25-15) voitolla. Ottelua leimasi iloinen ja uhrautuva asenne, ja sen myötä pelissä tuli myös paljon hienoja ja tasokkaita lentopallosuorituksia. Loppusijoitukseksi turnauksessa muotoutui näin yhdeksäs sija.

Etelän 2-joukkueessa pelasivat: Erika Sauvala, Anniina Muukka, Meri Ojanen, Jessica Metso, Michelle Yli-Jaskari, Tekla Hujala, Julie Kervinen, Siiri Karjalainen, Katja Kosciolek, Laura Lintukangas, Katja Mäkelä ja Sonja Norta. Valmentajina Jussi Tuominen ja Marika Mentula. Mahtava, urheilullinen ja iloinen ryhmä, jossa aluejoukkue-ensikertalaisia B-kisoja ajatellen varsin paljon, eli peräti kahdeksan tyttöä debytoivat alue SM-turnauksessa.

Etelän tyttöjen joukkueissa oli vielä sekin huomio, että 14 tyttöä 24 oli nuorempaa B-ikäluokkaa (2003), ja he ovat näin ollen vielä vuoden päästä tämän kisan ja koko ensi pelikauden aikaansaaman kehityksen myötä mukana kisaamassa ensi vuoden aluejoukkueisiin ja alue SM-turnaukseen.

 

 

B-tyttöjen aluejoukkueprojekti toteutettiin nyt ensimmäistä kertaa uudistuvan aluevalmennusjärjestelmän mukaisesti, eli uudistuvassa aluevalmennusjärjestelmässä aluejoukkueiden valintaleirille pelaajia valittiin useamman polun kautta, 10 pelaajaa tuli yläkoululeirityspolkua, 6 pelaajaa ns. vanhoilla näytöillä aiempien aluejoukkue-edustusten, sekä pelikaudella nähtyjen peliesitysten perusteella, ja 14 pelaajaa valintaleirille tuli avoimen teholeirin kautta. Malli toimi ihan hyvin, vaikka uuteen malliin siirryttäessä toki vielä on myös kehitettäviä asioita olemassa. Jatkossa toivottavasti vielä useampi pelaaja innostuu lähtemään yläkoululeirityksiin mukaan, sillä Olympiakomitean akatemiaohjelman mukainen yläkoulumalli on hyvä ja toimiva kokonaisuus urheilijana kehittymiselle hyvissä harjoitteluympäristöissä urheiluopistoilla. Malli toimii myös apuna ja ohjaajana yläkouluikävaiheessa oleville nuorille urheilijoille koulun ja tavoitteellisen urheilun yhdistämisessä eteen tulevien haasteiden kanssa.

B-tyttöjen aluevalmennuksen leiritapahtumat (yläkoululeirit, teholeiri, valintaleiri) olivat kaikki hyviä ja onnistuneita tapahtumia, joissa kaikissa oli rento ja iloinen, mutta hyvin urheilullinen ilmapiiri vallalla, ja kiitollisena me valmentajat siitä, että tällaisia pelaajia saa leireillä valmentaa!

Suuret kiitokset kaikille Etelän alueen seuroille hienosta työstä alueen lentopallon eteen, sillä siellä seuroissa missä pelaajien päivittäisharjoittelu eli arki tapahtuu, niin siellä ne pelaajat tehdään! Aluevalmennuksen uudistamisen yksi pääasia on myös se, että aluevalmennus olisi enemmän seuravalmennuksen tukena sen arkiharjoittelun kehittämisen osalta, ja tämä toteutuu, kun leiritapahtumia tuodaan ”lähemmäs” seuroja 1-päiväisien teholeirien muodossa, D-ikäisten tehotreenien muodossa (syksystä 2018 alkaen), ja myös yläkoululeirien kotitehtävien ja muun yhteydenpidon avulla.

2002 syntyneille tytöille tämä kerta oli viimeinen aluejoukkuerupeama, joten toivotan teille menestystä ja paljon ilon hetkiä, toivottavasti vielä pitkään jatkuvalla lentopalloilijan uralla! Tehkää kovasti töitä ja pyrkikää tinkimättömästi kohti omia tavoitteitanne ja unelmianne, niin saattaa olla, että se joskus kaukainen unelma on yhtenä päivänä siinä ”käsin kosketeltavissa” :-) On ollut iso ilo valmentaa teitä kaikkia aluevalmennuksessa, ja osaa myös Pajulahden yläkoululeireillä!

Nuoremman ikäluokan tytöillä on vuoden päästä mahdollisuus vielä kerran lähteä tavoittelemaan aluejoukkueisiin, hamuamaan mitaleita ja muita elämän mittaisia muistoja ja elämyksiä. Samoin 2003 tytöillä on vielä mahdollisuus hakea 9-luokkalaisena viimeiselle yläkoululeirivuodelle…

Pelien lisäksi oli taas kerran hienoa katsella ja olla iloinen tuomareiden erittäin hyvästä toiminnasta turnauksessa. Heidän joukossaan oli myös taas useita Etelän omia tyttöjä ja poikia!

Kiitos Satu ja Raija majoitusvalvojan tehtävien vastuullisesta hoitamisesta ja pelien tilastoinneista, sekä monen muunkin ”juoksevan” asian hoitamisesta… Kaikki hoitui tosi hienosti. Kiitos nuorisopäällikkömme Iiris taas kisa- ja matkajärjestelyistä, ja kaikista muista asioista, joita meidän valmentajien ja pelaajien eteen olet tehnyt.

Kiitos tyttöjen ja poikien aluevalmentajille hyvästä ja ansiokkaasta valmennustyöstä Etelän lentopallon eteen!

 

 

Kaikille Etelän alueen tytöille ja pojille haluan vielä toivottaa päävalmentajana intoa, tavoitteellisuutta ja unelmia urheilijana sekä lentopalloilijana. Tehkää hyviä valintoja urheilemisen suhteen, jos/kun haluatte urheilijana tavoitella ”suuria”… Yläkoululeiritys on 2003-, 2004-, 2005-syntyneille (7-9-lk) tytöille ja pojille tulevalle lukuvuodelle mainio vaihtoehto tavoitteellisen urheilun ja koulun yhdistämiseksi, josta on jo kuluneelta lukuvuodelta hyviä kokemuksia tyttöjen puolelta, ja toivottavasti hyvät kokemukset saavat myös poikia innostumaan mukaan yläkoululeirityksiin… Lisää informaatiota ja hakuohjeita yläkoululeirityksiin löytyy urheiluopistojen nettisivuilta, sekä lisätietoja voi tiedustella myös minulta 044 231 6107, jouni.helenius77@gmail.com

 

Hyvää ja Urheilullista lentopallokesää!

Jouni

Etelä 1
Etelä 1
Etelä 2
Etelä 2