Etelän B-tytöille mitali Hollolan alue SM-turnauksessa!

30.7.2017

B-nuorten alue SM-turnaus pelattiin toukokuun lopussa Etelän alueella Salpiksen järjestämänä Hollolassa ja Hämeenkoskella. Poikien pelit pelattiin Hollolassa Salpa-hallissa ja tyttöjen pelit Hämeenkoskella Koski-hallissa. Kisojen järjestelyt sujuivat erittäin hienosti ja mutkattomasti, mistä suuri kiitos Salpiksen väelle. Tyttöjen mestariksi pelasi Lounaan 1-joukkue ja poikien puolella Idän 1-joukkue. Onnittelut voittajille!

Etelän tyttöjen osalta turnaus päättyi myös hienosti, kun 1-joukkueelle ripustettiin turnauksen päätteeksi pronssiset mitalit kaulaan. Joukkue pelasi ajoittain tosi hyvää peliä, vaikka alkusarjassa ailahtelevuus hieman haittasi peliä. Turnauksen edetessä joukkue sitten yltyi parhaimpaan peliinsä puolivälierässä sekä pronssiottelussa.

2-joukkueen sijoitukseksi tuli lopulta kohtalaisen hyvä 8 sija, kun viimeisessä ottelussa 7 sijasta tuli niukkaakin niukempi tappio Pohjoisen 2-joukkueelle. Kakkosen tytöt pelasivat parhaimmillaan iloista ja rentoa peliä, joka tuotti hyvää tulostakin.

 

1-joukkueen alkusarja ei vielä näyttänyt ihan kaikkea, mihin joukkue pystyy, kun alkulohkon pelien jälkeen sijoitus oli neljäs 1-joukkueiden lohkossa. Lohkopeleissä voitettiin Pohjoisen 1-joukkue 2-1, mutta vastaavasti Lännen ja Idän joukkueille hävittiin 1-2, sekä Lounaalle 0-2. Puolivälierässä vastaan asettuivat Pohjoisen tytöt uudelleen, ja jälleen Etelän tytöt pystyivät nappaamaan voiton, nyt numeroin 2-0. Välierässä vastaan tuli Lounaan 1-joukkue, joka osoitti alkulohkopelin tapaan kovuutensa ja meni loppuotteluun suhteellisen selkein 0-2 numeroin. Pronssipelissä kohdattiin sitten Idän 1-joukkueen tytöt uudelleen, ja kun alkulohkossa Itä otti niukan 1-2 voiton, niin nyt Etelän tytöt olivat vuorostaan vahvempia numeroin 2-0 (25-21, 25-22). Pronssimitali oli Etelän tytöiltä hieno saavutus, josta voidaan olla tyytyväisiä ja oikein iloisia!

Etelän 1-joukkueessa pelasivat: Emma Tiala, Mirja Kauhanen, Melissa Karimies, Tuuli Tuominen, Mette Helminen, Jatta Saarinen, Netta Hyttinen, Siiri Suomi, Malla Majasalmi, Olivia Goodwyn, Sara Kunnari ja Taija Salonen. Valmentajina Jouni Helenius ja Jussi Tuominen. Onnittelut mitalista koko hienolle ryhmälle, josta löytyi huipputyttöjä, niin urheilijoina kuin muutenkin fiksuina ja iloisina nuorina.

 

2-joukkueen turnaus eteni nousujohteisesti, kun pari ensimmäistä peliä meni vielä vähän peliä hakiessa, ja niistä tuli 0-2 tappiot Lounaan ja Pohjoisen 2-joukkueille. Kaksi seuraava peliä menivätkin sitten jo ihan eri merkeissä, kun iloinen ja rento ote löytyi, ja näin joukkue otti 2-0 voitot Idän ja Lännen 2-joukkueista. Lohkon sijoituksen kaikki pelit voittaneen Lounaan takana olivat tarkalla, ja vasta eräpisteiden erotuksella Pohjoinen oli lohkokakkonen ja Etelän tytöt hienosti kolmas. Puolivälierässä vastaan tulikin sitten jo tuleva mestarijoukkue Lounas 1, joka otti omansa 0-2 lukemin, vaikka ensimmäisessä erässä Etelän tytöt laittoivatkin mukavasti kampoihin. Sunnuntain sijoituspeleissä vastaan tuli ensin sijojen 5-8 välierässä Pohjoinen 1, joka vei ottelun lukemin 0-2, ja sen jälkeen ottelussa sijoista 7-8 vastaan tuli Pohjoisen 2-joukkue, ja tästä pelistä tulikin oikea trilleri, joka päättyi vasta kolmannen erän jatkopalloilla Pohjoiselle 1-2 (20-25, 25-21,18-20).

Etelän 2-joukkueessa pelasivat: Niina Nissinen, Alina Sievänen, Minni Jylö, Jessica Metso, Venla Pirinen, Ava Leiniö, Emilia Kotinurmi, Ronja Heikkinen, Annika Hremenkov, Lotta Juvonen, Saara Jantunen, Ansa Lindström. Valmentajina Vesa Kauppi ja Leena Leiniö.

 

B-tyttöjen aluejoukkueprojektia mentiin nyt toista kertaa niin, että alue SM-kisat pelattiin kevään päätteeksi toukokuun lopussa. B-tyttöjen leirejä pidettiin siten, että helmikuussa oli yksi avoin katsastusleiri Kausalassa, jossa oli vähän alle 50 tyttöä mukana. Maalis-, huhtikuun vaihteessa oli yksi alueleiri, ja vielä toukokuun puolessa välissä toinen alueleiri, jotka molemmat pidettiin Pajulahden urheiluopiston hienoissa olosuhteissa.

Leirit sujuivat erittäin hyvin, pelaajien asenne harjoitteluun oli tavoitteellista ja urheilullista, myös muu toiminta leireillä oli miellyttävää huomioitavaa, ja oikein iloinen voi olla, kun näiden tyttöjen kanssa on saanut yhteistä aluevalmennustaivalta tallustaa!

 

Suuret kiitokset kaikille Etelän alueen seuroille hienosta työstä alueen lentopallon eteen, sillä siellä seuroissa missä pelaajien arki on, niin siellä ne pelaajat tehdään! Erityismaininnan tänä keväänä ansaitsee varmasti Blues Volley, josta pelaajia aluejoukkueissa oli yhteensä seitsemän tyttöä.

-01 syntyneille tytöille tämä kerta oli viimeinen aluejoukkuerupeama, joten toivotan teille menestystä ja paljon ilon hetkiä, toivottavasti vielä pitkään jatkuvalla lentopalloilijan uralla! Tehkää kovasti töitä ja pyrkikää tinkimättömästi kohti omia tavoitteitanne ja unelmianne, niin saattaa olla, että se joskus kaukainen unelma on yhtenä päivänä siinä ”käsin kosketeltavissa” :-)

Nuoremman ikäluokan tytöillä on vuoden päästä mahdollisuus vielä kerran lähteä tavoittelemaan aluejoukkueisiin, hamuamaan mitaleita ja muita elämän mittaisia muistoja ja elämyksiä. Harjoitelkaa samoin tinkimättömästi, ja tavoitelkaa unelmianne.

Pelien lisäksi oli taas kerran hienoa katsella ja olla iloinen tuomareiden erittäin hyvästä toiminnasta turnauksessa. Heistä suuri osa, jollei jopa kaikki olleet Etelän omia tyttöjä ja poikia…

Kiitos Jylön Riinalle majoitusvalvojan tehtävän vastuullisesta hoitamisesta, ja monen muunkin ”juoksevan” asian hoitamisesta… Kaikki hoitui tosi hienosti, toki ei ollut kyllä yllätys, kun Riinalla näyttöjä oli jo aiemmilta vuosilta olemassa. Kiitos Iiris kisa- ja matkajärjestelyistä, ja kaikista muista mahdollisista ja mahdottomista asioista joita ansiokkaasti hoidit!

Onnittelut myös poikien joukkueille, erityisesti 1-joukkueelle ja valmennustiimille hopeamitalista!

Kiitos aluevalmentajakollegoille erittäin hyvästä yhteistyöstä!

 

Hyvää ja Urheilullista lentopallokesää!

Jouni