B-tyttöjen (-01, -02 syntyneet) alueleirit keväällä 2017

26.2.2017 klo 09:00

B-tyttöjen leiritykset alkavat alueellisella avoimella katsastusleirillä su 26.2. Kausalassa.

 

Tervehdys kaikki Etelä-Suomen alueen ja Etelä-Karjalan maakunnan lentopalloilevat B-tytöt (2001), C-tytöt (2002) ja valmentajat, sekä tyttöjen vanhemmat..

B-ikäisten aluejoukkuetoiminnan osalta tapahtui viime vuonna muutos aikaisempiin vuosiin verrattuna aluejoukkuekatsastuksissa ja leirityksissä. Tämä johtuu siitä, että B-ikäisten alue SM-kisat siirrettiin tammikuulta pidettäväksi keväällä toukokuun lopussa, seuraavat kisat ovat 26.-28.5.2017. Tälle vuodelle B-ikäluokkia siirrettiin myös vuodella ”alaspäin” aluetoiminnan osalta, minkä vuoksi nyt B-ikäisten aluejoukkueet tulevat muodostumaan 2001 (nuorempi-B) ja 2002 (vanhempi-C) ikäluokkien pelaajista.

Muutos B-ikäisten alue SM-kisojen siirtämisestä keväälle on antanut ikäluokan maajoukkuetoiminnalle paremmin aikaa valmistautua kansainvälisiin turnauksiin ja arvokisakarsintoihin, mikä on varmasti omiaan viemään tyttöjen ja naisten lentopalloa eteenpäin kansainvälisissä mittelöissä. Myös muutos itse alue SM-kisojen osalta oli viime vuotisen kokemuksen myötä ihan hyvä, kun näin tyttöjen pelikausi jatkuu mukavasti vielä sarjapelien päätyttyä, ja antaa motivaatiota harjoitteluun kevään aurinkoisille päiville. Haasteellista muutoksessa on ollut alueleirityksien aikatauluttaminen siten, etteivät leirit sotke seurajoukkueiden tärkeitä kevättalven ratkaisupelejä ja -turnauksia. Samoin uutena elementtinä nuorten huipulle tähtäävien urheilijoiden tueksi syntynyt yläkoululeiritoiminta tulee huomioida myös aluevalmennustapahtumien suunnittelussa. B-tyttöjen alueleiritys toteutetaan tänä keväänä siten, että ensin pidetään yksi alueellinen avoin katsastusleiri (yksipäiväinen), sen lisäksi pidetään kaksi alueleiriä (pe-su) Pajulahden Urheiluopistolla, ja näiden jälkeen valitaan aluejoukkueet B-nuorten alue SM-kisoihin. Leirien myötä ryhmää tiivistetään kohti lopullisia valintoja. Ensimmäiselle leireille toivotaan osallistuvan kaikkien aluejoukkueisiin tavoittelevien -01 ja -02 syntyneiden tyttöjen. Valitettavasti ensimmäinen leiri osuu hiihtolomaviikoille, johtuen siitä että B-tyttöjen ikäluokkien ollessa nuo -01 ja -02, niin leiriaikoja suunnitellessa on pitänyt huomioida sekä B-, että C-tyttöjen turnausviikonloput, ja näin vapaita aikoja ei kalenterista muualle löytynyt. Tämän vuoksi varmasti joillakin tytöillä tulee olemaan esteitä osallistua ensimmäiselle leirille perheiden lomamatkojen takia… Olkaa tällaisten mahdollisten esteiden vuoksi yhteydessä alueen päävalmentajaan, niin katsotaan miten asiat voidaan sopia kunkin kohdalla. Lähtökohta on, että aluejoukkueet valitaan leiritysten perusteella, mutta toki se että jotkut tytöt ovat olleet mukana aluejoukkuetoiminnassa jo useamman vuoden ja heidän taitonsa ovat aluevalmentajilla hyvin tiedossa, otetaan huomioon leiri- ja joukkuevalintoja tehtäessä. Kaikilla alueleirityksiin mukaan tulevilla on mahdollisuus yltää aina aluejoukkueisiin asti. Aikaisempina vuosina B-tyttöjen aluejoukkueissa on ollut mukana useita tyttöjä, jotka eivät C-ikäisinä ole vielä olleet aluejoukkueissa, eikä välttämättä edes leirityksissä mukana. Tämä kertoo hyvin siitä, kuinka eri tavalla nuorten urheilijoiden polut etenee, sekä biologisen kehityksen, että myös tavoitteellisuuden osalta.

 

Etelä-Suomen B-tyttöjen alueleiritykset tullaan järjestämään seuraavasti:

 • 26.2.2017 (su). Alueellinen katsastusleiri (avoin leiri), -01 ja -02 syntyneet tytöt.
  - leiripaikkana Kausalan Ravilinna (Veteraanitie 2, Kausala)
  - leiri alkaa klo 9:00 ja päättyy klo 16:00
  - leiri-ilmoittautumiset ja tarkemmat ohjeet ESLA:n sivuilla
 • 31.3.-2.4.2017 (pe-su). Alueleiri 1 (kutsuleiri), noin 36 tyttöä.
  - leiripaikkana Pajulahden Urheiluopisto (Pajulahdentie 167, Nastola)
  - leiri alkaa pe 31.3 klo 18:00 ja päättyy su 2.4 klo 16:00
  - leiri-ilmoittautumiset ja tarkemmat ohjeet ESLA:n sivuilla
 • 12.-14.5.2017 (pe-su). Alueleiri 2 (kutsuleiri), noin 30 tyttöä.
  - leiripaikkana Pajulahden Urheiluopisto (Pajulahdentie 167, Nastola)
  - leiri alkaa pe 12.5 klo 18:00 ja päättyy su 14.5 klo 16:00
  - leiri-ilmoittautumiset ja tarkemmat ohjeet ESLA:n sivuilla
   

Leiri-ilmoittautumiset ja muu lisätiedottaminen tapahtuu ESLA:n nettisivuilla, ja lisäksi tarpeen mukaan sähköpostilla sen jälkeen, kun ensimmäisen leirivaihe on ohi, ja mukana olevien tyttöjen yhteystiedot ovat tiedossa.

Leirit on tarkoitettu vuosina -01 ja -02 syntyneille tytöille, eli ikäluokalle, joiden joukosta tullaan valitsemaan Etelän B-tyttöjen aluejoukkueet 26.-28.5.2017 Etelän alueella pelattaviin B-nuorten alue SM-kisoihin. Toivomme, että aluejoukkueisiin pyrkimään haluavat tytöt tulevat leireille opettelemaan ja harjoittelemaan lentopalloa haasteellisessa ympäristössä, sekä kilpailemaan paikoista aluejoukkueissa.

Avoimen yksipäiväisen katsastusleirin hinta on 40 € / osallistuja. Lisäksi on mahdollisuus tilata omalla nimellä varustettu harjoituspaita. (nimellä varustettu harjoituspaita on todettu oivaksi tavaksi oppia tuntemaan pelaajat nopeasti, joka selkeyttää aluevalmentajien katsastustoimintaa pelaajien osalta). Harjoituspaita tulee myös toimimaan alue SM-kisoissa lämmittelypaitana, kun aluejoukkueiden pelipaitakuvio on uudistettu niin, että kisoihin hankitaan aina pelipaidat, jotka jäävät pelaajille muistoksi. Harjoituspaidan hinta on 20 €. Ilmoittautumisohjeet ja ilmoittautuminen leireille tapahtuu ESLA:n nettisivujen kautta. Myös tarkemmat leiriohjelmat löytyvät myöhemmin ESLA:n sivuilta. http://esla.sporttisaitti.com

Etelän aluejoukkueita tullaan valitsemaan kaksi, Etelä 1 ja Etelä 2, joihin valitaan 12 pelaajaa / joukkue. Lisäksi valitaan 2-3 varapelaajaa, jotka tulevat joukkueeseen mukaan, mikäli loukkaantumisten, tai muiden syiden vuoksi joukkueen pelaajia tippuu pois.

Avoimen katsastusleirin ja alueleirien tavoitteena on:

 • tarjota mahdollisimman monelle lentopalloilevalle -01 ja -02 syntyneelle tytölle tilaisuus näyttää pelitaitojaan hyvässä ja haasteellisessa harjoitteluympäristössä.
 • motivoida pelaajia harjoittelemaan.
 • antaa mahdollisuus peilata omaa osaamistaan suhteessa muihin pelaajiin.
 • Kartoittaa mahdollisimman laajasti ikäluokan pelaajat, ja löytää kaikki potentiaaliset aluejoukkuepelaajat esille.

Ohjeita seuravalmentajille:

 • Toivomme, että te seuravalmentajat kannustatte tavoitteellisia ja motivoituneita pelaajia osallistumaan alueleiritykseen.
 • Mikäli seuranne pelaajista joku ei jostain syystä voi osallistua leiritykseen ko. ajankohtana, mutta mielestänne hänellä on tavoitteellisuutta ja potentiaalia pelaajana, niin ottakaa yhteyttä tyttöjen päävalmentajaan (Jouni Helenius).
 • Toivomme myös, että mahdollisimman moni teistä pääsee paikalle avustamaan leirien harjoitteissa, kertomaan näkemyksiä omista pelaajistanne, ja keskustelemaan aluevalmennuksesta, sekä tyttö- / naislentopalloilusta yleensäkin.

Ilmoittautuminen tästä linkistä tytöt

Ilmoittautuminen tästä linkistä valmentajat ja muut aikuiset

 

Ohessa vielä kokonaisuudessaan B-tyttöjen alueleirityksen ohjelma ja hinnat:

 • Avoin katsastusleiri:                                  
  26.2.2017 Kausala (1pv)                            40 €/osallistuja (+ nimellä varustettu harjoituspaita 20 €)
 • Alueleirit:                                                    
  31.3.-2.4.2017 Pajulahti (3pv)                  155 €/osallistuja
  12.-14.5.2017 (Pajulahti) (3pv)                155 €/osallistuja
 • AlueSM kisat:
  26.-28.5.2017 (Etelän alue)                      Hinta avoin
              

Jouni Helenius
ESLA, tyttöjen päävalmentaja
044 231 6107
jouni.helenius77@gmail.com