C-nuorten alue Alue-SM 21.-23.9.2012 Kuopio

15.10.2012

Hopeaa C-pojille

 

C-nuorten alue Alue-SM 21.-23.9.2012 Kuopio


 Etelän C-pojat


 Lähtökohdat ennen alue-SM kilpailuja olivat haastavat valmennustiimin vaihduttua ja suppean poikamäärän vuoksi. Ensimmäisille leireille saatiin poikia vajaan kahden joukkueen verran. Esa ja Petri olivat ison haasteen edessä, kuinka niin pienestä ryhmästä poikia saadaan kaksi pelaavaa joukkuetta. Esa soitteli ja kierteli pitkin Etelä-Suomea saaden Pajulahden viimeistelyleirille kaksi hyvää joukkuetta. Ykkösjoukkueeseen koottiin kokemus ja kakkosjoukkueeseen nuorempi innokkuus. Viimeistelyleiri osoitti, että valinnat osuivat kohdalleen, vaikka osa pojista oli vasta ensimmäistä kertaa yhdessä. Yksi viikonloppu yhdessä lisää olisi helpottanut valmentajien ajatuksia, mutta silti Kuopioon lähdettiin luottavaisin ja odottavin tunnelmin.


 Etelän poikien viikonloppu Kuopiossa päättyi riemukkaisiin tunnelmiin. Ykkösjoukkueella oli kotiin tuomisina hopeamitalit pitkän odotuksen jälkeen. Suuri osa pojista oli odottanut tätä viikonloppua pitkään oltuaan jo useamman vuoden aluetoiminnassa mukana. Vihdoinkin koitti heidän aikansa ja ennakkopaineista huolimatta pojat osoittivat taistelijan lahjansa ja tiukkojen otteluiden jälkeen aukesi paikka finaalissa.


 

Perjantain ainoa ottelu oli odotetusti vaikea pitkän ajomatkan ja tiukan aikataulun vuoksi. Ensimmäinen erä Itää vastaan oli tasainen kääntyen Etelän eduksi, mutta toinen erä oli vaikea hävittyämme selvästi 11-25. Pojat kuitenkin kokosivat itsensä ja taistelivat kolmannessa erässä 15-13 voiton ja ottelun 2-1. Lauantai aamu puolestaan alkoi nihkeästi ja ensimmäisessä erässä tuli tappio Lännelle 15-25. Erätauolla selvitettiin heikkoutemme ja pojat paransivat peliään paljon voittaen toisen erän 25-16. Kolmas erä oli jälleen tiukkaa ja tasaista vääntöä loppuun asti, mutta pojat käänsivät ottelun kotiin upeasti 2-1, taas erävoitolla 15-13. Kolmaskin ottelu meni samalla kaavalla poikien pelatessa koko rahan edestä. Ensimmäinen erä pohjoista vastaan voitettiin ja toinen hävittiin. Nyt kuitenkaan taistelu ei riittänyt kolmannen erän voittoon ja ottelu hävittiin 1-2 ja lohkovoitto näytti karkaavan. Valmentajien mielestä tässä vaiheessa pienempikin jännitys olisi jo riittänyt. Viimeisessä ottelussa vastaan tuli pienoinen ennakkosuosikki Lounas, mutta pojat esittivät turnauksen parasta peliä ja voittivat ottelun 2-0 saavuttaen näin niukasti paremman eräsuhteen perusteella lohkovoiton.


 

Ensimmäisessä pudotuspelissä vastaan tuli Pohjoinen 2. Ottelu oli odotetusti vaikea, mutta pojat voittivat ottelun 2-0. Välierässä vastaan tuli aiemmin meidät voittanut Pohjoinen 1. Ottelu oli molemmin puolin jännittynyttä peliä pakkovoiton edessä, mutta Etelän pojat pelasivat tasaisemmin ja käänsivät ottelun eduksemme 2-1 saavuttaen näin tavoitellun finaalipaikan. Finaalissa alkoi viikonlopun rasitus näkymään vähäisen vaihtopelaajamäärän vuoksi. Tiukka taistelu Lounasta vastaan ei tuottanut tulosta, vaan ottelu hävittiin 0-2 (22-25, 20-25). Pojille kuitenkin upeasti harvinaista herkkua, onnittelut siitä heille. Kotimatkalle lähdettiin hopeamitalit kaulassa ja osalla näytti olevan autossa kulta kainalossa.


 

Kakkosjoukkue lähti turnaukseen ilman ennakkopaineita tavoitteena oppia uutta kovemmista peleistä ja osalle kuusikkopelaaminenkin oli uusi kokemus. Perjantain ensimmäinen erä oli joukkueelta hieno suoritus, vaikka siinä tulikin Pohjoiselle niukka kahden pisteen tappio, toinen erä meni selkeämmin Pohjoiselle. Sama toistui myös lauantain kahdessa ensimmäisessä pelissä Länttä ja Lounasta vastaan, ensimmäinen erä hävittiin niukasti ja toinen selkeämmin. Viimeisessä alkulohkon pelissä pojat saivat pelinsä kulkemaan ja Itä kaatui 2-1. Alkulohkon neljäs sija tiesi kuitenkin sitä, että pudotuspeleihin ei ollut mahdollisuutta. Ottelussa sijoista 9-10 vastaan sijoittui jälleen Itä 2. Ottelu venyi jälleen kolmanteen erään, kaikkien erien ollessa tiukkaa ja tasaista taistelua jokaisesta pallosta. Itä kuitenkin käänsi lopulta ottelun edukseen poikiemme hävitessä niukasti 1-2 (21-25, 27-25, 11-15) sijoituksen ollessa 10.


 

Pelaajien puolesta suuret kiitokset upeasta viikonlopusta aluevalmentajille Esalle ja Petrille. Erityiset kiitokset Kirsille, joka mahdollisti poikien pelaamisen Kuopiossa. Kirsi painosti ja huolehti tiimin ja joukkueiden kokoamisesta, puki, ruokki, valvoi pelaajia, sekä jännitti kaikkien puolesta. Kiitos!!


 

Markku Sosunoff


 

Lopulliset sijoitukset: 1) Lounas 1, 2) Etelä 1, 3) Pohjoinen 1, 4) Länsi 1, 5) Itä 1, 6) Lounas 2, 7) Länsi 2, 8) Pohjoinen 2, 9) Itä 2 10) Etelä 2


 

Vuoden 2012 joukkueet olivat seuraava:


 

1-joukkue

Pelaaja

Seura

Joona Väänänen

Blues Volley

Kalle Kattelus

Keimolan Kaiku/Blues Volley

Ville Sihvonen

Mäntyharjun Virkistys

Tapio Elomaa

Keimolan Kaiku/Blues Volley

Sakari Pirnes

Blues Volley

Joel Mentula

Blues Volley

Nuutti Niinivaara

Blues Volley

Joonas Jokela

Salpis

Henrik Porkka

Karhulan Veikot

Valmentajat

Petri Tamminen

 

Markku Sosunoff

Tilastointi

Jyrki Sihvonen

Huoltaja

Kirsi Väänänen

  Etelä 1, hopeamitalit 2012 Kuopio

 

 

2-joukkue


 

Pelaaja

Seura


 

Eppu Ora

PuMa-Volley


 

Jens Nenonen

Karhulan Veikot


 

Matias Sosunoff

Karhulan Veikot


 

Luukas Leiniö

Kouvolan Lentopalloilijat-57


 

Vili Topio

Blues Volley


 

Rasmus Määttä

Blues Volley


 

Matti Suutari

Haminan Arsi/Karhulan Veikot


 

Oskari Ripattila

Kouvolan Lentopalloilijat-57


 

Elias Koskimies

Karhulan Veikot


 

Eino Koskimies

Karhulan Veikot


 

Niko Rytsä

Vihdin Lentopallo-90


 

Joel Pirinen

Salpis


 

Valmentajat

Esa Piipari


 

 

Markku Väänänen


 

Tilastot

Marika Mentula


 

Huoltaja

Kirsi Väänänen


 

Etelä 2, 2012 Kuopio


 

Etelä 1 joukkueesta All Stars joukkueeseen valittiin Henrik Porkka ja Joonas Jokela.

Kuortaneen -98 ryhmään valittiin Henrik Porkka, Joonas Jokela, Kalle Kattelus ja Ville Sihvonen.


 

Etelä 1
Etelä 1
Etelä 2
Etelä 2