Loppuvuoden tiedossa olevat alueelliset koulutukset

22.10.2012

Mikäli tähän mennessä toteutetut koulutustapahtumat eivät ole oikein osuneet kohdilleen, niin loppuvuodesta on vielä mahdollisuus kehittää osaamistaan.

Koulutukset syksy/talvi 2012

Etelän alueella on vielä loppuvuoden osalta tarjolla

  • Tästä se alkaa -koulutus (F-junioreiden pelin kehittäminen ja kilpailutoimintaan perehdyttäminen)
  • Aloittavan Ohjaajan Koulutus (harjoitustapahtuman suunnittelu, lapsen fyysinen ja psyykkinen kasvu, säännöt, jne)
  • Tekniikkakoulu (lajitekniikoiden ydinkohtien opettaminen, harjoitteet)

Kaikissa yllä mainituissa koulutuslinjoissa on vielä tilaa.

Suunnittelu on kaiken toiminan lähtökohta

Jokaisen lentopallovalmentajan tulee osata suunnitella harjoitustapahtuma sekä luonnollisesti opettaa lajitekniikoita. Harjoitustapahtuman suunnittelussa valmentaja huomioi, harjoituksen rakenteen mukaisesti, mitä missäkin kohtaa opetetaan/harjoitetaan ja siten johtaa ja rytmittää harjoituksen kulkua. Aloittavan Ohjaajan Koulutuksessa annetaan eväät harjoitustapahtuman suunnittelemiseen, mutta myös moneen muuhun tärkeään asiaan. Tästä se alkaa -koulutuksessa perehdymme F-junioreiden kilpailutoimintaan, pelaamiseen ja pelin kehittämiseen.

Vaikka ohjaajalla/valmentajalla itsellään olisikin hyvä lajitekniikka, on suorituksen opettaminen toiselle kuitenkin aivan eri asia. Tekniikkakoulussa käydään läpi kaikki lentopallon suoritustekniikat (ala-aloituksesta hypäriin, iskulyönnistä torjuntaan ja kenttäpuolustukseen kaatumistekniikoineen) ydinkohtineen erilaisten harjoitteiden kautta.

Näiden kahden koulutuksen kautta saat hyvät lähtökohdat joukkueesi valmentamiseen sekä pelaajiesi että pelin kehittämiseen.

Aloittavan Ohjaajan Koulutus

AikaPaikkaHinta
10.11.2012Vantaa40 €/osall.

 

Tekniikkakoulut

AikaPaikkaHinta
27.-28.2012Hamina120 €/osall.
14.-16.12.2012Helsinki120 €/osall.

 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot

Ilmoittautumiset suoritetaan liiton nettisivujen kautta http://www.lentopalloliitto.fi/seurapalvelut/koulutus/ilmoittautuminen/. Tiedustelut aluepäällikkö Pertti Kulluvaara, pertti.kulluvaara(at)lentopalloliitto.fi. Etelä-Karjalan maakunnan osalta tiedusteluihin vastaa myös oto-aluekehittäjä Esa Piipari, esa.piipari(at)lentopalloliitto.fi.