ESLA:n poikien aluevalmentajien tehtävät avoimessa haussa

25.4.2012

Aluevalmennus ja -valmentajat ovat tärkeä osa Suomen Lentopalloliiton huippu-urheilutoimintaa. Aluevalmentajat pohjustavat alueensa nuoria urheilijoiksi ja kohti tulevaisuuden huippulentopalloilijoiksi.

Aluejoukkuetoiminta on Suomen Lentopalloliiton huippu-urheilun kivijalka. Aluejoukkuetoiminnan kautta nuoret tulevaisuuden lupaukset pääsevät näyttämään osaamistaan ja potentiaalisuuttaan nuorten maajoukkuevalmentajille vuosittain järjestettävissä aluejoukkueiden SM-turnauksissa (lisätietoa http://www.lentopalloliitto.fi/huippu-urheilu/aluevalmennus/).

ESLA hakee poikien aluevalmentajia C-B ikäluokkiin

Etelä-Suomen Lentopallon Aluejaosto (ESLA) rakentuu viidestä toiminnallisesta alueesta: Pääkaupunkiseutu, Uusimaa, Päijät-Häme, Kymenlaakso sekä Etelä-Karjala. Edellä mainituilta alueilta toivomme poikien seuravalmentajien aktivoituvan ja hakevan aluevalmentajatehtävään. Lisätietoa ESLA:n aluevalmennuksesta osoitteessa http://esla.sporttisaitti.com/nuorisotoiminta/aluevalmennus/.

Aluevalmentajien tehtävät

 • Käytännön valmennustoiminta alueleireillä päävalmentajan suunnitelmien ja ohjeiden pohjalta
 • Käytännön valmennustoiminta vuosittain järjestettävissä aluejoukkueiden SM-turnauksessa
 • Osallistuminen oman ikäluokan AM-finaaliturnaukseen
  • pelaajien seuranta, arviointi ja raportointi päävalmentajalle.

Poikien aluevalmentaja -tehtävä on luottamushenkilöpohjainen ja tehtävästä korvataan toiminnasta aiheutuvat kulut Lentopalloliiton sääntöjen ja käytäntöjen mukaisesti. ESLA ja Suomen Lentopalloliitto ry vastaavat aluevalmentajien osaamisen ja ammattitaidon kehittämisestä. Sopimukset ovat mallia 2+2 ja myös muista sopimusmalleista on mahdollisuus keskustella.

Avoimet poikien aluevalmentajan luottamushenkilötoimet (2 paikkaa/ikäluokka):

 • C-juniorit: vuosina -99-98 –syntyneet
 • B-juniorit: vuosina -97-96 –syntyneet

Osaamisvaatimukset

 • Lentopalloliiton lajikoulutuksista vähintään Tekniikkakoulu ja I-Taso
 • Käytännön valmentajakokemus lasten ja nuorten valmennuksessa (D-B -nuoret)
 • Edellä mainittujen lisäksi huomioidaan muu liikunnallinen koulutus ja näytöt (pelaajatausta, näytöt/tulokset seuravalmentajana)

Yllä mainittujen osaamisvaatimusten lisäksi tehtävään valittavalta henkilöltä edellytetään hyviä vuorovaikutustaitoja, suunnitelmallisuutta, yhteistyökykyä ja aktiivista otetta toiminnan toteuttamiseen ja kehittämiseen.

Aluevalmentajan kumppaneita, alueen oman aluejoukkueorganisaation ja seuravalmentajien lisäksi, joiden kanssa toimintaa yhdessä suunnitellaan ja toteutetaan, ovat:

 • Etelä-Suomen Lentopallon Aluejaosto (ESLA)
 • ESLA:n tyttöjen aluevalmentajat
 • Lentopalloliiton valmennuskeskuspäällikkö Pekka Lahtinen (Kuortane)
 • Lentopalloliiton valmennuspäällikkö Pertti Honkanen (Kuortane)
 • Lentopalloliiton Etelä-Suomen aluepäällikkö Pertti Kulluvaara

Haku, hakuaika ja valintaprosessi

Mainitse hakemuksessasi, minkä ikäluokan/ikäluokkien valmentajapaikkaa haet. Kerro hakemuksessasi valmentajataustasi ja missä seurassa ja mitä joukkuetta tällä hetkellä (viime kaudella) valmennat.

Hakemukset toimitetaan 25.5.2012 klo 16:00 mennessä Etelä-Suomen aluepäällikkö Pertti Kulluvaara, pertti.kulluvaara@lentopalloliitto.fi.

Valintaprosessi etenee nopeutetusti hakemusten pohjalta ja hakijoille ilmoitetaan hakuprosessin tuloksesta Power Cupin jälkeisellä viikolla.

Lisätietoja antavat valmennuspäällikkö Pertti Honkanen, pertti.honkanen@lentopalloliitto.fi, 040 7261 676 ja aluepäällikkö Pertti Kulluvaara, pertti.kulluvaara@lentopalloliitto.fi, 0440 806 605.