Nuoren urheilijan ravinto – Kirjasta liedelle ja lautaselle -koulutus

27.3.2012

Nyt on mahdollisuus osallistua todella uudenlaiseen koulutustoimintaan kun ESLA ja Etelä-Kymenlaakson ammattioppilaitos (EKAMI) toteuttavat yhteistyössä erittäin käytännönläheisen koulutuksen Kotkassa 26.5.2012.

Koulutuksessa perehdytään nuoren urheilijan ravinto-oppiin sekä teoriassa että käytännön kokkaussession muodossa. Koulutuspäivä päätetään luonnollisesti lentopalloleiriin, jonka vetävät aluevalmentajat.

 

Koulutuksen tarkoitus

On opettaa nuorille ravinnon merkitys urheilijaksi kasvamisen polulla sekä kiinnittää huomio syömään oikein – oikeaa ravintoa oikeaan aikaan. Tarkoituus on myös innostaa opettelemaan laittamaan ruokaa itse ja sitä kautta kokonaisvaltaisesti ottamaan vastuuta itsestään – urheilijana.

Koulutuksen tavoite

On osoittaa nuorille urheilijoille, että:

  • ruoan laitto on mukavaa ja helppoa 
  • että koko perheen arkea voi helpottaa (erityisesti vanhempien osalta) auttamalla esimerkiksi juuri ruoan laitossa
  • oikeaoppinen ruokailu, mitä syön ja missä vaiheessa ja kuinka paljon, tuo merkittävän lisäpotkun urheilijana kehittymiseen.

Koulutuksen kohderyhmä

Koulutukseen otetaan 20 C-B -ikäistä lentopalloilijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Toivomme erityisesti, että urheilijan vanhemmat (äiti/isä/molemmat) osallistuvat koulutukseen toimimaan yhdessä lapsensa kanssa.

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta asettuu arviolta 50-75 €/osallistuva urheilija (täsmentyy parin viikon kuluessa). Vanhemmat ja seuravalmentajat pääsevät mukaan maksutta. Maksu sisältää teoriaopetuksen (EKAMIN opettaja), käytännön kokkausosion raaka-aineineen (EKAMIN opettaja) sekä lajiharjoitusosion (ESLA:n aluevalmentajat).

Ilmoittautumiset ja lisätiedot

Ilmoittautuminen suoritetaan ESLA:n nettisivujen kautta 12.5. mennessä. Ilmoittautuminen/ilmoittautumislomake aukeaa viikolla 14.

Lisätietoja antaa aluepäällikkö Pertti Kulluvaara, pertti.kulluvaara(at)lentopalloliitto.fi/0440 806 605.