Pääkaupunkiseudulle uusi lentopalloseura

24.6.2008

Pääkaupunkiseudulle on perustettu uusi lentopallon erikoisseura PKS Volley ry.

Hankkeen alussa kutsuttiin syksyllä 2007 koolle useita seudun vahvoja aikuis- ja junioriseuroja, jotka ovat olleet huolissaan nimenomaan naislentopalloilun tulevaisuudesta.

Taustalla useita pääkaupunkiseudun lentopalloseuroja 

Pk-seudulla ei ole ollut pitkään aikaan naisten Liiga-tason joukkuetta, eikä 1-sarjassakaan ole menestytty kovinkaan hyvin. Uuden seuran taustoiksi jäi keväällä loppujen lopuksi PuMa-Volley, Vantaan Lentopallo, Laajasalon Voima ja Espoo Lentis. PKS Volley toimii mukana olevien seurojen yhteisenä kärkihankkeena. PKS Volleyn ja ”emoseurojen” välille rakennetaan yhteistyötä, mm harjoitus-, valmennus- ja junioritoiminnassa kuin myös taloudellisten tukijoiden hankinnassa.

Hankkeen kulmakivenä on saada pääkaupunkiseudun lupaavat sekä harjoittelemaan motivoituneet nuoret samaan joukkueeseen ja heille sitoutunut valmennusryhmä. Motivaatiosta kertoo jo nyt se, että kesän harjoitukset tulevaa kautta varten on aloitettu jo toukokuun puolivälissä. Harjoituksia on ollut 7 kertaa, yhteensä 16 tuntia viikossa. Harjoituksiin osallistuminen on ylittänyt jopa valmentajien odotukset. 

”Kesän aikana tarkoitus on harjoituttaa pelaajia monipuolisesti, jotta olisimme iskussa heti kauden ensimmäisissä otteluissa ja että heillä riittää pallonälkää syksyn ja talven pimeyteen. Harjoituksissa tutuksi tulevat salin parketti, punttisalin ummehtunut tuoksu, Malminkartanon täyttömäen rapuista avautuvat näkymät ja Oulunkylän urheilukentän punainen tartan-päällyste. Treenit ovat alkaneet hienosti, mutta jokainen pystyy parantamaan vielä paljon omaa tekemistään. Tämä koskee niin seuran taustaorganisaatioita, seuran valmennusta ja viime kädessä pelaajistoa, jotka ovat vastuussa tekemisestään vain ja ainoastaan itselleen!”, toteaa päävalmentaja Kai Tuulari. 

PKS Volley lähtee tulevaan kauteen kahden joukkueen voimin, toinen pelaa 1-sarjatasolla ja toinen 2-sarjassa. Sarjapaikat PKS Volleylle luovutti Puma-Volley. PKS Volleyn kotiotteluja tullaan pelaamaan Malmilla, Myyrmäessä ja Laajasalossa.  

Joukkueet muodostuvat pääosin PuMa-Volleyn, Vantaan Lentopallon, Laajasalon Voiman ja Espoo Lentiksen nuorista kasvateista. Osa pelaajista on jo siirtynyt opiskelemaan ja osa on vielä koulun penkillä lukiossa. Monella pelaajista on mahdollisuus osallistua kauden aikana myös ESA:n(Etelä-Suomen Aluevalmennuskeskuksen) aamuharjoituksiin joko Mäkelänrinteen urheilulukion opiskelijana tai Urhean(Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemia) kautta. Harjoitteluringissä on tällä hetkellä noin 25 pelaajaa. Muutamia täydennyksiä odotellaan, kunhan opiskelupaikat selviävät. Tässä ryhmässä on mukana suurin osa A-tyttöjen SM-hopeaa ja N22 SM-kultaa keväällä 2008 voittaneiden joukkueiden pelaajista.

Tavoitteena liigakarsinat 

PKS Volleyn tavoitteena on selvittää tiensä liigakarsintoihin 2-3 kauden kuluessa järjestämällä pelaajille ja valmentajille mahdollisimman laadukkaat valmennuspuitteet sekä työrauhan keskittyä pitkäjänteiseen työhön. Seuran päävalmentajan Kai Tuularin lisäksi valmennusvastuuta ovat jakamassa Hannu Haura ja Pauli Silventoinen. 2-joukkueelle etsitään vielä toista valmentajaa ja joukkueenjohtajaa, kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Kai Tuulariin 040-554 9379. 

Tulevalla sarjakaudella 2008 – 2009 PKS Volley osallistuu naisten sarjoihin markkinointinimellä FNE-Finland Team 1 ja 2.

”Lentopalloilussa viimeaikoina tapahtunut vahva lajin suosion kasvu ja yhtiömme näkyvyyden esille tuonti uudella tavalla mielenkiintoisen ja nälkäisen naisjoukkueen yhteydessä olivat tärkeitä tekijöitä yhteistyön syntymiselle”, toteaa FNE-Finland Oy:n liiketoimintapäällikkö Paula Markoff. 

FNE-Finland Oy on vuonna 2000 perustettu kuiturunkoverkko-operaattori. FNE-Finland Oy toimii valtakunnallisten kuiturunkoverkkojen rakentajana ja omistajana sekä verkkopalvelujen ja verkon liikennekapasiteetin myyjänä ja toimijana. Lisätietoja http://www.fne.fi/.  

PKS Volleyn kotisivut tulevat löytymään osoitteesta www.pksvolley.fi, jotka pyritään avaamaan jo heinäkuun aikana. 

Lisätietoja

Kyösti Kekkonen            Pertti Tuomola
manageri puheenjohtaja
050 66996 0400 443 828