Juha Dahlström Urhean huippu-urheilukoordinaattoriksi

18.6.2008

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean johtoryhmä on nimittänyt Juha Dahlströmin huippu-urheilukoordinaattoriksi.

Aiemmin Dahlström on toiminut mm. Suomen Koripalloliiton valmennuksen johtajana ja nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajana. Koulutukseltaan Dahlström on kasvatustieteiden maisteri.

Urheassa Dahlström tulee keskittymään pääkaupunkiseudun huippu-urheilijoiden opiskelu- ja valmentautumismahdollisuuksien kehittämiseen. Samalla Urhean johtoryhmä nimitti Simo Tarvosen Urhean toiminnanjohtajaksi. Tarvonen on toiminut aiemmin Urhean koordinaattorina ja nyt hän saa Dahlströmistä oivan työparin.

Urhea nimettiin toukokuussa Suomen Olympiakomitean viralliseksi huippu-urheiluakatemiaksi. Urhean piiriin kuuluu yli tuhat urheilijaa, joista reilut 60 lukeutuu olympiatasolle. Reilut 250 urheilijaa kilpailee maajoukkuetasolla ja loput yli 700 urheilijaa ovat nuoria, huipulle tähtääviä, ns. haastajatason urheilijoita. Lajiliittoja Urheassa on mukana 18, joilla 12:lla on Urhean piirissä valmennus- tai harjoittelukeskus.

Oppilaitoksia mukana on lähes 20. Lisäksi Urhea tarjoaa urheilijoille ja valmentajille monipuolisia tukipalveluita.

"Juha Dahlströmin palkkaaminen mahdollistaa Urhean entistä vahvemman kehittämisen. Urheilijat ja heidän tukeminen tulevat jatkossakin olemaan toimintamme ydin. Siksi uskonkin, että Urhean vahvistuminen tukee koko pääkaupunkiseudun urheilua," totesi Urhean johtoryhmän puheenjohtaja Seppo Pitkänen iloisena Dahlströmin nimityksestä.

Lisätietoja

Simo Tarvonen
puh. 050 – 583 6513
simo.tarvonen@edu.hel.fiLisätietoja: http://www.urhea.fi