Lauantaina 21.4. toteutettiin alueella kaksi hienoa tapahtumaa

22.4.2007

Helsingissä ESA:ssa toteutettiin avoin leiri C-ikäisille ja Korialla Jouko Juvosen johdolla perehdyttiin passaamisen saloihin.

Valmennuskeskuksessa leiritapahtumaan osallistui 30 tyttöä ja 10 poikaa. Seuravalmentajia ja vanhempia oli paikalla myös ilahduttavasti 16. Leirin toteutuksesta vastasivat Kari-Pekka Kilkki ja Asko Kujala Juha Lanton johdolla.

Korialla samaan aikaan järjestettyyn Passarikoulutukseen osallistui 23 tyttöä ja 4 poikaa. Seuravalmentajia ja vanhempia oli paikalla 16. Kauimmaiset osallistujat tulivat Korialle Petäjävedeltä (mukavaa porukkaa kuten muutkin!). Korialla toteutuksesta vastasivat Pirjokaarina ja Jouko Juvonen.

Yhteensä lauantain koulutustapahtumat keräsivät yhteensä 99 osallistujaa lähes kahdestakymmenestä eri seurasta. Näistä nuoria tulevaisuuden lentopalloilijoita oli yhteensä 67.

Kiitokset vielä Korian Ponnelle ja Leena Leiniölle hyvistä järjestelyistä.

Koulutukset ja leirit kiinnostavat

Mennyt viikonvaihde osoitti, että lentopallolla menee hyvin ja että tulevaisuus vaikuttaa hyvältä - ainakin nuorten (tyttöjen) osalta. Pelaajien ja valmentajien aktiivinen osallistuminen koulutustapahtumiin sekä leirityksiin tulee väistämättä näkymään tason nousuna pelaajissa ja sitä kautta varmasti myös itse pelissäkin. Tämä kaikki heijastuu myös seurojen hyvinvointiin - elinvoimaisuuteen.

Lentopallo on elänyt parina viime vuotena monessakin suhteessa nousukautta. Koulutukset pyörivät hyvällä tasolla, sillä osallistujamäärät pyörivät 600 osallistujan paremmalla puolella. Alueleirit kiinnostavat sekä pelaajia ja valmentajia, mutta enenevässä määrin myös junioreiden vanhempia. Eli, kaikkinensa tilanne vaikuttaa todella hyvältä - tyttöjen puolella.

Elämme etsikkoaikaa - osaammeko hyödyntää?

Viime kesän miesten maajoukkueen hienot otteet Maailman Liigassa sekä osallistuminen tulevana syksynä EM-lopputurnaukseen Moskovassa antavat hyvän pohjan ponnistaa eteenpäin myös poikapuolella. Tätä tilaisuutta emme saa jättää käyttämättä!

Etelässä olemme aluejoukkueiden SM-turnauksessa tottuneet mitaleihin ja siltä kantilta katsottuna tilanne näyttää hyvältä - myös poikien osalta. Kuitenkin poikalentopalloilijoiden ja poikien joukkuemääriin emme missään nimessä voi olla tyytyväisiä.

Edessämme on vakavan pohdinnan paikka - mitä tehdä poikapuolen kanssa? Se on kuitenkin ihan selvää, että parin-kolmen seuran innostuminen ja hyväkään tekeminen eivät riitä pelastamaan tilannetta. Tarvitsemme ehdottomasti useamman seuran yhtäaikaisen panostuksen poikalentopallon tulevaisuuden turvaamiseksi.

Lähiajan tapahtumia

Edessä on vielä muutama tapahtuma ennen kesälomia. Toukokuun alussa toteutetaan Vantaalla Koulutuksen SUPER-viikonloppu ja Pajulahden leiri 12.-13.5. käynnistää kesän leiritoiminnan. Lahden Power Cup lähestyy vauhdilla ja sen jälkeen käynnistyy Beach Volley Junior Tour 2007 Pieksämäen turnauksella 16.-17.6.

Palataan takaisin poikalentopalloteemaan kesän jälkeen (saa sitä pohtia kesänkin aikana...).

Pertti Kulluvaara
aluekehittäjä

Ryhmäpotretti
Ryhmäpotretti
Kouluttajat Pirjokaarina ja Jouko Juvonen
Kouluttajat Pirjokaarina ja Jouko Juvonen
Seuraavaksi tehdään...
Seuraavaksi tehdään...
koordinaatioharjoitteita
koordinaatioharjoitteita