Juha Lantto ESA:n valmennuspäälliköksi

16.12.2005

Etelä-Suomen Aluevalmennuskeskuksen valmennuspäällikön tehtävä haasteineen kiinnosti valmentajakuntaa valtakunnallisesti ja valmennuspäällikön tehtävään tuli useita hyviä hakemuksia.

Hakijoiden joukosta nousi esiin Juha Lantto, joka on vuodesta -93 lähtien toiminut päätoimisena ammattivalmentajana. Sopimus on mallia 1+2 ja Juha on aloittanut ESA:n valmennuspäällikön toimessa elokuun alusta alkaen.

Etelä-Suomen Aluevalmennuskeskuksen tavoitteena alusta lähtien on ollut profiloitua korkean tason valmennuskeskukseksi. Valmennuspäällikön valinta on ollut olennaisin vaihe matkalla tavoitteeseemme. Juha Lantto on viimeiset pari vuotta toiminut Virossa Audentesin päävalmentajana, sekä ollut mukana niin Viron kuin Suomenkin miesten maajoukkueessa.

Yksi Juhan tärkeimmistä vahvuuksista - valmentamisen lisäksi - on kokemus urheilun ja opiskelun yhdistämisestä, urheiluakatemiatoiminnasta. Juha on ollut rakentamassa niin Peräpohjolan opiston lentopallolinjaa kuin Oulunseudun Urheiluakatemiaakin (OSUA). Juhalla on myös kokemusta ja näkemystä siitä, mitä huipulle pääseminen vaatii ja millaisia toimenpiteitä huipun tavoittamiseksi pitää tehdä. Edellä mainitun lisäksi Juhalla on hyvät kontaktit Baltiaan, joka on merkittävä asia lähitulevaisuudessa.

ESA:n valmentajina toimivat Juha Lantto sekä Heikki Torkkeli. Heidän lisäkseen toiminnassa ovat mukana ESLA:n aluevalmentajat nuorisopäälliikkö Tapio Koivulan johdolla, sekä lentiskehittäjä Pertti Kulluvaara. ESA:n toimintaa ohjaa ohjausryhmä, jonka jäsenet koostuvat alueen seuroista (rahoittajatahot).

ESA:lla onkin nyt koossa vahva ja osaava organisaatio. Seuraava vaihe onkin "säätää" koneisto hyvään iskuun.