Etelän aluejoukkueet kaksissa alue SM-kisoissa syyskuussa…

12.10.2020

Etelän tyttöjen 1-joukkueelle pronssimitalit C-kisoissa ja poikien 1-joukkueelle puolestaan pronssimitalit B-kisoista.

Vuosi 2020 on ollut urheilussa varsin poikkeuksellinen vuosi, ja näin oli myös alue SM-kisojen osalta, kun toukokuussa B-ikäisten kisat jäivät pelaamatta, ja ne siirrettiin pelattavaksi syksyllä. Näin ollen syyskuussa pelattiin viikon välein sekä C-ikäisten alue-SM-turnaus Salossa (18.-20.9) että B-ikäisten alue SM-turnaus Kauhajoella (25.-27.9). Kisojen yllä leijui syksylläkin pieniä epävarmuuksia, kun korona alkoi jälleen kesän suvantovaiheen jälkeen nostaa päätään. Loppujen lopuksi onneksi molemmat kisat saatiin pelattua erilaisten poikkeusjärjestelyjen kera… Järjestelyjen osalta valtavan suuret kiitokset molempien kisojen järjestelyistä vastanneille, järjestelyissä mukana olleille, sekä kisaorganisaatiossa touhunneille, teitte isot ja onnistuneet urakat, jotka mahdollistivat kisojen pelaamisen onnistuneesti ja turvallisesti.

Mestareiksi pelasivat tällä kertaa C-ikäisten kisoissa Salossa, tytöissä Lounaan 1-joukkue ja pojissa Pohjoisen 1-joukkue, sekä B-ikäisten kisoissa Kauhajoella, tytöissä sekä pojissa Lännen 1-joukkueet… Onnittelut voittajille!

Etelän joukkueiden osalta molemmat kisat sujuivat kaiken kaikkiaan vähintäänkin kohtuullisen hyvin, ja joidenkin joukkueiden osalta jopa mainiosti… C-kisoissa tyttöjen 1-joukkue nappasi hienosti pronssimitalit, 2-joukkueen sijoittuessa sijalle 8. Poikien 1-joukkue sijoittui neljänneksi ja 2-joukkueen sijoitus oli 8.
B-kisoissa poikien 1-joukkue puolestaan pelasi hienosti pronssimitalit itselleen, 2-joukkueen sijoittuessa sijalle 6. Tyttöjen osalta 1-joukkueen sijoitus oli 5, ja 2-joukkueen 9.

Etelän pelaajia valittiin myös kisojen allstars-kokoonpanoihin, C-kisoissa tytöistä keskipelaaja Ilba Gashi ja pojista Libero Joona Katajamäki, sekä B-kisoissa tytöistä yleispelaaja Eevi Lehmus.
Lisäksi C-kisoissa mj-ripariryhmään valittiin Nea Subotic, Peppiina Mäenpää, Sanni Suomela, Ella Löfman, Ilba Gashi, Noa Mäkeläinen, Alex Novitsky ja Leo Kiviniemi… Isot onnittelut kaikille valinnoista!

Leiritykset kaksiin kisoihin valmistautuessa jouduttiin aikatauluttamaan varsin lyhyelle ajanjaksolle loppukesään ja alkusyksyyn, joten myös aluevalmentajat olivat aika kuormitettuja kisoja edeltävät viikot sekä itse kisaviikonloput, varsinkin se valkkujoukko, joka oli molemmissa kisoissa mukana… Kaikki valmentajatkin suoriutuivat kuitenkin omasta urakastaan ehjin nahoin ja hyvän työn tehneinä, joten ansaitut suuret kiitokset kaikille Etelän aluevalmentajille!

Suuret kiitokset taas kaikille Etelän alueen seuroille ja seuravalmentajille erityisesti, pyyteettömästä työstä alueen nuorten tyttö- ja poikalentopalloilijoiden unelmien ja tavoitteiden saavuttamisen edesauttamisessa, on kiva ehkä jonkunlaiselta ”näköalapaikalta” aluevalmennuksessa huomata vuosi vuodelta, että pelaajat ovat aina hieman pidemmällä urheilupolullaan aluevalmennusiässä, kuin edellinen ikäluokka… sitten se mitä kukakin on myöhemmin aikuisiässä, riippuu kokonaan siitä, mitä pelaajat ovat aluevalmennusvaiheen jälkeen kukakin valmiita tavoittelemaan… Mestaruusliigassa pelaa tällä hetkellä aika monta Etelän aluejoukkueissa pelannutta pelaajaa, jotka ovat tehneet tosi kovaa työtä ja tavoitelleet unelmiaan, ja saavuttaneet varmasti ainakin osittain jo niitä asioita, joita ehkä vaikkapa C-kisojen jälkimainingeissa ovat alkaneet tavoitella tai unelmoida…

2004 syntyneille tytöille ja pojille Kauhajoen B-kisat olivat viimeinen aluejoukkueturnaus, heidän seuraavat askelmerkit urheilussa ja elämässä ovat toisen asteen koulutuksissa sekä lentopallon osalta seuraharjoittelun tukena olevien urheiluakatemioiden aamutreeneissä. Hyvää matkaa teille kaikille tästä eteenpäin… me seurataan ja kannustetaan teitä eteenpäin ihan kaikkia!

Pelien lisäksi oli taas kerran hienoa katsella ja olla iloinen tuomareiden erittäin hyvästä toiminnasta turnauksissa. Heidän joukossaan molemmissa kisoissa oli taas muutamia Etelän nuoria tuomareita, jotka suoriutuivat jälleen kerran omassa hommassaan vallan mainiosti.

Kiitos kaikki majoitusvalvojat hienosta työstä, sekä ESLAn staffi, etunenässä Mimmu, joka kaiken muun säätämisen ohessa ehti vielä hoitamaan valmentajan työtkin kunnialla… ja kiitos myös nuorisopäällikkö Iiris kaikista ennakkoon tehdyistä kisamatkavalmisteluista.

Hyvää ja Urheilullista lentopallokautta!

Jouni