C-tyttöjen aluejoukkuevalinnat alue SM-turnaukseen

7.9.2020

C-ikäisten alue SM-turnaus, Salossa 18.-20.9.2020.

Hei,

C-tyttöjen valintaleiri pidettiin Pajulahdessa 4.-6.9. Leirin jälkeen tehtiin aluejoukkuepelaajien valinnat. Alue SM-kisoihin on valittu joukkueet Etelä 1 (13 pelaajaa) ja Etelä 2 (14 pelaajaa), sekä 6 varapelaajaa, joita kutsutaan mukaan roolien mukaisesti, mikäli pelaajia estyy osallistumasta turnaukseen. Valintaleirillä harjoittelu oli hyvää, ja kaikkien tyttöjen asenne harjoitteluun erinomaisen kivan oloista… vaikka aluejoukkuevalintojen läsnäolo välillä näkyikin pienenä jännityksenä, niin silti uskallettiin pääosin olla rohkeita pelisuorituksissa, ja viikonlopun myötä myös kommunikointi kentällä parani huomattavia askeleita. Kiitos kaikki tytöt kivasta leiristä!

Joukkuevalinnat eivät olleet ollenkaan helppoja, vaan pikemminkin joidenkin pelaajien välillä tosi vaikeita päätöksiä… Aluevalmennus ja sen huipentumana pelattavat alue SM-turnaukset ovat osa Lentopalloliiton nuorten valmennusjärjestelmää, eli osa Suomalaista huippulentopalloa, ja siksi myös aluejoukkuevalintojen kriteerit pyrkivät tukeutumaan huippu-urheilunäkökulmaan, eli tällä hetkellä parhaat pelaajat tulevat valintojen kärjessä, sen jälkeen valintoihin vaikuttaa aluevalmentajien näkemykset pelaajien potentiaalisuudesta ja tavoitteellisuudesta tällä hetkellä. Lisäksi valinnoissa huomioidaan ikäluokat, eli yleensä 2-joukkueen valinnoissa painotus on nuoremman ikäluokan pelaajissa, jos pelaajien pelillinen taso on samassa ”tasohaarukassa”, ja samoin samalla tasolla olevien pelaajien valinnoissa saattaa joissakin tilanteissa vaaka kallistua alueellisen näkökulman perusteella pelaajiin jotka tulevat ns. pienemmistä seuroista, joiden pelaajia ei niin paljoa aluejoukkueissa näy.

Onneksi olkoon Etelän aluejoukkueisiin valitut pelaajat, olette paikkanne joukkueissa hyvillä suorituksilla leireillä ansainneet, eli voitte olla hiukan jopa tyytyväisiä itseenne hetken aikaa… mutta vain hetken, sen jälkeen tavoitetta taas pari rappua korkeammalle ja matkalle sitä kohti :-)

 

C-ikäisten alue SM-turnaus pelataan pe-su 18.-20.9.2020 Lounaan alueella Salossa. Joukkueisiin valitut pelaajat seuratkaa näitä ESLAn sivuja, tänne tulee erillinen kisainfo-uutinen kisamatkaan liittyen.

Olkaa yhteydessä Jouniin (044 231 6107, jouni.helenius77@gmail.com) jos jotain epäselvyyksiä tai ongelmia ilmenee… ja myös heti, jos tulee sairaus tai joku muu este, joka estää osallistumisen kisoihin.

Kisa-asusteina tulee olemaan ESLAn edustusasut, verryttelyasun pelaajat saavat käyttöönsä kisaviikonlopun ajaksi, ja ne palautetaan valmentajien ohjeistuksien mukaisesti sunnuntaina kisojen päätteeksi. Pelipaidat tulevat myös alueelta, niiden hinta sisältyy kisamaksuun ja paidat jäävät pelaajille muistoksi alue SM-edustuksesta. Pelishorteina käytetään omia mustia (mainoksettomia) pelishortseja. Lämmittelypaitana peleihin toimii punainen ”nimipaita”, joita on tilattu leiri-ilmoittautumisten yhteydessä, eli muistakaa myös ottaa ”lämppäpaita” mukaan kisareissulle.

Majoitus kisoissa tapahtuu koulumajoituksena, eli majoitusvarustus sen mukainen, lisäksi tietysti muut henkilökohtaiset tavarat ja varusteet mitä viikonlopun aikana tarvitaan…

Tarkemmat Ilmoittautumis- ja maksuohjeet kisamatkan osalta ovat kisainfo-uutisen yhteydessä, joka ilmestyy myös ESLAn sivuille heti, kun kaikki kisamatkaan ja kisoihin liittyvät yksityiskohdat varmistuvat! 
Ilmoittautuminen kisamatkalle Suomisportissa suoraan tästä.

 

T. Jouni ja aluevalmentajat

 

Etelän C-tyttöjen aluejoukkueisiin valitut pelaajat:

EtunimiSukunimiPelirooli
   
Etelä 1  
MiljaHenrikssonL
MiraSaikkonenKp
ElinaAnttilaL
SädeMähönenH/yp
MelindaMunckKp
SanniSuomelaP
SiiriUotilaH/yp
EsterHirvonenYp
EmiliinaHeimalaKp
NeaSuboticYp
EllaLöfmanP
PeppiinaMäenpääYp
IlbaGashiKp
   
   
Etelä 2  
TinjaPirhonenL
HetaHuhtinenL
NeeaPitkoYp
HillaMartikainenP
IisaMännistöP
EmiliaMuukkonenYp/H
SabinaForsströmYp
MariaLainetKp
VilmaKolehmainenYp
AnniVainioYp
HerttaLehtinenH
LauraKiviojaKp/yp
LottaKoskinenKp
CeciliaOlivieroKp
   
   
   
Varalla:  
PinjaRopponenYp/H
AidaBorgmanL/Yp
MatildaForsströmKp
EllaSavolainenL
SonjaSassi
SaaraHuppunenYp