Aluevalmennuksen tilannekatsaus, loppukesän toiminnalle jo "askelmerkkejä"

29.3.2020

Tyttöjen ja poikien aluevalmennuksen suunnitelmia leiritystoiminnan käynnistymisestä ”normaaliajan” taas koittaessa.

Hei,

Tällä hetkellä tilanne on sellainen, että kaikki kevään teholeirit B- ja C-ikäluokissa on siis peruttu, eikä myöskään B-ikäisten alue SM-turnausta pelata toukokuun lopulla.

D-ikäisten tehotreenit ehdittiin viedä suunnitelman mukaan läpi, eli kaikki sovitut tehotreenit saatiin toteutettua, ja iso kiitos siitä kaikille järjestäneille seuroille, mukana olleille valmentajille, vanhemmille, sekä erityisesti hienoille nuorille urheilijoille!

Tulevaisuutta on kaikkien alueiden, lentopalloliiton, ja oman alueen toimijoiden kanssa hahmotettu ja alustavasti suunniteltu, että miten aluevalmennus saadaan taas liikkeelle, kun sen aika koittaa…

Lähtökohtaisesti kaikkien alueiden päävalmentajien, sekä lentopalloliiton valmennuspäällikön kesken vallitsee B-ikäisten alue SM-kisojen osalta ”tahtotila”, että ne pelattaisiin syksyllä… se että onnistuuko kisojen mahduttaminen kilpailukalenteriin, ja että kaikki muu järjestely mahdollistuu, on vielä toki aika ”hämärän peitossa”, mutta toivotaan että B-kisat saadaan järjestymään, ja sen mukaisesti loppukesän toimintaa Etelän alueella on mietitty ja suunnitellaan.

C-ikäisten alue SM-kisat ovat tämän hetkisen tiedon mukaan toteutumassa alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti 18.-20.9.2020.

 

Etelän alueleiritystoimintaa on nyt suunniteltu ja ajoitettu loppukesän osalta niin, että saadaan järjestettyä leirejä sen verran, että aluejoukkuekatsastukset saadaan mahdollisimman hyvin ja oikeudenmukaisesti hoidettua molemmissa, B- ja C-ikäluokissa, tytöissä sekä pojissa... selvää on, että ihan totutulla normaalilla leirikuviolla ei tällä kertaa pystytä etenemään.

B-ikäisten leiritys 04-05 syntyneet (tilanne 29.3.2020)

 • Pe-su 14.-16.8.2020 Pajulahti, valintaleiri tytöt tai pojat
 • Pe-su 28.-30.8.2020 Pajulahti, valintaleiri tytöt tai pojat
  (kumpi on kummassa viikonlopussa, selviää toukokuun aikana viimeistään).
 • B-alue SM-turnaus-> toteutuminen vielä vahvistusta vaille, mutta ajankohta kisoille toteutuessaan on 25.-27.9.2020.

 

C-ikäisten leiritys -06-07 syntyneet (tilanne 29.3.2020)

 • Ma-pe 6.-10.7.2020 Pärnu-kesäteholeiri? Leirin tilanne on vielä aika epävarma, koska emme tiedä, onko heinäkuun alussa jo mahdollista leireillä ja matkustaa… ajatus on, että toukokuun loppuun mennessä lopullinen päätös pitäisi pystyä tekemään, jotta osallistujilla olisi edes siedettävästi aikaa päättää lähtemisestä. Pärnu-leiri on kutsuleiri, ja jos tilanne alkaa kääntyä siihen suuntaan että leiri voisi toteutua, niin valinnat ja tieto niistä julkaistaan hetimiten.
   
 • La 22.8.2020 1-päiväiset teholeirit tytöille ja pojille (paikat avoinna). Leiri on pojilla avoin teholeiri, tyttöjen leirin osalta asia on vielä auki, mahdollisesti kutsuleiri… tai jos resurssit antaa myöden, voisi tytöillä olla alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kaksi 1-päiväistä teholeiriä eli la 22.8 ja su 23.8, jolloin tytöilläkin voisi olla tämä leirivaihe vielä avoin. Noihin avoimiin leireihin kiinnostuneita järjestäjiä otetaan ilomielin vastaan, eli olkaa yhteydessä nuorisopäällikkö Iiris Riihiluomaan, jos haluaisitte teholeirin järjestää.
   
 • Pe-su 4.-6.9.2020 Pajulahti, valintaleiri tytöt ja pojat. Tähän valintaleirivaiheeseen kutsutaan noin 30 pelaajaa (n.30 tyttöä ja n.30 poikaa), ja leirin jälkeen valitaan aluejoukkueet C-alue SM-turnaukseen.
   
 • Pe-su 18.-20.9.2020, C-ikäisten alue SM-turnaus (paikka vielä avoin).

 

Leirejä ei nyt kovin montaa ikäluokkaa kohden pystytä järjestämään, koska aikaikkuna on aika pieni, ja mahdollisesti molempien ikäluokkien alue SM-kisat tulevat pelattavaksi pienellä etäisyydellä toisistaan. Tilanne aluevalmennuksen näkökulmasta ei katsastusmielessä ole kuitenkaan hirvittävän huono, sillä kiitos toimivan nuorisovalmennusjärjestelmän, olemme kyseisten ikäluokkien pelaajien kanssa saaneet olla erilaisissa leiri- ja pelitapahtumissa ja jo melkoisen paljon.

B-ikäisistä tytöistä ja pojista varsin iso osa on ollut jo usean vuoden mukana alueleirityksissä, yläkoululeirityksissä, iso osa jo aiemmin myös aluejoukkueissa, sekä lisäksi kaikkia ikäluokan pelaajia on seurattu kohtuullisen paljon aluevalmentajien toimesta myös ikäluokan turnauksissa.

C-ikäisistä vanhempi ikäluokka (-06) on ollut jo yksissä kisoissa, eli myös alueleirityksiä on jo useampia takana, sekä isolla osalla takana jo yksi lukuvuosi myös yläkoululeiritystä. Nuoremmalla ikäluokalla aluevalmennuskosketusta on myös jo olemassa D-tehotreenien muodossa, osalla jo parin vuoden aikana. Lisäksi -07 ikäluokalla on ollut pe-su teholeiri Pajulahdessa viime joulukuussa, jossa oli melko iso osa ikäluokan pelaajista, niin tytöissä kuin pojissakin… ja samoin kun B-ikäisissä, on myös C-ikäisiä seurattu turnauksissa kauden aikana.

Eli kohtuullisen hyvin ja oikeudenmukaisesti saadaan varmasti leirikutsut ja valinnat joukkueisiin tehtyä, sillä tuntemuksella mikä meillä aluevalmennuksessa pelaajista on, mutta edellisistä huolimatta saattaa olla joitakin lähellä aluejoukkuetasoa olevia pelaajia, joita ei ole leirityksissä mukana ollut, eikä ehkä turnauksissa ole jäänyt ”haaviin”, niin olkaa yhteydessä päävalmentajaan leiritysten osalta, jos halu pyrkimään aluejoukkueisiin on olemassa.

 

 

Lukuvuoden 2020-2021 Pajulahden yläkoululeirityksen osalta on leiriviikot jo alustavasti valmiina, tiedote ja ilmoittautumisten (valtakunnallinen haku lentopalloliittoon) avaaminen tapahtuvat vielä kevään aikana, joten seuratkaa ESLAn nettisivuja, ESLAn facebookia ja instagramia, sekä Liikuntakeskus Pajulahden nettisivuja, niin tieto saavuttaa teidät…

Yläkoululeiritys lukuvuonna 2020-2021 on tarkoitettu 7-9lk tytöille ja pojille, jotka ovat siis 2007 syntyneet (7lk) ja 2005 ja 2006 syntyneet 8-9lk, eli lentopallossa tulee olemaan kaksi leiriryhmää, kuten aiempinakin vuosina.

Alustavat Pajulahden yläkoululeiriviikot ovat:

7lk-ryhmä
2.-6.11.2020

7.-11.12.2020

1.-5.2.2021

22.-26.3.2021

 

8-9lk-ryhmä
28.9.-2.10.2020

23.-27.11.2020

11.-15.1.2021

8.-12.3.2021

 

Tilanteet elää ja saattavat vielä muuttua, mutta asioista tulee tietoa lisää sitä mukaa, kun asiat etenee… hyviä treenijuttuja kaikille, haastakaa itseänne tekemään myös omia harjoitusohjelmia, joita pystytte tässä tilanteessa toteuttamaan… itse olen saanut ”kotijumppakärpäsenpureman”, ja treenikausi on hyvällä alulla, jos saan tuotettua julkaisukelpoista materiaalia, niin kuka tietää julkaisen niitä vielä muillekin ihmeteltäväksi :-) joka tapauksessa minulta saa myös kysellä apua milloin tahansa, jos tarvitsette ohjelmia suunnitellessanne… ja varmasti myös kaikilta muilta aluevalmentajilta voi kysyä...

T. Jouni

044 231 6107
jouni.helenius77@gmail.com