Etelän B-tytöt ja B-pojat Kuusamon alue SM-turnauksessa! Tytöille pronssia...

31.5.2019

B-nuorten alue SM-turnaus pelattiin 24.-26.5.2019 Pohjoisen alueen järjestämänä Kuusamon Liikuntakeskuksen hienoissa peliolosuhteissa.

B-nuorten alue SM-turnaus pelattiin 24.-26.5.2019 Pohjoisen alueen järjestämänä Kuusamossa, jossa kisapaikkana oli Kuusamon Liikuntakeskuksen hienot puitteet neljine kenttineen. Kisojen hienosti toimineista järjestelyistä vastasivat Kuusamon Pallo-Karhujen ystävälliset ja osaavat seuraihmiset sekä muut talkoolaiset, Iso Kiitos heille kaikille! Mestareiksi pelasivat tällä kertaa tytöissä Lännen 1-joukkue ja pojissa Idän 1-joukkue, onnittelut voittajille!

Etelän joukkueiden osalta tyttöjen ykkösjoukkue nappasi hienosti pronssimitalit, kakkosjoukkueen sijoittuessa yhdeksänneksi. Poikien joukkueista ykkönen pelasi sijalle kuusi ja kakkonen sijalle kahdeksan.

 

Joukkueiden valmentajien kisaraportit:

Etelän B-tytöt 1-joukkueen Kuusamon matka

Valmennuksen usko joukkueen menestymiseen oli vahva onnistuneen viimeistelyleirin jälkeen. Matkaan kohti Kuusamoa lähti hyvähenkinen ja hyvän taitotason omaava tasainen tyttöjoukkue. Pitkän bussimatkan jälkeen perjantaina peli lähtikin sujumaan ja Pohjoisen ykkösjoukkue oli aluksi suurissa vaikeuksissa meidän vahvan syöttö ja hyökkäyspelin kanssa. Pelin edetessä osat tasoittuivat ja myös pohjoinen sai oman pelinsä kuntoon. Jatkoerä oli tasaista vääntöä mutta pohjoisen joukkue oli hivenen etevämpi vieden otteluvoiton. Lauantaina peleissä lännen ja lounaan ykkösjoukkueita vastaan kokeiltiin useita eri kokoonpanoja ja samalla kaikki pääsivät näyttämään omaa osaamistaan. Itä 1-joukkueesta oli tavoite napata voitto, mutta tästä pelistä tulikin meidän ryhmän heikoin suoritus turnauksessa. Puolivälierässä myöhään lauantaina vastaan asettui jälleen Itä 1 ja nyt oli Etelän joukkue kentällä aivan uudella asenteella. Tytöt esittivät vahvaa joukkuepeliä ja kaatoivat illan trillerissä Idän 1-2 (22-25,25-10,6-15) ja paikka välierään oli varma. 

Sunnuntaina aamulla välierässä Länsi 1 oli varmalla pelillä ja vahvoilla yksilöillä selkeästi vahvempi meidän hyvästä yrityksestä huolimatta. Näin edessä oli taistelu Pohjoisen ykkösjoukkuetta vastaan pronssimitaleista. Molemmat joukkueet aloittivat pelin hyvällä tasolla, jokaisesta pisteestä taisteltiin loppuun asti, Pohjoisen tytöt veivät erän itselleen niukasti. Toisessa erässä Etelän tytöt heiluttivat tahtipuikkoa alusta loppuun asti, vieden erän suhteellisen selkeästi itselleen, ja näin edessä oli jatkoerä. Turnauksen aikana valtavasti kasvanut Etelän 1-joukkue pelasi myös jatkoerän upeasti ja näin iloisen ryhmän kaulaan ripustettiin pronssimitalit. Ratkaisupallon jälkeen ilmassa oli paljon tunteita, väsymystä, iloa ja onnenkyyneleitä. Joukkue oli kokonaisuudessaan todella tasainen ja kentälle olikin helppo laittaa eri kokoonpanoja. Joukkue ja päävalkku palkittiin kulttuuripalkinnolla ja tyttöjen maajoukkueen valmentaja Teemu Mäkikyrö kävi kehumassa tyttöjen yhtenäistä joukkuetta ja sitä että pää ei mennyt painuksiin, vaikka tappioita tuli.

Uskomme ja toivomme, että nämä leirit ja pelit ovat antaneet paljon myös tytöille, ainakin paljon ystäviä, ehkäpä jopa elämän mittaisia ystävyyssuhteita.

Toivottavasti monen matka jatkuu urheilun ja lentopallon piirissä, ja ehkäpä jollekin siitä tulee jopa ammatti.

Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että seurajoukkueiden parissa tehdään selkeästi vahvemmin töitä mikä alkaa näkymään aluejoukkueiden pelaajien tason nousuna ja tasaisuutena.      

Hyvää ja lämmintä kesää kaikille.

Jussi, Marika ja Raija

 

Etelän poikien 1-joukkue Kuusamossa

Poikien 1-joukkueen alkusarja sujui vaihtelevissa merkeissä ja tekemisen taso ailahteli mutta hyvät jaksot loivat uskoa tulevia ratkaisuotteluita silmällä pitäen. Ensimmäisessä pelissä pohjoinen kaatui 2-1 hyvän syöttöpelin ansiosta. Lauantaina alkusarjan muista otteluista tuloksena oli 0-2 tappiot, jonka seurauksena lopputuloksena alkulohkosta 4. sija.

Puolivälierässä vastaan asettui pohjoisen 1. joukkue. Päivän aikana ailahdellut peli loksahti paikalleen ja jokainen pelaaja pystyi parantamaan omaa tekemistään. 1. erässä olimme ratkaisuhetkellä parempia ja erä kääntyi meidän voitoksemme. Toinen erä oli aina viimeisille palloille asti meidän hallinnassamme. Meidän johtaessa 23-18 erän voimasuhteet kääntyivät ja pohjoinen pääsi hyvällä syöttövuorolla tasoihin ja lopulta jatkopalloilla ohi. Kolmas erä oli tasaista vääntöä loppuun asti pohjoisen kuitenkin lunastaessa pääsylipun mitalipeleihin ja meidän kohtalonamme oli sijat 5-8.

Sunnuntaina aamu aloitettiin etelän joukkueiden keskinäisellä väännöllä. Perinteisesti keskinäiset ottelut ovat vaikeita 1. joukkueilla ja tämä ei ollut poikkeus. 2-joukkue tuli hyvällä taisteluilmeellä peliin, kun taas meidän peli yskähteli. Peli kääntyi kuitenkin meidän voitoksemme 2-1. Lounas 2 oli vahvempi pikkufinaalissa ja lopputuloksena 6. sija.

Valmentajan näkökulmasta voimme olla tyytyväisiä esitykseen ja erityisesti lauantaina nähty tason nosto muutaman heikomman pelin jälkeen oli todella kova suoritus.

Kiitos jokaiselle mukana olleelle pojalle ja huoltotiimille. Erityiskiitokset niille pojille, joiden aluekisat päättyivät Kuusamoon ja tsemppiä tulevaisuuden haasteisiin.

Juha ja Markku

 

Etelän B-tyttöjen II-joukkue Kuusamon Alue SM kisoissa.

Yhteinen matka alkoi valintaleirin jälkeen perjantai aamuna klo 545 Tikkurilasta. Sieltä mukaan tuli toinen valmentajista eli Vesa sekä pelaajista Tekla, Annarosa, Alina, Pihla sekä Saimi. Lisää kyytiläisiä poimittiin matkan varrelta Lahdesta (Iida, Viivi, Meri ja Kamilla) sekä Kouvolasta (Maisa, Siiri, Jenna ja Maria). Alkumatka oli pitkään hiljainen kunnes pikkuhiljaa lounaan syönnin jälkeen ryhtyi matkaseurue heräämään ja toimimaan. Tukat kuntoon ja valmentajan kanssa käydyn yksilöllisen juttutuokion ja suljetun kapteeniäänestyksen jälkeen saavuttiinkin pelipaikalle Kuusamoon, jossa viimeinenkin joukkueesta liittyi mukaan eli Laura samoin kuin valmentaja Riikka.

Peliasu päälle ja syömään sekä tutustumaan peliareenaan, joka hyväksi todettiinkin. Upeat puitteet olivat Kuusamon liikuntahallilla pelata ja turnata, siitä iso kiitos järjestäjille. Vielä valkun juttutuokio Lauran kanssa sekä joukkueen kanssa tavoitteista sopiminen. Äänestyksessä kapteeneiksi tulivat ykkösenä Viivi ja toiseksi Jenna. He olivat myös valmentajien papereissa olleet korkealla näihin tehtäviin, eli joukkue oli kohtalaisen yksimielistä.

Tavoitteena oli pystyä pelaamaan hyvää peliä siten, että kaikki onnistuvat sekä pitää hauskaa. Tuloksellisesti lähdettiin pyrkimään puolivälieriin, jonka jälkeen kaikki olisi mahdollista. Pelillisiä asioita joita tavoitellaan, käytiin myös läpi, ne jääköön salaisuuksiksi – ei sentään: tavoiteltiin huolellisuutta, rohkeutta ja monipuolisuutta. Huolellisuutta niin ensimmäisissä kuin toisissa kosketuksissa, sekä passipeliin että hyökkäyksiin rohkeutta ja monipuolisia ratkaisuja. Yksi tärkeimmistä tavoitteista oli kuitenkin joukkueen kasvaminen myös joukkueena. Olivathan pelaajat suurimmaksi osaksi hyviäkin tuttuja toisilleen, mutta joukossa oli myös ensikertalaisia sekä hieman toisilleen ei niin tuttuja kavereita. Vesakin pääsi tänä keväänä mukaan vasta valintaleirivaiheeseen, mutta suurin osa oli tavattuna jo aiemmilta vuosilta.

Peleistä: Eka matsi olikin sitten kotijoukkue Pohjoista vastaan, he olivat jo pelanneet ensimmäisen jännityksensä pois aiemmin illalla. Meidän porukka aloitti turnauksen todella rennosti ja hyvin, eka erä tuli aika selvästi meille. Tämän jälkeen kuitenkin matkan jäykkyys iski ja pelistä tuli aika tuskaista. Pelaajia vaihtui maltilliseen vauhtiin, mutta kelkkaa ei saatu enää kääntymään ja pelistä tulikin 2-1 tappio. Onnistumisiakin kyllä tuli, tosin eka eräkin käytännössä tuli meille vastustajan noin 10 syöttövirheen avustamina. Pelillisesti pohjoinen oli jo valmiimpi pelaamaan kuin me vielä eka pelissämme. Pelaajistamme kaikki muut ehtivät kentälle paitsi toinen passarimme Siiri ja yksi keskareista Meri.

Toinen matsi olikin sitten aamulla Länttä vastaan. Siinä pelissä pääsivät sitten Siiri ja Meri heti kentälle. Peli ei tässäkään matsissa auennut, siinä tosin vastustajan paremmuus piti meitä ahtaalla koko ajan ja vaikeutti suorittamistamme.

Kolmas matsi eli Itä olikin sitten käytännössä jo kohtalonmatsi puolivälierää silmällä pitäen. Taistelimme Idän kanssa tosi tasaisesti kaksi erää, nämä erät kuitenkin kääntyivät lopulta molemmat vastustajallemme. Tässä ottelussa tapahtui eräs merkittävä asia. Vesa vaihtoi toisessa erässä tilanteessa 23-23 erään pelaajamme kentälle – hän joutui tosi kovaan paikkaan vastustajan noustua tasoihin takamatkalta tuota ennen. Lopulta erä päättyi vastustajalle 28-26. Ottelun jälkeen pelaajan kanssa käytiinkin keskustelu tiukoista tilanteista ja kasvamisesta. Vesa pyysi anteeksi että laittoi hänet noin kovaan paikkaan aika kylmänä, mutta yhdessä päädyttiin ajatukseen, että when going gets tough, the tough gets going. Eli joskus tulevaisuudessa vastaavassa tiukassa paikassa, kun hän pääsee kentälle samaan tilanteeseen, on hän varmasti valmis voittamaan.

Noh, pienten surujen jälkeen matka jatkui alkusarjan viimeiseen otteluun Lounasta vastaan. Tässä pelissä pelasimme vapautuneesti ja melkein nappasimme ensimmäisen erän vastustajilta, mutta jouduimme tyytymään 2-0 tappioon. Kuitenkin pelaajat näyttivät laajasti osaamistaan eli juuri sitä mitä lähdimme tavoittelemaan turnauksesta. Tähän asti ylivoimaisesti paras pelimme.

Tuossa päivän aikana teimme pari erilaista juttua joukkueen vielä paremman yhtenäistymisen eteen.

Sijoituimme siis viimeisiksi alkulohkossa ja otimme tavoitteeksi voittaa viimeinen jumbofinaalimme, jossa vastaan asettui Idän joukkue.

Pelasimme loistavasti. Alussa yleispelaajamme olivat hetken vaikeuksissa vastustajan pahan 5-nurkasta 5-nurkkaan kohdistetun syötön kanssa. Kuitenkin valmentajien usko joukkueeseen oli vahva samoin kuin tyttöjen luottamus pelikavereihin ja pääsimme yli siitä. Sen jälkeen veimme erän selvästi 25-14.

Toinen erä jatkui siitä mihin jäätiin, menimme hienosti 9-2 johtoon, jonka jälkeen, kuten niin monesti pelissä käy, momentum kääntyi. Vastustaja sai parin onnistumisen jälkeen uskoa itseensä ja pikkuhiljaa sieltä nousivat lähemmäs ja lähemmäs. Lopulta Itä pääsi tasoihin tilanteessa 23-23. Tämän jälkeen tehtiin meidän pelimme syöttövaihtoja lukuun ottamatta ainoa pelivaihto. Valmentajien sitä sen kummemmin ajattelematta tehtiin sama vaihto kuin edellisessä 23-23 tilanteessa. Noh, loppu on historiaa, Itä sai eräpallon eräpallon jälkeen, mutta emme antaneet periksi, vaan kuittasimme ne aina heti. Teimme tähän kohtaan 3 syöttövirhettäkin putkeen – taisi olla jännitystä ilmassa – mutta hoidimme jäätävästi VO-hyökkäykset. Lopulta pääsimme ensimmäiseen ottelupalloon, jolla ratkaisimme heti koko pelin ja voitto 30-28. Ja kukapas sieltä ratkaisikaan loppuerän vastaanotoillaan ja hyökkäyksillään kuin tuo sama pelaaja. Sattumalta tuo pelaaja saikin tilaisuutensa näyttää kovuutensa jo heti seuraavana päivänä ja olikin rohkea ja kova.

Pelin aikana tapahtui myös valmennuksen, (ainakin Vesan) mieleenpainuvin hetki. Toisen erän kuumilla hetkillä yksi pelaajamme(Tekla), joka muuten pelasi upean jäätävän pelin, tappoi yhden pitkän taistelupallon päätteeksi pahasta paikasta erään lukuisista vastustajan eräpalloista meidän eduksi, pallon aikana olimme pahasti sillassa parikin kertaa mutta joukkue taisteli periksiantamatta ja huolellisesti loppuun asti. Pallon jälkeen eräs toinen pelaaja (Laura) hyppäsi suoraan (Teklan) kaulaan ja tytöt halasivat pitkään. Tytöt, jotka eivät juurikaan ennen turnausta tunteneet toisiaan olivat päässeet näin lähelle toisiaan. Tämä kuva jää kyllä Vesan mieleen upeana esimerkkinä siitä, mikä joukkueurheilussa on tärkeintä.

Pelillinen tavoitteemme saavutettiin kolmessa viimeisessä pelissä, eli näytimme mitä osasimme ja kaikilla tuli monipuolisia onnistumisia sekä joukkueena taisteltiin loppuun saakka. Olimme huolellisia, rohkeita ja monipuolisia.

Kotimatka oli sitten pitkähkö mutta hauska, joukkue oli joukkue ja eli vielä viimeiset yhteiset hetket matkalla – linja-autossa on mukavaa!

Vesa ja Riikka

 

Etelän poikien 2-joukkue Kuusamossa

Poikien 2-joukkue matkasi muiden tapaan Kuusamon Aluekisoihin perjantaina.

Ensimmäisenä päivänä oli tiedossa yksi ottelu, jonka jo ennakkoon tiedettiin olevan tärkeä. Jalkojen ollessaan vielä bussissa, ensimmäinen erä meni Pohjoiselle virheiden siivittämänä.

Toisessa (ja kolmannessa) erässä nähtiin selkeästi motivoituneempi joukkue, joka hyvillä suorituksillaan ja taistelulla käänsi ottelun voitoksi. Kaksi pistettä pläkkärissä olikin hyvä mennä levolle.

Lauantaina pelit jatkuivat heti aamusta. Lounaan ja Lännen 2-joukkueet olivat tällä kertaa kovempia, mutta voitto Idän 2-joukkueesta varmisti taistelun sijoista 1-8. Lauantain viimeinen peli oli jo puolivälierä kovaa Lännen 1-joukkuetta vastaan joka oli voittanut kaikki ottelut siihen mennessä ja niin myös Etelän 2-joukkuekin joutui taipumaan suoraan kahdessa erässä.

Kun Etelän 1-joukkue oli hävinnyt puolivälieräottelun Pohjoisen 1-joukkuetta vastaan, tarkoitti tämä että sunnuntain ensimmäinen peli olisikin keskinäinen ottelu, eli Etelä 1 - Etelä 2.

Etelä 1 oli odotetusti kova, mutta Etelän 2-joukkue taisteli urheasti ja voittikin ensimmäisen erän. Etelä 1 kuitenkin osoitti olevansa ansaitusti 1-joukkue ja voitti lopulta 2-1.

Tässä vaiheessa jaloissa alkoi pitkä turnaus jo tuntumaan, varsinkin laitureiden osalta, jotka uurastivat pari päivää melkein kaikissa otteluissa, koska yksi laitureistamme oli pois peleistä ensimmäiset pari päivää kovien vatsakipujen takia. Viimeset kaksi ottelua Etelän 2-joukkue joutui taipumaan ja lopulta sijoitus oli 8.s.

Turnaus oli onnistunut, kaikki pelaajat saivat paljon peliaikaa ja peli oli ajoittain todella hyvännäköistä. Tästä on hyvää jatkaa harjoittelua omissa seuroissa ja valmistautua tulevaa kautta varten. Suurin osa Etelän 2-joukkueesta ovat vielä tulevanakin vuonna kisoissa jolloin päästään taistelemaan vielä paremmista sijoista. Kiitokset kaikille hyvästä ja onnistuneesta turnauksesta,

Dejan ja Ville

 

Suuret kiitokset kaikille Etelän alueen seuroille hienosta työstä alueen lentopallon eteen, joka näkyy hienosti siinä, että pelaajien taso on vuosi vuodelta aina hieman parempi, ja etenkin tason laajeneminen on selvästi havaittavissa, kun enää kaikki hyvät aluejoukkuetasoiset pelaajat eivät joukkueisiin mahdu.

2003 syntyneille tytöille ja pojille Kuusamon kisat olivat viimeinen aluejoukkueturnaus, heidän seuraavat askelmerkit urheilussa ja elämässä ovat toisen asteen koulutuksissa sekä lentopallon osalta seuraharjoittelun tukena olevien urheiluakatemioiden aamutreeneissä. Hyvää matkaa teille kaikille tästä eteenpäin… me seurataan ja peukutetaan teitä ihan kaikkia!

2004 tyttöjen ja poikien osalta aluevalmennustilaisuuksia ja -mahdollisuuksia ovat vielä lukuvuoden 2019-2020 yläkoululeiritys, ensi kevään alueleiritykset sekä vuoden 2020 B-alue SM-kisat jossain Lännen alueella.

Pelien lisäksi oli taas kerran hienoa katsella ja olla iloinen tuomareiden erittäin hyvästä toiminnasta turnauksessa. Heidän joukossaan oli myös taas pari Etelän Jennaa, jotka suoriutuivat jälleen kerran omassa hommassaan mainiosti.

Kiitos Raija, Ville ja Eevi majoitusvalvojien sekä huoltajan tehtävien vastuullisesta hoitamisesta. Kaikki hoitui tosi hienosti ja mutkattomasti. Kiitos nuorisopäällikkömme Iiris taas yleisjärjestelyiden toimivuudesta, niin matkojen, kuin kisatapahtumien osalta.

Kiitos tyttöjen ja poikien aluevalmentajille hyvästä ja ansiokkaasta valmennustyöstä Etelän lentopallon eteen!

 

Hyvää ja Urheilullista kesää!

Jouni

 

Etelä-1 pojat
Etelä-1 pojat
Etelä-1 tytöt
Etelä-1 tytöt
Etelä-2 pojat
Etelä-2 pojat
Etelä-2 tytöt
Etelä-2 tytöt