Pajulahden yläkoululeiritykseen lukuvuodelle 2019-2020 hakuaikaa 7lk-ryhmään jatkettu 4.8 saakka.

18.7.2019

Lentopallon yläkoululeirityksien valtakunnallista hakuaikaa on jatkettu 4.8.2019 saakka, myös Pajulahteen voi vielä hakea mukaan... Pajulahdessa 8-9lk-ryhmä on jo täynnä, mutta 7lk-ryhmään mahtuu vielä muutama urheilija lisää, jos joku on alkanut vielä tuntea, että haluaisi lähteä kasvamaan kokonaisvaltaiseksi urheilijaksi yläkoululeirityksen myötä.

Lentopallon yläkoululeiritys on tarkoitettu 7.-9. -luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille (tytöt ja pojat). Leirien tavoitteena on kehittää nuorten harjoittelu- ja elämäntaitoja monipuolisesti sekä yhdistää urheilu ja koulunkäynti joustavasti toisiaan tukevaksi kokonaisuudeksi. Leiritys on valtakunnallinen eli Suomen Lentopalloliiton ja Pajulahden järjestämää. Kaudella 2018-2019 Pajulahdessa leireili yli 50 lentopalloilijaa.

Yläkoululeiritys on linjattu kiinteäksi osaksi Lentopalloliiton nuorten valmennusjärjestelmää ja aluevalmennusjärjestelmää. Yläkoululeirityksen saamisessa paremmin osaksi aluevalmennusta on ajateltu eri urheiluopistoja hieman ”kotipesäajatuksella”- joku opisto on tietyn alueen pelaajille se ensisijainen yläkoululeiripaikka. Pajulahden urheiluopisto on keskeisen sijaintinsa, useiden vuosien hienosti sujuneen aluevalmennusyhteistyön ja yläkoululeiritysten ansiosta Etelän alueen ”kotipesä”, jonne toivotaan Etelän alueen tavoitteellisesti urheilussa ja lentopallossa mukana olevien tyttöjen ja poikien hakeutuvan. Tällä tavoin yläkoululeiritys saadaan kiinteämmin osaksi aluevalmennusta, ja myös onnistutaan saamaan hyvän kokoiset leiriryhmät 7-luokkalaisille ja 8-9-luokkalaisille sekä tytöissä, että pojissa. Alueen pelaajien katsastaminen ja kehityksen seuraaminen leirityksien edetessä on sujuvaa ja keskitettyä. Huomiotavaa on, että yläkoululeirityksen pääpaino on nuorten urheilijaksi kasvamisessa ja siihen liittyvissä monissa eri osa-alueissa, joita Olympiakomitean yläkoulumallissa on sisällytettynä. Lajiharjoittelu ja urheilijaksi kasvu tukevat toisiaan leiritysmallissa.

Lajiharjoittelussa toteutetaan Suomen Lentopalloliiton linjauksia yläkouluikäisille liiton valmentajien vetäminä. Ominaisuusharjoittelussa ja elämäntaitojen opetuksessa noudatetaan Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman ohjeistuksia.

Linkki Pajulahden yläkoululeirityksen lentopallon lajiesittelysivulle, sieltä löytyy tarkempaa ohjetta ja myös linkki hakulomakkeeseen.

https://pajulahti.com/valmennuskeskus/ylakoululeiritys/lentopallo/ 

 

Lisätietoja:
Jouni Helenius
044 231 6107
jouni.helenius77@gmail.com