Etelän C-tytöt 4 ja 8 Rovaniemen alue SM-turnauksessa!

17.9.2018

C-nuorten alue SM-turnaus pelattiin 7.-9.9.2018 Pohjoisen alueen järjestämänä Rovaniemellä, jossa päätapahtuma-areenana oli Lapin Urheiluopisto Santasport, ja toisena pelihallina Ounasrinteen liikuntahalli. Kisojen järjestelyistä vastasi Woman Volley, ja mainiosti olivat kisat kyllä järjestettykin, Kiitos hyvistä järjestelyistä! Mestareiksi pelasivat tällä kertaa tytöissä sekä pojissa Lännen 1-joukkueet, onnittelut voittajille!

Etelän tyttöjen osalta turnaus päättyi vähän kaksijakoisissa tunnelmissa, ainakin tuloksien valossa, kun 2-joukkue sijoittui hienon nousujohteisen turnauksen päätteeksi 4 sijalle, ja 1-joukkue puolestaan jäi lopputuloksissa sijalle 8. Tuloksen takana on kuitenkin paljon tapahtumia, ja urheilun dramatiikkaa.

1-joukkueen alkulohkon pelit menivät kaksijakoisesti, eli kaksi varsin selkeää 0-2 tappiota Pohjoisen ja Lännen 1-joukkueille, mutta toisaalta tiukka taistelutappio 1-2 Idän 1-joukkueelle ja upea 2-0 voitto Lounaan 1-joukkueesta kertoivat, että joukkueessa on potentiaalia pärjätä kisoissa korkeallekin. Puolivälierässä Etelän tytöt saivat vastaansa myös hieman yskien alkulohkossa suoriutuneen Lännen 1-joukkueen, eli revanssihenkeä oli ilmassa. Puolivälierästä muodostuikin huikea ja tasokas ottelu, joka huipentui kolmannen erän dramaattisiin loppuhetkiin… molemmilla joukkueilla oli useita ottelupalloja, ja tuntui että kumpikaan ei saa ottelua itselleen väännettyä, kunnes tilanteessa 18-19 aurinko paistoi Lännen suuntaan, ja ottelu näin 1-2 Lännelle, ja Etelän tytöt matkasivat pelaamaan sijoista 5-8. Sijoituspeleissä sunnuntaiaamuna näkyi vielä puolivälierän pettymys, eikä joukkue saanut parastaan irti Lännen 2-joukkuetta vastaan, vaan tappio napsahti sarakkeeseen ja sijoitusotteluksi näin sijat 7-8 Idän 1-joukkuetta vastaan. Itä oli hyvätasoisessa sijoitusottelussa parempi luvuin 0-2, ja Etelän tyttöjen loppusijoitukseksi muodostui näin 8 sija. Alue SM-turnaus on kovatasoinen, kuten tietysti pitääkin olla, kun ikäluokkien parhaat pelaajat ovat mukana, ja omalla tavallaan turnaus on myös tosi ”raadollinen”, kun 1 piste puolivälierässä johti toisen joukkueen mestaruuteen, ja toisen sijalle 8… mutta kaikki tytöt varmasti kasvoivat urheilijoina, mikä myös on alue SM-kisoissa tosi hieno asia!

Etelän 1-joukkueessa pelasivat: Ninni Asikainen, Laura Anttila, Viivi Laurila, Iida Mentula, Isabel Jylö, Eevi Lehmus, Aino Asikainen, Sara Sinisalo, Elisa Muukkonen, Maj-Liis Lindberg, Viivi Vesa ja Noora Kortelainen. Valmentajina Marika Mentula ja Riikka Lehmus. Kiitos hienolle ryhmälle, tytöille jotka ovat hyvällä matkalla omalla urheilijanpolullaan, ja tulevaisuus tuo heille varmasti vielä hienoja asioita mukanaan lentopallonkin osalta.

 

2-joukkueen turnaus sujui alkulohkosta alkaen varsin positiivisissa merkeissä, kun neljästä alkulohkon pelistä kolme päättyi Etelän tyttöjen voittoon. Alusta asti näki, että tytöillä taso riittää kohtalaisen hyvään menestykseen kakkosjoukkueiden lohkossa, ja välillä tuskaillen enemmän ja vähemmän, välillä ”rallatellen” saldoksi tuli 2-0 voitto Lännestä, 2-1 voitot Pohjoisesta ja idästä, sekä 0-2 tappio Lounaalle. Lohkopeleissä pelattiin erilaisilla kokoonpanoilla, ja tehtiin myös paljon pelinaikaisia vaihtoja, jotka osaltaan sekoittivat peliä välillä, mutta hienosti joukkue suoriutui lohkokakkoseksi. Puolivälierässä Etelän tytöt saivat vastaansa 1-joukkueiden lohkokakkosen Idän tytöt. Tämä ottelu näytti, miten ”ihan hyvistä” pelaajista voi kasvaa turnauksen aikana loistavasti yhteen pelaava ryhmä, joka uskoo itseensä ja mahdollisuuksiinsa… Etelän tytöt ottivat upealla pelillä hienon puolivälierävoiton numeroin 2-0 (25-17, 25-19) ja matkasi mitalipeleihin. Välierässä toinen kova 2-joukkue, eli Lounaan tytöt olivat 0-2 (19-25, 24-26) numeroin parempi, ja ansaitsivat paikkansa loppuotteluun, mutta oli Etelän tytöillä toisessa erässä omat mahdollisuutensa, jopa yksi eräpallokin… pronssipelissä Pohjoisen 1-joukkue otti ennakkosuosikkina himmeimmät mitalit numeroin 0-2 (16-25, 20-25), mutta ilman hyvää taistelua ei mitaleista Etelän tytöt luopuneet. Välierä ja pronssipeli olivat edelleen puolivälieräpelin tapaan kiitettävän hyvää pelaamista tytöiltä, mutta näissä kahdessa viimeisessä pelissä ennakkoon vähän kovemmat vastustajat pelasivat myös loistavaa peliä, niin voittoihin asti ei rahkeet riittäneet, mutta erittäin positiivinen asia oli se, että kun ”jouduttiin” tekemään vaihtoja, kun vastustaja laittoi joukkuetta tosi ahtaalle, niin järjestään jokainen vaihdosta kentälle tullut pelaaja sai aikaan sen, että joukkueen peli parani! Neljäs sija oli aivan loistava suoritus joukkueelta, ja etenkin ryhmän kehittyminen turnauksen aikana yhtenäiseksi oli aivan upeaa katseltavaa valmentajien silmissä!

Etelän 2-joukkueessa pelasivat: Veera Siitonen, Iida Luoma-aho, Nea Ojala, Riikka Sikiö, Jenna Tuomainen, Nea Salmikivi, Annarosa Torchia, Hanna Majuri, Alina Hurttala, Emmi Paavilainen, Ida Ahlstedt ja Pihla Repo. Valmentajina Jouni Helenius ja Vesa Kauppi. Kiitos mahtavalle tyttöjoukolle muistiin painuvasta kisaviikonlopusta ja upeista peliesityksistä.

 

C-tyttöjen katsastukset, leiritykset ja valinnat aluejoukkueisiin toteutettiin uudistuneen aluevalmennusjärjestelmän mukaisesti. Eli iso joukko 2004 syntyneitä tyttöjä oli mukana talven aikana yläkoululeirityksissä, ja 2005 tytöille pidettiin viikonlopun ikäluokkateholeiri Pajulahdessa. Lisäksi pidettiin toukokuussa avoimia teholeirejä, heinäkuussa pitkä viikon kesäteholeiri Pärnussa, elokuussa kutsuteholeiri ja vielä ennen turnausta valintaleiri Pajulahdessa. Myös kilpailukauden aikana pelaajia oli seurattu useissa turnauksissa.

C-tyttöjen leiritapahtumat (yläkoululeirit, teholeirit, valintaleiri) olivat kaikki hienoja ja onnistuneita rupeamia, ja on päällimmäisenä tunne siitä, että uusi valmennusjärjestelmä toimii hyvin, ja kehittyy edelleen… Yläkoululeirityksiin Etelän alueen ”kotipesään” Pajulahteen tulee lukuvuodelle 2018-2019 yhteensä huikeat 53 pelaajaa, 7-luokkalaisia 18 kpl (5 poikaa, 13 tyttöä), 8-9-luokkalaisia 35 kpl (8 poikaa, 27 tyttöä), eli hieno ja mielenkiintoinen leiritysvuosi on siellä edessä.

Suuret kiitokset kaikille Etelän alueen seuroille hienosta työstä alueen lentopallon eteen, sillä siellä seuroissa missä pelaajien päivittäisharjoittelu eli arki tapahtuu, siellä myös se pelaajien kehittyminen parhaiten pääsee tapahtumaan! Aluevalmennuksen uudistamisen yksi päätavoite on olla enemmän seuravalmennuksen tukena ja apuna sen arkiharjoittelun toteuttamisessa, ja tähän tähdätään, kun leiritapahtumia tuodaan ”lähemmäs” seuroja 1-päiväisien teholeirien muodossa, D-ikäisten tehotreenien muodossa (syksystä 2018 alkaen), ja myös yläkoululeirien kotitehtävien ja muun yhteydenpidon avulla.

2004 syntyneille tytöille tämä kerta oli viimeinen C-aluejoukkuekisa, ja heidän seuraava tavoite aluevalmennuskuvioissa on jo ensi vuoden toukokuussa pelattava B-ikäisten alue SM-turnaus jossakin Pohjoisen alueella, kun taas 2005 tytöillä siintävät mielessä vuoden päästä syksyllä pidettävät C-alue SM-kisat, jotka pelataan Lännen alueella.  

Pelien lisäksi oli taas kerran hienoa katsella ja olla iloinen tuomareiden erittäin hyvästä toiminnasta turnauksessa. Heidän joukossaan oli myös taas muutamia Etelän omia tyttöjä ja poikia, jotka myös olivat halunneet lähteä porojen maahan!

Kiitos Tiina ja Salmijärvet majoitusvalvojien sekä huoltajan tehtävien vastuullisesta hoitamisesta. Kaikki hoitui tosi hienosti ja mutkattomasti. Kiitos nuorisopäällikkömme Iiris taas kisa- ja matkajärjestelyistä, ja kaikista muista asioista, joita meidän valmentajien ja pelaajien eteen olet tehnyt.

Kiitos tyttöjen ja poikien aluevalmentajille hyvästä ja ansiokkaasta valmennustyöstä Etelän lentopallon eteen!

Matka Pohjoiseen oli pitkä ja vähäuninen, ainakin itselläni, mutta aika näiden nuorien urheilijoiden kanssa on vaan niin mieleenpainuvaa ja riemastuttavaa, myös vastuullista ja vaativaakin, niin kyllä saa olla kiitollinen ja iloinen että tässä hommassa on saanut ja saa olla mukana… KIITOS KAIKILLE OIKEIN ISOSTI!!!

 

Hyvää ja Urheilullista lentopallosyksyä!

Jouni

Etelä 1
Etelä 1
Etelä 2
Etelä 2