ESLA uudistaa tyttöjen aluevalmennusjärjestelmää vastaamaan paremmin nykypäivän odotuksia ja huippu-urheilun jaksotusta/rytmiä, jossa toiminta nojautuu olympiadi -jaksotukseen. Käytännössä tämä tarkoittaa avoimempaa toimintaa ja neljän vuoden toimintajaksoja.
A-tyttöjen aluejoukkueiden SM-turnaus toteutetaan Your Move -tapahtuman yhteydessä. Pelit pelataan Mäkelänrinteen uintikeskuksen palloiluhallissa. Etelän alueen A-tyttöjen valmistautuminen käynnistetään leirillä Kausalassa.
Kausalan leirille 14.5. osallistuvien tulee ilmoittautua ilmoittautumislomakkeen kautta.
Tyttöjen -97-98 alueleiri toteutetaan Kausalassa 14.5. klo 9.00-16:00. Leiri käynnistyy ilmoittautumisella.
Huhtikuun Kiila-lehdestä puuttuu inhimillisen erehdyksen takia Viking Line Cupin 10-vuotistaipaleesta kertova juttu sivulta 38.
ESLA järjestää seura- ja sarjaparlamentin Järvenpäässä 4.5.2011 Järvenpäätalolla (kokoustila 1) klo 18.00-21.00.
Suomen Lentopalloliitto ja Suomen Urheiluliitto järjestävät yhteistyönä valtakunnallisen ”ponnistamisen koulutuskiertueen”. Se on osa laajemman yhteistyön kehittämistä ko. Liittojen välillä.
Lentopalloliitto uudisti F-junioreiden kilpailutoiminnan siten, että enää ei pelata sarjamuotoisesti vaan toteutus tapahtuu Toimintapäivät -muodossa.
Lasten ja nuorten hyvä harjoittelu -koulututustilaisuudessa keskitytään fyysis-motoriseen osa-alueeseen, jossa selvityksen mukaan oli eniten puutteita.
Liikunta- ja urheiluseuroilla on mahdollisuus hakea avustusta seuroissa tapahtuvalle työlle. Kehittämistuen tavoitteena on urheiluseuratoiminnan elinvoimaisuuden ja kehittymisen varmistaminen.